دانلود و خرید کتاب پیر گنجه عبدالحسین زرین‌کوب
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب پیر گنجه اثر عبدالحسین زرین‌کوب

کتاب پیر گنجه

انتشارات:انتشارات سخن
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۶از ۸ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب پیر گنجه

کتاب پیر گنجه در جستجوی ناکجا آباد اثری بی‌نظیر از دکتر عبدالحسین زرین‌کوب درباره‌ی زندگی، آثار و اندیشه‌ی نظامی است.

درباره‌ی کتاب پیر گنجه در جستجوی ناکجا آباد

جمال‌الدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد، متخلص به نظامی و نامور حکیم نظامی در سال ۵۳۵ هـ. ق در گنجه متولد شد. او شاعر و داستان‌سرای ایرانی است که در جهان به دلیل منظومه‌های عاشقانه‌ای که سروده است، مشهور شده. از میان آثار نظامی می‌توان به لیلی و مجنون، خسرو و شیرین، مخزن‌الاسرار، هفت پیکر، اسکندرنامه و دیوان قصاید و غزلیات اشاره کرد. در ایران، روز ۲۱ اسفند را در بزرگداشت نظامی گرامی می‌داند. نظامی از علوم روزگارش، مانند علوم ادبی، نجوم، فلسفه، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب آگاه بوده است. او در تاریخ ۶۰۷ یا ۶۱۲ هـ. ق چشم از دنیا فروبست.

دکتر عبدالحسین زرین‌کوب در کتاب پیر گنجه در جستجوی ناکجا آباد درباره‌ی زندگی، آثار و اندیشه‌ی نظامی نوشته است. کتاب پیر گنجه در جستجوی ناکجا آباد یکی از بهترین آثاری است که می‌توانید درباره‌ی نظامی و آثارش بخوانید و دید کلی و وسیعی نسبت به او، آثارش، ویژگی‌های خاص هرکدام و سیر و نظام اندیشه و تفکر نظامی پیدا کنید.

کتاب پیر گنجه در جستجوی ناکجا آباد را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

کتاب پیر گنجه در جستجوی ناکجا آباد اثری عالی برای تمام دوست‌داران ادبیات فارسی است. اگر دوست دارید، با زندگی، آثار و اندیشه‌ی نظامی آشنا شوید، کتاب پیر گنجه در جستجوی ناکجا آباد یک منبع عالی برای شما است.

درباره‌ی عبدالحسین زرین‌کوب

دکتر عبدالحسین زرین‌کوب ۲۷ اسفند ۱۳۰۱ در بروجرد استان لرستان متولد شد. او یکی از بزرگ‌ترین ادیبان معاصر ایران بود که در زمینه‌های مختلف تاریخ‌نگاری، نقد ادبی، تالیف و ترجمه نیز فعالیت داشت. آثار دکتر زرین‌کوب به‌عنوان مرجع عمده در مطالعات تصوف و مولوی‌شناسی شناخته می‌شود. او آثار معروفی در تاریخ ایران و نیز تاریخ اسلام دارد. دکتر زرین‌کوب دکترای ادبیات فارسی خود را از دانشگاه تهران گرفت و از رساله‌ی خود به عنوان نقد شعر زیر نظر استاد بدیع‌الزمان فروزانفر دفاع کرد. او چندین سال در دانشگاه تهران به عنوان استادیار مشغول به تدریس بود و در فاصله‌ی بین تدریس دردانشگاه تهران و از سال ۱۳۴۱ به بعد در دانشگاه‌های آکسفورد، سوربن، هند و پاکستان، و در سال‌های ۱۳۴۷ تا سال ۱۳۴۹ در آمریکا به‌عنوان استاد میهمان در دانشگاه‌های کالیفرنیا و پرینستون به تدریس پرداخت. دکتر عبدالحسین‌زرین‌کوب در سال ۱۳۳۲ با خانم دکتر قمر آریان ازدواج کرد. از میان آثار بی‌نظیر دکتر عبدالحسین زرین‌کوب می‌توان به با کاروان حُله، نقد ادبی، از کوچه‌ی رندان، سیری در شعر فارسی، پله‌پله تا ملاقات خدا، دو قرن سکوت، کارنامه‌ی اسلام و بحر در کوزه اشاره کرد. دکتر زرین‌کوب در در ۲۴ شهریور ۱۳۷۸ در ۷۷سالگی در تهران درگذشت.

