کتاب بادهای افسون: مقدمهای بر شناخت علوم غریبه در ایران
معرفی کتاب بادهای افسون: مقدمهای بر شناخت علوم غریبه در ایران
کتاب بادهای افسون: مقدمهای بر شناخت علوم غریبه در ایران نوشته پرویز براتی به تاریخچهی متون غریبه در ایران با تکیه بر زبان، ساختار و معنا است این پژوهش به مسائلی مانند جهان طبقه، جهان قطعیت، جهان مسطح با جغرافیای بطلمیوسی. اندیشیدن به عجایب و غرایب عالم، ماحصل زیستن در چنین جهانی بود؛ جهان طلسمها، جهان جادو، جهان روایتهای شگرف میپردازد.
جغرافیای بومی ایران همواره جای مناسبی برای رشد باورهای متفاوت بوده است این باورها در هر منطقه متفاوت است و در سراسر ایران مشترک است. کتاب بادهای افسون: مقدمهای بر شناخت علوم غریبه در ایران یک پژوهش جامع و دقیق در مورد این باورها است و به خواننده کمک یکند اطلاعات جامعی از باورهای ایرانیان بهدست بیاورد.
خواندن کتاب بادهای افسون: مقدمهای بر شناخت علوم غریبه در ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به باورهای ایرانیان گذشته پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب بادهای افسون: مقدمهای بر شناخت علوم غریبه
طالعبینی، در یکی از بزنگاههای حساس تاریخ، سرنوشت مردم ایران را تغییر داده است. شاید این مسئله بیشتر به یک شوخی شبیه باشد تا واقعیت، اما حقیقت این است که حملهٔ هلاکوخان مغول در سال ۶۵۶ هـ. ق. به بغداد و سرنگون کردن حکومت المستعصمباللّه خلیفهٔ عباسی، نتیجهٔ دقتی بود که خواجهنصیرالدین طوسی در اوضاع عالم و تأثیر ستارگان به عمل آورد. جامعالتواریخ و وصّافالحضره، دو منبع تاریخی دوران مغول، به ما میگویند که هلاکوخان پس از براندازی اسماعیلیه، به فکر فتح بغداد و تنبیه خلیفهٔ عباسی برآمد. او با خواجهنصیرالدین در این زمینه مشورت کرد و گفت با ملاحظه در اوضاعواحوال نجومی و گردش ستارگان بگوید آیا فتح بغداد به صلاح است یا نه. خواجهنصیرالدین پس از تأمل فراوان، به هلاکو گفت که از اوضاع عالم و تأثیر ستارگان اینطور برمیآید که بهزودی، خلیفهالمستعصم گرفتار میشود و عراق، بدون زحمت و مشقت به تصرف هلاکو درمیآید. نویسندگان جامعالتواریخ و وصّافالحضره معتقدند خواجهنصیرالدین در این زمینه آنقدر مبالغه کرد که هلاکو به گفتهٔ خواجه اعتماد کرد و با اطمینانخاطر روانهٔ بغداد شد. هلاکو به نجوم و احکام آن و طالعبینی اعتقاد بسیاری داشت و در هر امری با منجمان و طالعبینان مشورت میکرد.
کتاب بدی نیست. یه تحقیق نه چندان جامع درباره جادو در ایران و تا حدی در کشورهای همسایه. مطالب مفیدی داره اما بیشتر گردآوری کرده و رفرنس داده. اما مهمترین مشکل من با کتاب اینه که تصاویر کتاب در فایل
تصاویر کتاب ،کامل در این نسخه نیست.خیلی به جزئیات و اسمها پرداخته شده که با حذفشون لطمه ای به اصل موضوع وارد نمیشه.این جزئی گویی برای من کسل کننده بود
تاریخچه مختصری ازسیرعلوم غریبه درایران وجهان که البته مولف فهرست واربران ورودکرده بود وجاداشت کتاب مشروحترومفصلترنوشته میشدبرای علاقه مندان علوم غریبه این کتاب نمیتواندزیاد جذاب باشد بیشتربه تحقیق ادبی گرایش داردوالبته تاریخی
کتاب فهرست خوبی از علوم غریبه را جمع آوری کرده است و برای کسانی که می خواهند به شکل بسیار مجمل با سرفصل ها آشنا شوند مناسب است. اگرچه مداخل بسیار خلاصه و مختصر هستند و کمتر اطلاعات تحلیلی و
خوب
نام خدا کتاب رو انشالله که کسی درگیرمسائلی نباشه بجزکنجکاوی که بخواد زاین سِر.؟سَر درارد یعنی که نیک ُخوش باشند
اسم کتاب در مورد علوم غریبه هستش اما.هیچ چیز جالبی نداره توش که جذب خوندنش بشی من فکر میکردم چارتا وردی چیزی میگه طی الارض کنیم اما نه از این خبرا نیس🙂
خدای باید بلد باشی تا بفهمی