کتاب خودآموز دیکتاتورها
معرفی کتاب خودآموز دیکتاتورها
کتاب خودآموز دیکتاتورها، نوشته رندال وود و کارمینه دولوکا است. این کتاب یک متن طنز در نقد رفتار دیکتاتورها است که با زبانی تند و گزنده یاد میدهد دیکتاتورها چطور رفتار میکنند. این کتاب را بیژن اشتری به فارسی ترجمه کرده است.
درباره کتاب خودآموز دیکتاتورها
دوست دارید دیکتاتور شوید؟ چیزی دوستداشتنیتر از قدرتِ عنان گسیخته، فرصتهای اقتصادی نامحدود و لذت سرکوب مخالفان سراغ دارید؟ چه صبحی خوشبوتر و فرحناکتر از صبح روزی که میدانید همه دشمنانتان را خوار و ذلیل و زمینگیر کردهاید یا کشتهاید و ثروت کشور در اختیار شخص شما است؟
چه هدفی ارضاکنندهتر از اینکه شما تنها رشته پیوند حکومت، اقتصاد و جامعه در کشور هستید و همهچیز زیر نظر شما است، تنها تصمیمگیرندهاید، و حرف حرف شما است و تا میل مبارکتان نباشد هیچ کاری انجام نمیشود؟ شاید هم از تیپ آدمهای خانوادهدوست باشید در این صورت خیال دارید پس از رسیدن به پیری و کهولت زمام رهبری کشور را به دست پسر یا دخترتان بسپارید تا آنها راهتان را ادامه دهند، ثروت خانوادگی را حفظ کنند و دستاوردهای سیاسیتان را ادامه دهند.
این کتاب با بررسی تمام دیکتاتورهای مشهور جهان به خواننده یاد میدهد چطور یک دیکتاتور باشد. کتاب ۱۳ فصل دارد و در هر فصل به یکی از موضوعاتی که باعث شکلگیری، قدرت گرفتن و یا حتی افول قدرت یک دیکتتور میانجام صحبت میشود. نویسندگان برای نوشتن خودآموز دیکتاتورها از منابع مختلفی کمک گرفتهاند تا ما با یک اثر ارزشمند تاریخی مواجه باشیم. اثری که در آن نویسندگان سعی کردهاند تمام وجوه زندگی یک دیکتاتور را زیر ذره بین ببرند و با دقت آن را تحلیل کنند. تحلیلهای آنها باعث میشود با مجموعه گزارشهای سادهای سر و کار نداشته باشیم و با خواندن کتاب خودآموز دیکتاتورها به عمق ماجرا بتوانیم پی بریم. بر اساس تعریف این کتاب، دیکتاتور کسی است که از طریق فرایندهای دمکراتیک یعنی رایگیری چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم قدرت را در دست نگرفته باشد. پس با این حساب در این کتاب هم هوگو چاوز دیکتاتور است و هم هیتلر.
مترجم این کتاب بیژن اشتری گفته که این کتاب با ممیزی اندکی منتشر شده است. برای همین برخلاف نظر عموم، این کتاب تقریبا کامل در دسترس ماست. علاوهبراین بیژن اشتری در حرفهی خود یکی از بهترینهاست. کسی که توانسته به خوبی لحن روان و طنازانه این کتاب را منتقل کند.
خواندن کتاب خودآموز دیکتاتورها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم سیاسی و طنز پیشنهاد میکنیم. اما فراموش نکنید که هدف نویسندگان از نوشتن این کتاب مذمت و نقد دیکتاتوری است، نه ارائه دستورالعملهایی برای دیکتاتور شدن.
بخشی از کتاب خودآموز دیکتاتورها
فرانسوا دووالیهرئیسجمهور هائیتی همه تلاشش را کرد تا خود را در قالب یک ساحرِ وودو، یک خدا، «تجسم ملت هائیتی، یک عیسی مسیحِ وودویی» به مردم کشورش نشان دهد. او در ۱۹۶۳ اعلام کرد: «من پرچمِ هائیتی هستم. هر کس با من دشمن است، دشمن سرزمین پدری است.»
۱ ـ ۲ ـ ۲ مذهب را دریاب
نمونههای بالا نشان میدهد دمیدن یک حسِ معنوی یا عرفانی به کیش شخصیتت به تو کمک میکند تا از احساسات پاک مذهبی مردم کشورت، نهایت سوءاستفاده را بکنی. پس سعی کن خود را یک آدم مؤمن و خداترس جلوه دهی. این تاکتیک سود فراوانی دارد: نخست باعث افزایش محبوبیتت نزد اکثریت دینداران جامعه میشود و کیش شخصیتت را تقویت، سپس حکومتت را مستحکمتر و اداره مملکت را برایت راحتتر میکند. بهترین حالت این است که رژیمت و دین مردم چنان درهم بیامیزند که هر یک از این دو معادل دیگری تلقی شود.
