کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم
معرفی کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم
کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم به معرفی ۴۰ خطا و سوگیری شناختی میپردازد که موجب میشوند درست فکر و استدلال نکنیم. همچنین روشهای کنترل آنها را نیز پیشنهاد میدهد. کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم نوشته بهنام مرادیان، پژوهشگر حوزه مهارتها و سبک زندگی است.
درباره کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم
کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم با عنوان متفاوت و تا حدی تهاجمی خودش قصد دارد یک تلنگر بزرگ به خوانندگانش بزند و به آنها یادآوری کند که مغز و ذهن انسانها به دلایل مختلف اشتباه میکند. این اشتباهات به اصطلاح خطای شناختی (cognitive error) یا سوگیری شناختی (cognitive biase) نامیده میشود و مهمترین ریشه آن، فرایندهای تکاملی مغز گونه انسان در طی زمان است.
کتاب چگونه احمق نباشیم، پس از آنکه توضیح میدهد خطاهای شناختی چه هستند و چگونه پدید میآیند، آثار منفی آنها بر تصمیمها، استدلالها و نوع نگرش ما به جهان را پیش رویمان میگذارد و به ما میگوید با آگاهی از آنها و مدیریتشان، چه چیزهایی به دست میآوریم.
همانگونه که از عنوان کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم برمیآید، این کتاب یک رویکرد کاربردی دارد و تلاش میکند به خوانندگانش توضیح بدهد که خطاهای شناختی چه طور پدید میآیند، چه طور موجب تصمیمها و باورهای اشتباه میشوند و چگونه میتوان آنها را کنترل کرد.
در این کتاب، ۴۰ خطا و سوگیری شناختی رایج، به فشردگی و سادگی توضیح داده شده و روشهای کاربردی نیز برای کنترل آنها پیشنهاد شده است.
کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب چگونه احمق نباشیم راهنمایی کاربردی برای همه کسانی است که نگاهی نقادانه به اندیشهها، باورها و طرز فکر خود دارند و میخواهند با تمرین و تکرار، چگونگی تفکر و اندیشیدن خود را به طور پیوسته بهتر و بهتر کنند.
بخشی از کتاب چگونه احمق نباشیم
«تفکر» یا «اندیشیدن»، یک فرایند است. مانند فرایند خط تولید یک کارخانه. در این فرایند گاه خطاها و اشتباههایی پیش میآید و تکرار میشود. به خطاهایی که به طور پیوسته و ساختارمند در ذهن و اندیشه ما رخ میدهد و موجب بینش، تصور یا پنداره نادرست میشود، خطای شناختی (cognitive error) میگوییم. خطاهای شناختی موجب میشود ما در درک خود از جهان، استدلال کردن، به خاطر پدید آوردن رویدادها، قضاوت و داوری درباره مسائل و مواردی دیگر اشتباه کنیم.
مثلا سوگیری تاییدی یا Confirmation bias یکی از مشهورترین و رایجترین خطاهای شناختی است که در آن، فرد اطلاعاتی که باورها و دانستههای قبلیاش را تایید میکند میبیند و از اطلاعاتی که باورهایش را زیر سوال میبرد چشم میپوشد و یا به آن وزن کمی میدهد.
یا پشتیبانی از انتخاب یا Choice-supportive bias گونهای سوگیری است که در آن فرد پس از آنکه تصمیمی را گرفت، برای آنکه تصمیم و انتخابش را خوب جلوه بدهد، دلایل مثبت را پررنگ و دلایل منفی انتخابش را رد میکند.
عالی بود اولین کتابی بود که از اول تا اخر خوندمش تا تموم شد
📌 این کتاب رو خیلی دوست داشتم چون خیلی روون و خلاصه تعداد زیادی از خطاهای شناختی رو آموزش دادهبود و تاثیر هر کدوم رو بر روند زندگی نشون میداد. در واقع هر خطای شناختی میتونه بخش زیادی از روند تصمیم
تازه فهمیدم ذهن ما چقدر خطا داره کتاب رو کامل خوندم و لذت بردم
این کتاب خلاصه ای عالی از تمام کتابهایی هست که در مورد سوگیری های شناختی (و یا اقتصاد رفتاری ) هستند. کتاب مختصر و مفیده. ممنون از نویسنده که کتابهای دیگر عالی هم کم ندارن. نسخه چاپی را هم حتما
کتاب کاملا بدرد بخوری در زمینه ی علوم شناختی هست و خیلی مختصر و مفید به سوگیری های شناختی می پردازد و راهکارهایی را برای اجتناب از آن به مخاطبش پیشنهاد میدهد.
کتاب خوبی بود و راضی ام از وقتی که برای این کتاب گذاشتم.
علمی و دقیق ذهنمون رو به چالش میکشه. به اشتباهاتی که مرتبا مرتکب شدیم، آگاه میشیم و میتونیم بهتر تصمیم بگیریم
این کتاب درمورد خطاهای شناختیه و موقع خوندنش آدم تو فکر فرومیره و میتونه الگوی خیلی از عملکردها و افکار و تصمیمات خودش رو متوجه بشه. توضیحات و مثالهای هر بخش هم بسیار گویا و قابل فهم بود.
کتاب خیلی خوبی بود و راهکارهای موثری داشت.
از متفاوت فکر کردن و متفاوت بودن نترسید یکم مطالب تخصصی و سنگین بود