کتاب چین و غرب
معرفی کتاب چین و غرب
در کتاب چین و غرب اثر مشترک نویسندگان، اچ. آر. مکمستر، مایکل پیلزبری، کیشور محبوبانی و هویائو وانگ به این موضوع پرداخته شده است که آیا چین تهدیدی برای نظم بینالمللی لیبرال است؟
درباره کتاب چین و غرب
این اثر مناظرهای از مجموعه مناظرههای مانک است. مناظرههایی که از سال ۲۰۰۸ تا کنون و به میزبانی کانادا برگزار شده است. تا کنون دو مناظره از این مجموعه مناظرهها در ارتباط با موضوع بسیار مهم چین بوده است. چینی که در حال حاضر دومین غول اقتصادی جهان است و پیش بینی میشود به زودی جایگاه اول جهان را تسخیر کند. مناظرهٔ اول آیا قرن بیست و یکم به چین تعلق دارد؟ در سال ۲۰۱۱ برگزار شد؛ یعنی دو سال پیش از آغاز ریاست جمهوری جنجالی شی جینپینگ (رئیسجمهور فعلی چین). به نظر میرسد پس از روی کار آمدن شی، جهتگیریها و تغییرات گستردهای در ساختار سیاسی چین صورت گرفته است به گونهای که برخی منتقدان بر این باورند که شاهد بازگشت و یا شاید احیای مجدد سیاستهای خصمانه و رادیکال حزب کمونیست چین هستیم.
هستهٔ اصلی این مناظره که به تازگی در ماه می سال ۲۰۱۹ برگزار شده، پیرامون همین مسئله است و البته به همین دلیل قویاً پیشنهاد میشود برای درک بهتر تغییرات و افکاری که از سال ۲۰۱۱ تا کنون پیرامون مسئلهٔ چین شکل گرفته است به کتاب (مناظره) اول رجوع شود.
خواندن کتاب چین و غرب را به چه کسانی یپشنهاد میکنیم
همه علاقهمندان به حوزه علوم سیاسی، اقتصاد و روابط بینالملل
دربارهٔ مناظرهکنندگان
اچ. آر. مکمستر: معاون رئیسجمهور آمریکا در امور امنیت ملی بود و در حال حاضر عضو ارشد مؤسسهٔ هوور است. او دارای مدرک دکترا در تاریخ نظامی است و در مجلهٔ تایم به عنوان یکی از تأثیرگذارترین افراد جهان شناخته شده و مؤلف کتاب پرفروش قصور در وظیفه: لیندون جانسون، رابرت مکنامارا، رؤسای مشترک ستاد ارتش و دروغهایی که منجر به ویتنام شده است.
مایکل پیلزبری: مدیر مرکز استراتژی چین در موسسهٔ هادسون در واشنگتن دی. سی. است که به عنوان یک مقام برجسته در چین مورد استقبال قرار گرفته است؛ پیلزبری مشاوری کلیدی در دولت ایالات متحد در رابطه با چین است. او دکترایش را از دانشگاه کلمبیا اخذ کرده و نقشهای ارشدی در سازمان ملل و شرکت راند اختیار کرده و نویسندهٔ کتاب ماراتون صد ساله: استراتژی سری چین برای جایگزین شدن آمریکا به عنوان ابرقدرت جهانی است.
کیشور محبوبانی: مشاور ارشد و استاد سیاست عمومی در دانشگاه ملی سنگاپور است. او به عنوان دیپلمات ارشد سنگاپوری پستهایی را در کامبوج، مالزی، ایالات متحد و سازمان ملل متحد که در آن به عنوان رئیس شورای امنیت خدمت کرد، بر عهده داشته است. او هفت کتاب از جمله آیا غرب آن را از دست داده است؟: یک محرک تألیف کرده است.
هویائو وانگ: بنیانگذار و رئیس یکی از اندیشکدههای مستقل برجستهٔ چین، یعنی "مرکز چین و جهانی شدن" است. او دارای مدرک دکترا در رشتهٔ تجارت و مدیریت بینالملل از دانشگاه وسترن و دانشگاه منچستر است و عضو ارشد دانشکدهٔ کندی دانشگاه هاروارد و بنیاد آسیا – اقیانوسیهٔ کانادا بود. او آثار چشمگیری را منتشر و ویرایش کرده است و به عنوان یکی از تأثیرگذارترین افراد سال ۲۰۱۸ از سوی نیوزویک در چین شناخته شده است.
