کتاب اندیشه در بحران؛ دفتر دوم
معرفی کتاب اندیشه در بحران؛ دفتر دوم
مجموعه پنج جلدی اندیشه در بحران به قلم دکتر شهریار زرشناس به مبانی فکری و اندیشه تعدادی از متفکران غربی پرداخته است که جلد دوم آن را با عنوان آیزایا برلین، میلتون فریدمن و جان راولز در نگاهی کوتاه میخوانید.
درباره مجموعه اندیشه در بحران
در کتاب اول این مجموعه دکتر زرشناس نگاه کوتاهی به به فروید و فرویدیسم انداخته است و مطالبی همچون زمانه و زندگی فروید ، روانشناسی و روانکاوی او، تفسیر فروید از انسان، دین و اخلاق از نظر فروید و... را بررسی کرده است.
جلد دوم این مجموعه به زندگی و ابعاد فکری آیزایا برلین، میلتون فریدمن و جان راولز اختصاص دارد.
اندیشههای فردریش فون هایک و ریچارد رورتی در دفتر سوم این مجموعه بررسی شدهاند، سرمایهداری مدرن و ایدئولوژیهای نئولیبرالیسم هم در این جلد معرفی و بررسی شدهاند.
در دفتر چهارم به آرا و زندگی ریمون آرون و نظم و نظام لیبرال سرمایهداری و افکار و زندگی رولان بارت پرداخته شده است.
و دفتر پنجم به ژان پل سارتر و ارنست کاسیرر و اندیشههای آنها اختصاص دارد.
خواندن مجموعه اندیشه در بحران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به جامعهشناسی و فلسفه و نقد اندیشههای متفکران معاصر میتوانند از آرا و نظریات دکتر شهریار زرشناس در این مجموعه بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب اندیشه در بحران؛ دفتر دوم (آیزایا برلین، میلتون فریدمن و جان راولز در نگاهی کوتاه)
سر آیزایا برلین یکی از نویسندگان مؤثر در روند شکلگیری و تکوین و غلبه ایدئولوژی نئولیبرالیسم بوده است. برلین به مبحث تاریخ اندیشهها و مباحث نظری سیاست علاقه زیادی داشت. او از لحاظ فلسفی تا حدودی دستپرورده و متأثر از اندیشه فلسفی اکسفورد بود. مفهوم لیبرالی آزادی و ترویج و تبلیغ آن نکته بنیادین آرای برلین است. برلین به پلورالیسم ارزشی و اخلاقی باور داشت و با تلقیهای مونیستی (وحدتانگارانه) از انسان و غایات زندگی سرسختانه مخالفت میکرد.
برلین در مقام نویسنده، سخنران، عضو اداره اطلاعات دولت بریتانیا و از طریق تدریس و نگارش آثار و انجام دادن فعالیتهای جاسوسی و دیپلماتیک و سیاسی در جهت ترویج آرای نئولیبرالی و خدمتگزاری برای نظام جهانی سلطه اومانیستی و دفاع از بقا و تداوم حیات نظام سرمایهداری جهانی پیگیرانه گام برداشت.
آیزایا برلین یهودی بود و پیوندهای نزدیکی با محافل و شخصیتهای صهیونیست داشت. او به واسطه همکاری با آژانس یهود و شخصیتهایی چون بنگوریون و وایزمن و از طریق برقراری ارتباط با لابیها و گروههای فشار صهیونیستی و دولتمردان امریکایی و انگلیسی در زمینهسازی برای تأسیس رژیم صهیونیستی نقشآفرینی کرد. برلین از دوستان سرمایهدار یهودی صهیونیست، بارون روچیلد، بود. برلین آتهئیست بود، اما در عین حال به آنچه هویت یهودی خود میدانست عمیقاً و به نحوی متعصبانه پایبند بود. از سالهای آغاز جنگ جهانی دوم، همکاری با اداره اطلاعات رژیم انگلستان را آغاز کرد. در مقام جاسوس اداره اطلاعات با بسیاری از دولتمردان متنفذ امریکایی و انگلیسی ارتباط برقرار کرد.
برلین از اوایل سالهای دهه ۱۹۶۰ بهعنوان یک تئوریسین و نویسنده مدافع لیبرالـ سرمایهداری شهرت یافت. وی یکی از شخصیتهای مورد اعتماد و یکی از کارگزاران فعال سردمداران کاست حاکمان پنهان جهانی و نظام سلطه لیبرالـ امپریالیستی بود.
حجم
۱۶۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۲ صفحه
حجم
۱۶۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۲ صفحه
نظرات کاربران
کتاب بیشتر این گونه به موضوع پرداخته که رئوس اندیشه هر فرد را گاه مفصل و با شواهد متکثر و گاه گذرا اشاره کرده! خیلی مثال و نمونه که شاهد برای ستیز با انقلابی گری، تجربه انگاری رو نشون بده