دانلود و خرید کتاب زیبا صدایم کن فرهاد حسن‌زاده

معرفی کتاب زیبا صدایم کن

کتاب زیبا صدایم کن نوشته ی فرهاد حسن زاده از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حوزه‌ی ادبیات نوجوان نوشته شده است. این کتاب روایت یک روز از زندگی دختری ۱۵ساله به نام زیبا است که به پدرش (خسرو) کمک می‌­کند از بیمارستان روانی فرار کند تا روز تولدش را در کنار هم جشن بگیرند. خسرو با دزدیدن کارت بانکی و موتور سیکلت (به قول خودش قرض‌گرفتن) مسئولان بیمارستان، سفر پرفرازونشیب یک‌روزه‌ی خود را کنار تنها دخترش آغاز می‌­کند. زیبا با اینکه می‌­داند پدرش حال روحی‌روانی خوبی ندارد، اما عشق خالصانه‌­ای که به او دارد باعث می‌­شود در بحرانی‌­ترین شرایط هم پدرش را تنها نگذارد، حتی اگر جان خودش در خطر باشد. اما عدم ثبات روانی خسرو باعث دردسرهایی برای هر دو می‌­شود که تا پایان کتاب لحظات نفس‌­گیری را رقم می‌­زند. نسخه‌ی الکترونیک این اثر را می‌­توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زیبا صدایم کن

فرهاد حسن‌­زاده را می‌­توان از معدود نویسندگان حوزه‌ی نوجوان دانست که به مشکلات قشر خاصی از این رده‌ی سنی می‌­پردازد؛ بچه­‌های بدسرپرست یا بی‌­سرپرست، فقر، اعتیاد، مشکلات روانی و طلاق والدین. روایت او شامل مضامینی است که از قلب جامعه نشئت گرفته است.

مادر زیبا، هم معتاد است و هم بعد از طلاق، مجدد با مرد دیگری به نام آقابالا ازدواج می‌­کند. این ازدواج نه‌تنها شرایط زندگی زیبا را بهبود نمی‌­بخشد بلکه روزگار را صدبرابر برایش سخت‌­تر می‌­کند به‌حدی که تصمیم می‌­گیرد فرار کند. او اکنون در مرکز نگهداری کودکان بدسرپرست زندگی می‌­کند. تا روزی که خسرو، از بیمارستان تماس می‌­گیرد و او را قانع می‌­کند تا برای فرار از آنجا با او همدست شود. زیبا می‌­داند که کارش اشتباه است اما دلتنگی برای پدر اجازه نمی‌­دهد تا با او مخالفت کند. این یعنی شروع ۲۴ ساعت لحظات پر استرس، پرکشمکش و البته پر از عشق و شادی.

خسرو تمام سعیش را می‌­کند تا به جبران کارهای نکرده‌­اش درگذشته، بهترین روز را برای زیبا بسازد. اما افسوس، طولی نمی‌­کشد که محرک‌­های بیرونی و یادآوری زخم­‌های التیام‌­نیافته‌­ی گذشته هر لحظه بیشتر او را به هم می‌­ریزد. نویسنده در کنار بازگویی مشکلات این دو توانسته به زیبایی، طنزی را در قلم خودش جای دهد تا مخاطب بیش از حد غرق اندوه زندگی آنها نشود. ذکاوت نویسنده در نام­گذاری کتاب نیز بسیار مشهود است؛ زیرا به خواننده این اجازه را می‌­دهد تا انتخاب کند چگونه کتاب را صدا بزند.

خلاصه کتاب زیبا صدایم کن

راوی در روز تولدش به پدر کمک می‌­کند که از بیمارستان روحی‌روانی فرار کند تا بعد از سال­‌ها در کنار یکدیگر باشند. خسرو مهر پدرانه‌­اش را بی‌­قید و شرط نثار دخترش می‌­کند ولی مبتلا به جنون ادواری است و یک بیمار روانی فقط تا موقعی که تحت تاثیر دارو باشد و همچنین عوامل تحریک‌کننده از او دور باشد، می‌­تواند به صورت عادی رفتار کند. زیبا با اینکه نوجوانی کم‌سن وسال است اما کاملا به این درک رسیده است که اگر از گذشته‌ی تلخش برای پدر بگوید، حال او دگرگون می‌­شود و ممکن است به خیلی­‌ها آسیب بزند. پس مانند قبل بار سنگین اندوه خود را به دوش می‌­کشد و مراقب خسرو است تا بویی از گذشته نبرد؛ هرچند این کار بسیار دشواری است و همین نکته­‌ی جذابی است که خواننده را تا پایان داستان همراه می‌­کند.

