برای خرید و دانلود کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم نوشته بهنام مرادیان و خواندن و شنیدن هزاران کتاب الکترونیکی و صوتی دیگر، اپلیکیشن طاقچه را رایگان نصب کنید.
کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم به معرفی ۴۰ خطا و سوگیری شناختی میپردازد که موجب میشوند درست فکر و استدلال نکنیم. همچنین روشهای کنترل آنها را نیز پیشنهاد میدهد. کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم نوشته بهنام مرادیان، پژوهشگر حوزه مهارتها و سبک زندگی است.
کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم با عنوان متفاوت و تا حدی تهاجمی خودش قصد دارد یک تلنگر بزرگ به خوانندگانش بزند و به آنها یادآوری کند که مغز و ذهن انسانها به دلایل مختلف اشتباه میکند. این اشتباهات به اصطلاح خطای شناختی (cognitive error) یا سوگیری شناختی (cognitive biase) نامیده میشود و مهمترین ریشه آن، فرایندهای تکاملی مغز گونه انسان در طی زمان است.
کتاب چگونه احمق نباشیم، پس از آنکه توضیح میدهد خطاهای شناختی چه هستند و چگونه پدید میآیند، آثار منفی آنها بر تصمیمها، استدلالها و نوع نگرش ما به جهان را پیش رویمان میگذارد و به ما میگوید با آگاهی از آنها و مدیریتشان، چه چیزهایی به دست میآوریم.
همانگونه که از عنوان کتاب چگونه احمق نباشیم و درست فکر کنیم برمیآید، این کتاب یک رویکرد کاربردی دارد و تلاش میکند به خوانندگانش توضیح بدهد که خطاهای شناختی چه طور پدید میآیند، چه طور موجب تصمیمها و باورهای اشتباه میشوند و چگونه میتوان آنها را کنترل کرد.
در این کتاب، ۴۰ خطا و سوگیری شناختی رایج، به فشردگی و سادگی توضیح داده شده و روشهای کاربردی نیز برای کنترل آنها پیشنهاد شده است.
کتاب چگونه احمق نباشیم راهنمایی کاربردی برای همه کسانی است که نگاهی نقادانه به اندیشهها، باورها و طرز فکر خود دارند و میخواهند با تمرین و تکرار، چگونگی تفکر و اندیشیدن خود را به طور پیوسته بهتر و بهتر کنند.
«تفکر» یا «اندیشیدن»، یک فرایند است. مانند فرایند خط تولید یک کارخانه. در این فرایند گاه خطاها و اشتباههایی پیش میآید و تکرار میشود. به خطاهایی که به طور پیوسته و ساختارمند در ذهن و اندیشه ما رخ میدهد و موجب بینش، تصور یا پنداره نادرست میشود، خطای شناختی (cognitive error) میگوییم. خطاهای شناختی موجب میشود ما در درک خود از جهان، استدلال کردن، به خاطر پدید آوردن رویدادها، قضاوت و داوری درباره مسائل و مواردی دیگر اشتباه کنیم.
مثلا سوگیری تاییدی یا Confirmation bias یکی از مشهورترین و رایجترین خطاهای شناختی است که در آن، فرد اطلاعاتی که باورها و دانستههای قبلیاش را تایید میکند میبیند و از اطلاعاتی که باورهایش را زیر سوال میبرد چشم میپوشد و یا به آن وزن کمی میدهد.
یا پشتیبانی از انتخاب یا Choice-supportive bias گونهای سوگیری است که در آن فرد پس از آنکه تصمیمی را گرفت، برای آنکه تصمیم و انتخابش را خوب جلوه بدهد، دلایل مثبت را پررنگ و دلایل منفی انتخابش را رد میکند.
دستهبندی | |
تعداد صفحات | ۱۰۷ صفحه |
قیمت نسخه چاپی | ۳۳,۰۰۰ تومان |
نوع فایل | EPUB |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۹/۰۶/۱۶ |
شابک | ۹۷۸-۶۰۰-۹۸۶۲۷۹-۵ |
مشاهده همه نظرات (۴)عالی بود اولین کتابی بود که از اول تا اخر خوندمش تا تموم شد
تازه فهمیدم ذهن ما چقدر خطا داره کتاب رو کامل خوندم و لذت بردم
این کتاب درمورد خطاهای شناختیه و موقع خوندنش آدم تو فکر فرومیره و میتونه الگوی خیلی از عملکردها و افکار و تصمیمات خودش رو متوجه بشه. توضیحات و مثالهای هر بخش هم بسیار گویا و قابل فهم بود.
کتاب خیلی خوبی بود و راهکارهای موثری داشت.