برای نمونه عیدی امین در دهه ۱۹۷۰ در اوگاندا به تبلیغ مذهب رو آورد که منجر به افزایش محبوبیتش شد. عیدی امین پیش از به قدرت رسیدنش آدمی غیرمذهبی محسوب میشد، اما به محض اینکه بر صندلی قدرت نشست، شروع کرد به نماز خواندن در جمع، تعریف و تمجید از پیامبر اسلام، نقل آیات قرآن، بازدید از مساجد، و دادنِ کمک مالی به گروههای اسلامی. عیدی امین چنان در این کار موفق بود که توانست خودش را همچون پیامبری کلاشنیکف به دست بنمایاند. او مدعی شد خداوند شبها به خوابش میآید و به او میگوید چه سیاستهایی را باید در پیش گیرد. بسیاری از اوگانداییها با روی خوش این حرفها و ژستها را پذیرفتند و حتی در دورهای باور کردند که خداوند عیدی امین را برای هدایت کشورشان فرستاده است.
اگر دیکتاتوری هستی که سودای ساختنِ امپراتوری در سر داری، بدان که مذهب خیلی به دردت میخورد. تو میتوانی دین و مذهب را تبدیل به یک آرمان والا بکنی؛ آرمانی که هم کیشانت در کشور خودت و کشورهای همسایه، میتوانند گِردِ آن متحد شوند. تجربه نشان داده که از این راه میتوانی کشورهای کوچکتر همسایه و اقماری را فتح کنی و به اهداف کشورگشایانهات برسی. یک خوبی دیگر این تاکتیک، به دست آوردن بهانهای برای تعرض به کشورهای دیگر است.
قدرت جذابه . رسیدن به جامعه ای که در اون قدرتی مطلق وجود نداشته باشه و هیچ کس بر دیگری برتری نداشته باشه توهمی فانتزی بیش نیست. شبیه به توهم عادلانه بودن نظام جهان و دار مکافات بودنش و همین
﷽ در مورد کتاب های اینچنینی(در سرزنش حکومت ها و سیاستمداران) باید که اول گفت خودشون بد نیستن و حتی بعضا حقیقتن .اما رفتار ما در برابر اونا مهمه! 🔸 متاسفانه اکثر کسانی که این کتب رو می خونن بعدش از سر
سلام به همه خیلی گرونه! گفته تکراری: وقتی پول: کاغذ - چاپ - حمل و نقل - انبار - فروشگاه - فروشنده و... صرف نمیشه! این گرونی چه معنایی داره؟؟؟!!! هر کسی که قیمت تعیین میکنه در اشتباهه.
من فقط نمونه کتاب رو خوندم. کتاب عالی و روان و مستند نوشته شده و زبان طنز خوب و بجای کتاب باعث شده که یکنفس خونده بشه. سخته این سبک کتابها رو مثل داستان جذاب بنویسی و البته این کاریه
مترجم مجبور شده قسمتهایی رو که درباره ایران هست رو حذف کنه، یک قسمتش که از نسخه اصلی خوندم این بود: "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (ایران) 125000 عضو نیرومند و پراکنده و محرمانه در سراسر کشور دارد، سپاه به راستی
امکانش هست بیاد زودتر تو طاقچه بی نهایت این کتاب های جدید آقای اشتری؟؟؟
ما هیچ! ما سکوت ...
کتابی بسیار عالی با ترجمه عالی تر از آقای اشتری🌷توصیه میکنم کتاب های "چگونه ملت ها شکست می خورند" ، "فروپاشی" و "قدرت بی قدرتان" هم بخوانید . کتاب های اورول هم خوب دیگر نیازی به معرفی ندارد معرکه اند
در نسخهی اصلی و سانسور نشدهی کتاب کلمهی Iran رو سرچ کردم، ۸۸ مورد پیدا شد. در این نسخه ترجمه ۶ تا ایران داریم و ...
عاشق ترجمه های بیژن اشتری هستم واقعٵ مترجم فوق العاده ای هستند و همه کتابها یی رو که ترجمه کردن عالین با تشکر از طاقچه هنوز چند تا از ترجمه های آقای بیژن اشتری داخل طاقچه نیست که امیدوارم زودتر