شخصیت‌­های رمان زیبا صدایم کن

کتاب از زبان اول شخص (زیبا) نوشته شده است. نویسنده با جلوگیری از اغراق در شخصیت‌پردازی زیبا نه‌تنها او را یک قهرمان خاص جلوه نمی‌­دهد بلکه نقش او کاملا نزدیک به جامعه‌ی واقعی ایران است. دختری که با اینکه در گذشته مورد خشونت پدرش واقع شده است، اما همچنان دوستش دارد و دیدار با پدر را، مرهمی بر زخم‌­های چندساله‌­اش می‌­داند. از نکات برجسته‌ی شخصیت زیبا می‌­توان به تاب‌­آوری و صبر این نوجوان حتی در بدترین شرایط اشاره کرد. از طرفی خسرو با اینکه بیمار روانی است اما از عمق جان به دخترش عشق می‌­ورزد و تلاش دارد تا او را خوشحال کند. شاید دیگر شخصیت­‌های کتاب نقش فرعی داشته باشند اما بسیار تاثیر­گذارند. مانند فروشنده‌ی خوشخواب رویا که اجازه می‌­دهد برای مدت کوتاهی خسرو آنجا چرت بزند، یا در مقابل مامور حفاظت جواهرفروشی که با بی‌­ادبی با آنها رفتار می‌­کند و البته تهران بزرگ و شلوغ و انسان‌­های سیاه و سفیدی که همگی روی واکنش‌­های خسرو تاثیر می‌­گذارند.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

این کتاب جزء بهترین آثار تالیفی در حوزه نوجوان است که برنده‌ی جوایز گوناگون شده است. نویسنده با نثری ساده اما گیرا از مشکلات خانواده‌­ای می‌­گوید که از هم پاشیده شده است. این داستان به نوجوانان که تجربه‌ی زیسته کمی دارند کمک می‌­کند تا با مشکلات هم‌­سن‌­وسالان خود آشنا شوند و درک کنند که در این دنیا هر شخصی درگیر مشکلات متفاوتی است که نحوه‌ی مواجهه‌ی با آن باعث رشد و ارتقای سطح نگرش و زندگی‌شان می‌­شود.

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می­کنیم؟

این کتاب به همه‌ی نوجوانان و همچنین بزرگسالانی که به رمان با سبک درام اجتماعی و واقع‌­گرایانه علاقه دارند توصیه می‌­شود.

درباره نویسنده کتاب؛ فرهاد حسن‌­زاده

فرهاد حسن‌­زاده متولد سال ۱۳۴۱ در آبادان است. علاقه‌ی او به نوشتن از همان سال­‌های نوجوانی شروع شد. اولین کتابش به نام ماجرای روباه و زنبور در سال ۱۳۷۰ منتشر شد و اکنون بیش از صد اثر از او چاپ شده است. حسن‌­زاده را می‌­توان یکی از موفق‌­ترین نویسندگان ادبیات نوجوان در ایران دانست. نویسنده‌­ای که با تمرکز روی مشکلات نوجوانان، پلی به دنیای پر از رمز و راز این رده‌ی سنی زده است. اما حیطه‌ی نوشتاری او فقط مختص به نوجوانان نیست. بلکه او برای تمام سنین و در حوزه‌ی رمان، داستان کوتاه، شعر، نمایشنامه و بازآفرینی متون کهن، کتاب نوشته است. از معروف‌­ترین رمان‌­های او که برنده‌ی جوایز گوناگونی شده است می‌­توان از هستی، این وبلاگ واگذار می‌­شود و زیبا صدایم کن نام برد.

کتاب زیبا صدایم کن چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

داستان زیبا صدایم کن اثر فرهاد حسن‌زاده، موفق به کسب جوایز و افتخارات متعددی در سطح ملی و بین‌المللی شده است. این کتاب در سال ۱۳۹۵ از سوی جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری و نیز شورای کتاب کودک به‌عنوان اثر برگزیده معرفی شد. همچنین در سال ۲۰۱۷ در فهرست کتاب‌های کلاغ سفید کتابخانه بین‌المللی نوجوانان مونیخ آلمان قرار گرفت و در همان سال، نام آن در فهرست کتاب‌های مناسب برای کودکان با نیازهای ویژه دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) ثبت شد. فرهاد حسن‌زاده به پاس نگارش این اثر، در سال ۲۰۱۸ موفق به دریافت دیپلم افتخار از IBBY در کنگره جهانی ادبیات کودک در یونان شد. این کتاب همچنین نامزد جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بوده است.

