دانلود و خرید کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان برادلی داودِن ترجمه حسن امیری‌آرا
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان

کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان

انتشارات:نشر کرگدن
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۱از ۷ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان

کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان نوشته برادلی داودن و ترجمه حسن امیری‌آرا اثری فلسفی است که درباره مفهوم زمان صحبت می‌کند.

درباره کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان

برادلی داودن در این کتاب گفت‌وگوهای خیالی آفریده است. شخصیت‌های این اثر در تلاشند تا بخشی از مهم‌ترین مسائل فلسفی و متافیزیکی مرتبط با مفهوم «زمان» را تشریح کنند. آن‌ها همچنین به برخی از تلاش‌های فلاسفه و دانشمندان متقدم و متأخر برای حل این مساله اشاره می‌کنند.

کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

دوست داران فلسفه و علاقه‌مندان به موضوع زمان از خواندن کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان لذت می‌برند.

بخشی از کتاب گفت‌وگویی درباره‌ی متافیزیک زمان

صحنه: بعدازظهر سه‌شنبه است. جان و نوامی سوار بر اتوبوس شهر از دانشگاه به سمت خانه می‌روند. جان از ترم بهار گذشته تاکنون نوامی را ندیده است. نوامی در آن زمان دستیار استاد در درس «فیزیک برای شاعران» بود که جان در آن شرکت می‌کرد. نوامی دانشجوی تحصیلات تکمیلی فیزیک است. بعد از اینکه اتفاقی یکدیگر را در اتوبوس دیدند صحبتشان به مسائل دلخواه‌شان می‌کشد.

نوامی: «چنگال نفرت‌انگیزت را از من بیرون بکش، تو ای بوزینهٔ کثیف لعنتی!»

جان: ببخشید؟

نوامی: نقل‌قول بود

جان: اوه، یک لحظه فکر کردم ...

نوامی: از فیلم سیارهٔ بوزینه‌ها.

جان: هوم ... من آن سیاره را دیده‌ام. همان سیاره‌ای که فنجان پشمالو دارد.

نوامی: فنجان پشمالو؟

جان: بله، تو با نقل‌قول علمی-تخیلی‌ات غافلگیرم کردی، من هم فکر کردم با حرفی دربارهٔ هنر سوررئال همین کار را با تو بکنم. فنجان پشمالو مشهور است، به اندازهٔ ساعت‌های شُل‌ووِل سالوادوار دالی.

نوامی: دربارهٔ فنجانی که می‌گویی چیزی نمی‌دانم، ولی بعضی از ساعت‌های دالی را دیده‌ام، انگار داشتند روی سنگ‌ها و میزها می‌ریختند و انگار مثل پتو نرم بودند. از دیدنشان عصبی می‌شدم.

جان: به‌خاطر اینکه اینقدر نامعقول بودند؟

نوامی: دقیقاً! راستی، وقتی سوار اتوبوس شدم چه گوش می‌کردی؟

جان: یک قطعهٔ قدیمی از چامبرز برادرز: «امروز وقتش رسیده». به‌خاطر این گوش می‌دهم که امروز اولین جلسهٔ سمینار متافیزیک زمان بود.

نوامی: قبلاً نشنیده بودم.

جان: قطعه‌ای کلاسیک است، و واقعاً طولانی. بیشتر از ده‌دقیقه. وقتی بار اول گوش کردم نفهمیدم طولانی‌تر از بقیه است. انگار زمان کند شده بود.

نوامی: نشانهٔ یک موسیقی خوب.

جان: راستی، چرا الان اینجایی؟ همین‌طوری کلاس نرفتی؟

نوامی: بله، الان هم می‌روم خانه که از شرِّ قهوه خوردن خلاص شوم. کل روز سرم توی یک مجلهٔ فیزیک بود، داشتم تحقیقم را پیش می‌بردم.

جان: تحقیقت دربارهٔ چیست؟

نوامی: خودکشی ستاره‌ها.

جان: خودکشی؟

نوامی: خب بهتر است بگویم انفجار ستاره‌ها. سوپرنوا و هایپرنوا.