بخشی از کتاب چین و غرب
معتقدم کاناداییها نگران نظم لیبرالمان هستند زیرا، بهعنوان یک الگوی دموکراسی و یکی از اعضای بنیانگذار این نظم در پی دو جنگ فاجعهآمیز جهانی، میدانند لیبرالیسم نهتنها یک ایدئولوژی، بلکه سیستمی است که از حقوقشان در جامعهٔ موزاییکیِ (متکثر) کانادا حفاظت میکند. رویکرد جهان آزاد به چین طی سه دههٔ گذشته بر این فرض مبتنی بوده که چین نظم بینالمللی لیبرال را تهدید نخواهد کرد. اعتقاد داشتیم چین به ناچار با غرب همگرا خواهد شد، اقتصاد و در نهایت نظام سیاسیاش را آزاد میکند. برای تسریع این دگرگونی، از ورود چین به نظممان استقبال کردیم، بازارهایمان را گشودیم، سرمایهگذاری کردیم و مهندسان، دانشمندان و حتی افسرانِ ارتش آزادیبخشِ خلقِ چین را آموزش دادیم. اما همانطور که گاهی در زندگی اتفاق میافتد، ناامید شدیم.
ما قدرت حزب در مقاومت علیه اصلاحات و نقش ایدئولوژی در هدایت سیاستهای حزب را دست کم گرفتیم. رئیس شی، چنان جان تازهای به ایدئولوژی بخشیده که از زمان انقلاب فرهنگیِ مائو که در آن دهها میلیون چینی کشته شد، چنین چیزی دیده نشده است. شی در حال پاکسازی حزب است تا سلطهٔ خودش را استحکام بخشد. او یک و نیم میلیون نفر از مسئولان را -یعنی بیش از سه برابر تعداد کل کارکنان خدمات عمومی فدرال کانادا را- مجازات کرد. شی جلسات مطالعهٔ اجباری و حتی برنامههایی دربارهٔ افکارش اجرا کرد. حزب در حال مهار تکنولوژیهای [ارتباطی] جدید است، تا جلوی منابع جایگزینِ اطلاعاتی را بگیرد و در عین حال، در حال خلق یک دولت پلیسیِ نظارتی است؛ نظارتیتر و مداخلهگرتر از برادر بزرگ در رمان ۱۹۸۴ جورج اورول.
اقلیتهای قومی و مذهبی در معرض بدترین اَشکال ستم قرار دارند. در جین جیانگ۵۴، یک و نیم تا سه میلیون نفر در اردوگاههای کار اجباری تحت کمپین شستوشوی مغزی قرار دارند که به منظور پاکسازی هویت دینی و فرهنگیشان طراحی شده است. ساختوسازِ اردوگاههای جدید در دستور کار است. حزب به دانشگاهها یورش میبرد. فعالان دانشجویی ناپدید میشوند و فقط پس از ماهها در ویدئوهای اعترافی دوباره ظاهر میشوند. صدها نفر از وکلا، دستیاران حقوقی و اساتید بازداشت شدهاند. کتابهای راجع به حاکمیت قانون از قفسههای دانشگاهها حذف و نابود میشوند. سانسورِ تمام رسانهها و ارتباطات، دغدغهٔ دائم حزب است. هیچ دیدگاه متفاوتی در مقابله با رژیمِ پایدارِ تبلیغات حزب وجود ندارد، بیشتر این تبلیغات ضد غربی و ضد کانادایی و ضد نظم بینالمللی لیبرال است.
حجم
۹۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۳۳ صفحه
حجم
۹۷٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۳۳ صفحه
نظرات کاربران
پیشنهاد میشه حتما بخونین جالبی این مناظره این هست که هم موافقین و هم مخالفین به شدت حرف های قابل تعمقی می زنند. یعنی اینجوری نیست که اگر با دیدگاه کسی مخالف باشین حرف هاش باعث بشه که مخالف تر بشین