به طور خلاصه، جوایز و افتخارات کتاب زیبا صدایم کن عبارت‌اند از:

• برگزیده جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری و شورای کتاب کودک (۱۳۹۵)
  • انتخاب در فهرست کلاغ سفید کتابخانه بین‌المللی مونیخ آلمان (۲۰۱۷)
  • فهرست کتاب‌های مناسب برای کودکان با نیازهای ویژه IBBY (۲۰۱۷)
  • دریافت دیپلم افتخار IBBY در کنگره جهانی یونان (۲۰۱۸)
  • نامزد جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران

اقتباس‌­های رمان زیبا صدایم کن

از این رمان نوجوان، یک اقتباس سینمایی به کارگردانی رسول صدرعاملی ساخته شده است. خسرو توسط امین حیایی و شخصیت زیبا با بازی ژولیت رضاعی نقش‌آفرینی شده است. این فیلم با استقبال منتقدین و داوران در جشنواره فیلم فجر رو­به‌­رو گردید و در بخش‌­های بهترین کارگردانی، نقش اول زن و مرد، فیلمنامه، فیلمبرداری، تدوین، چهره‌­پردازی، جلوه­‌های بصری و میدانی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران نامزد دریافت جایزه شد. در نهایت زیبا صدایم کن، برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین فیلم در چهل‌وسومین جشنواره‌ی فیلم فجر در سال ۱۴۰۳ شد.

کتاب زیبا صدایم کن فرهاد حسن‌زاده به چه زبان‌­هایی ترجمه شده است؟

کتاب به زبان‌­های ارمنی، ترکی استانبولی، انگلیسی و عربی ترجمه و منتشر شده است.

بخشی از متن کتاب

همه‌چیز با یک تلفن شروع شد

محاصره شده بودیم. هیچ راه فراری نبود. هر لحظه به ماشین‌های پلیس اضافه می‌شد که با آژیرهاشان جیغ‌کشان خیابان‌های اطراف را می‌بستند. هلی‌کوپتری هم بالای سرمان در پرواز بود. به هرجا نگاه می‌کردم، انعکاس نورهای سرخ و آبی چشمک‌زن بود. گیج و مات به هم نگاه کردیم. صدای یکی از پلیس‌های لعنتی را شنیدم که می‌گفت: «شما محاصره شدین. هیچ راه فراری ندارین، تا اینجا رو رو سرتون خراب نکردیم، دستاتونو بذارین رو سرتونو از اون آشغالدونی بیایین بیرون.«

همچنان خواهم خواند...
۱۳۹۹/۰۱/۰۴

بسیار بسیار زیبا و خواندنی ظرافت و لطافت این اثر را در همین ایهام عنوانش می‌شه دید. زیبا صدایم کن: قشنگ صدام‌کن. زیبا صدایم کن: نامم زیباس. زیبا! صدایم کن: زیبا! منو صدا بزن. طراحی جلد هم عالیه، حال و هوای تصویر جلد کاملا با

- بیشتر
ایمان
۱۳۹۹/۰۱/۱۳

ساعت ۳ و ۴۵ دقیقه صبح سیزده بدر کرونایی ۹۹ کتاب راتمام کردم و هنوز فکرم با زیباست و دلم شور خسرو را میزند .

chiken
۱۴۰۰/۰۴/۱۳

کتاب ، بازم کتاب ، اما این کتاب نبود در واقع زندگی بود که میتونستیم باهاش زندگی کنیم واقعا کتاب بینظیری بود نمیدونم چرا اما باهاش گریه می کردم باهاش میخندیدم و حتی چندین بارم از خدا بخاطر نعمت پدر

- بیشتر
f-azizi
۱۳۹۹/۰۱/۰۲

من کتاب چاپیش رو امانت گرفتم و خیلی از کتابش خوشم اومد

ساجده 😅💞
۱۳۹۹/۰۱/۰۱

من قبلا این کتاب را خواندم . جذابیت و کشش خوبی داشت البته برای زمانی که 14-15 ساله بودم اما پیشنهاد میکنم که این کتاب را از دست ندهید مخصوصا نوجوان های😍

Roxana
۱۳۹۹/۰۱/۰۴

خیلی عالی بود

📚عشق کتاب📚
۱۳۹۹/۰۲/۲۹

اثرهای اقای فرهاد حسن زاده همیشه عالیه

『تی‌تی :)♡』
۱۳۹۹/۰۸/۱۶

عالی، فوق‌العاده🌹 داستان‌پردازی، توصیف و... همه‌چی عالی چقد حس خوبی داشت! آقای حسن‌زاده نویسنده‌ی عالی‌ای هستند🌹

Zahra
۱۳۹۹/۰۸/۱۸

خیلی عالی بود حتما بخونید برای من که ۱۲ سالمه خیلی عالیه امیدوارم این کتاب رو خریده باشید و بخونید و لذتی که در این داستان دارد رو ببرید 😉😉😘😘😍😍

HosseinKarimi1385
۱۳۹۹/۰۱/۱۰