جان: انگار بیشتر فیزیک‌دان‌ها دنبال چیزهایی هستند که منفجر می‌شود.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
مادرم معتقد بود خداوند مقدر کرده که من به بهشت می‌روم یا خیر. او از قبل اراده کرده است. من شکایت می‌کردم که اینکه من به بهشت می‌روم یا نه باید به انتخاب خودم در زندگی بستگی داشته باشد. اگر تصمیم بگیرم فردا کسی را به قتل برسانم، پس خداوند نباید از پیش اراده کرده باشد به بهشت بروم. جواب مادرم این بود که خداوند از پیش اراده کرده است که من فردا هیچ‌کس را به قتل نرسانم. مادرم می‌گفت خداوند نسبت به مخلوقش علم غیب الاهی دارد، و اگر هر کاری جز آنچه خداوند برایم نقشه ریخته انجام می‌دادم، این یعنی خداوند از پیش آن را نمی‌دانسته. من کی‌ام که بخواهم خداوند را دروغ‌گو کنم؟
کتاب 1984
نمی‌توان در یک رودخانه دوبار قدم گذاشت، زیرا آبی که بار اول در آن قدم گذاشتید رفته و دیگر نیست.
کتاب 1984
تو زمان را چطور تعریف می‌کنی؟ نوامی: بعداً می‌گویم. جان: (می‌خندد) بعداً به من می‌گویی زمان چیزی است که باعث می‌شود همه چیز یک‌باره اتفاق نیفتد.
کتاب 1984
باید مشخص کنیم گذشته واقعی است یا خیر. سه نظریهٔ متافیزیکی دربارهٔ این موضوع وجود دارد. گروهی از متافیزیک‌دان‌ها، طرفداران اصالت حال، می‌گویند فقط حال وجود دارد. گروه دومی هم هستند که می‌گویند حال و گذشته وجود دارند، اما آینده وجود ندارد. و گروه سوم می‌گویند حال، گذشته و آینده همگی وجود دارند.
کتاب 1984
مسئلهٔ بنیادین این است که تغییر را چطور بفهمیم؛ یک چیز چطور می‌تواند از زمانی به زمان دیگر تغییر کند؟ اگر آنچه پیش از تغییر هست، واقعاً تغییر کند، پس از تغییر ممکن نیست وجود داشته باشد، ممکن است؟ بلکه آن چیز دیگر وجود ندارد، و به‌جای آن چیز دیگری پس از تغییر وجود دارد. از طرف دیگر، اگر چیزی که پیش از تغییر وجود دارد، همان چیزی باشد که پس از تغییر هست، پس آن چیز واقعاً تغییر نکرده، این‌طور نیست؟ این معمای بزرگی است که باید حل کنیم.
کتاب 1984
نگرانی‌ام از این است که خداوند ورای زمان است، اما نسبت به هرچه اتفاق می‌افتد علم غیب دارد، خب این علم غیب اجازه نمی‌دهد من ارادهٔ آزاد داشته باشم.
کتاب 1984
علم غیب خداوند نسبت به انتخاب من، مثلاً برای خریدن گوشی موبایل، به اینکه من آن را انتخاب می‌کنم وابسته است، نه اینکه انتخاب من به علم غیب او وابسته باشد. باید رابطهٔ وابستگی را درست کنیم.
کتاب 1984
نوامی: خب، جدای از اینکه خود فرض وجود خداوند برایم توجیه نشده، با این ایدهٔ تو که خداوند می‌تواند بیرون از زمان وجود داشته باشد واقعاً مشکل دارم. برایم بی‌معنی است. جان: من این ایده را از آگوستین گرفته‌ام. بیرون بودن خداوند از زمان یعنی او، به قولی، دید از بالا دارد. خداوند از همهٔ امور در همهٔ مکان‌ها و زمان‌ها آگاه است. او بی‌واسطه تمام حالات عالم در تمام زمان‌ها را شهود می‌کند. ازاین‌رو لازم نیست برای کسب معرفت استنباط و استنتاج کند.
کتاب 1984
ارادهٔ آزاد واقعاً چیزی است که برای آشکار شدن به زمان نیاز دارد.
کتاب 1984

حجم

۲۲۸٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۷۲ صفحه

حجم

۲۲۸٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۷۲ صفحه

قیمت:
۱۵۰,۰۰۰
تومان