بخشی از کتاب پیر گنجه

در دیداری که نظامی به دعوت اتابک در اینجا از او کرد قزل ارسلان چنان حرمت و علاقه‌یی نسبت به وی اظهار کرد که شاعر درهمان دیدار شیفتهٔ دلنوازی‌های او گشت و به رغم طغرل که سلطان عصر بود به ستایش این معارض و مدعی وی لب گشود. اتابک در طی این دیدار، به هنگام ورود نظامی، بلافاصله دستور داد تا اسباب عیش و نوش را از مجلس بیرون برند، ساقی و مطرب را هم مرخص کرد. خود وی نیز در پیش پای مهمان از جای برخاست او را در کنار گرفت و تمام روز را به صحبت با او اختصاص داد. بعد هم، از نظامی شعر شنید نصیحت و دعا خواست و سرانجام چون دریافت که آنچه برادرش اتابک پهلوان به عنوان صلهٔ خسرو و شیرین به شاعر وعده داده بود تا این هنگام (ح ۵۸۲ ه) هنوز به وی عاید نگشته بود در تدارک عذر کوشید و به جای آن دو پاره دیه که جز وعده‌یی چیز دیگری از آنها به نظامی نرسیده بود یک پاره دیه به نام حمدونیان به عنوان ملک طلق به وی داد و بدینگونه وی را خرسند کرد.

از آن چهار دیه معمور که بر وفق روایت تذ کره‌نویسان قزل ارسلان به نظامی بخشید در گفتهٔ خود شاعر سخنی نیست او فقط از بخشیدن ده حمدونیان باد می‌کند اما از فحوای گفتارش برمی‌آید که ممدوح حاضر بود چندین پاره دیه دیگر نیز به وی ببخشد و شاعر به همان حمدونیان که دیه ویرانه‌یی نزدیک سرچشمه‌های فرات بود خرسند شده بود و خود را به دردسر افزون‌طلبی گرفتار نساخته بود. به هر حال این بزرگداشت شاهانه، نظامی را در گنجه و درتمام اران مورد توجه بزرگان عصر و محسود مدعیان ولایت ساخت.


معرفی نویسنده
عبدالحسین زرین‌کوب

عبدالحسین زرین کوب در ۲۷ اسفندماه ۱۳۰۱ هـ.ش در بروجرد چشم به جهان گشود. او تحصیلات ابتدایی را در همان شهر به پایان آورد و سپس در کنار تحصیل در دوره‌ی متوسطه به تشویق پدرش که مردی متشرع و دین‌دار بود، اوقات فراغت خود را صرف فراگیری علوم دینی و حوزوی نمود و ضمن تحصیل فقه و تفسیر ادبیات عرب به شعر عربی نیز علاقه‌مند شد.

از چنین حکایت‌ها (گزیده تاریخ بیهقی)
ابوالحسن تهامی
درویش ستیهنده
محمدرضا شفیعی کدکنی
این کیمیای هستی؛ جلد سوم
محمدرضا شفیعی کدکنی
این کیمیای هستی؛ جلد دوم
محمدرضا شفیعی کدکنی
لبخند سعدی
اسماعیل امینی
این کیمیای هستی؛ جلد اول
محمدرضا شفیعی کدکنی
بدین شیرین سخن‌گفتن
غلامحسین یوسفی
پرنیان هفت رنگ (چهارمقاله‌ی نظامی عروضی سمرقندی)
احمد بن عمر نظامی
مختارنامه؛ مجموعه آثار عطار جلد ۵
فریدالدین محمد عطار نیشابوری
مصیبت‌نامه؛ مجموعه آثار عطار جلد ۳
فریدالدین محمد عطار نیشابوری
نوشته بر دریا
محمدرضا شفیعی کدکنی
غزلیات شمس تبریز؛ جلد دوم
مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مولوی
صدای بال سیمرغ
عبدالحسین زرین‌کوب
الهی‌نامه؛ مجموعه آثار عطار جلد ۲
فریدالدین محمد عطار نیشابوری
پند پیر عقل
کیکاوس بن وشمگیر عنصرالمعالی
از نی‌نامه
عبدالحسین زرین‌کوب
قلندریه در تاریخ
محمدرضا شفیعی کدکنی
خمی از شراب ربانی
محمد بن علی شمس تبریزی
تاریخ بیهقی (جلد اول)
ابوالفضل بیهقی
فرهنگ مردم شیراز در دوره‌ی سعدی و حافظ
فرزانه معینی
نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۴۷۳٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۷۲

تعداد صفحه‌ها

۳۵۱ صفحه

حجم

۴۷۳٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۷۲

تعداد صفحه‌ها

۳۵۱ صفحه

قیمت:
۷۵,۰۰۰
۳۷,۵۰۰
۵۰%
تومان