کتاب هفت کشور و سفرهای ابن تراب؛ متنی پیشینه در اخلاق و سیاست، برگردان داستان
معرفی کتاب هفت کشور و سفرهای ابن تراب؛ متنی پیشینه در اخلاق و سیاست، برگردان داستان
کتاب هفت کشور و سفرهای ابن تراب متنی کهن است از فخری هروی که تا مدتها کسی به آن نپرداخته بود تا به همت ایرج افشار و مهران افشاری گردآوری شد و به شکل مکتوب و مستند توسط نشر چشمه به چاپ رسید.
درباره کتاب هفت کشور و سفرهای ابن تراب
فخری هروی، نویسنده و شاعر شیعی مذهب قرن دهم، هفت کشور را در عهد فرمانروایی شاه اسماعیل صفوی (حک: ۹۰۷ ـ ۹۳۰) ظرف سه سال تألیف کرده و با اشعاری که در مقدمه کتاب آورده او و خاصّه وزیرش را ستوده است، نثر کتاب ساده و آراسته به ابیاتی بسیار است که ظاهراً بیشتر آنها سروده خود فخری هروی است. فخری قالب کار و روش بیان خود را سفرنامه گونهای قرار داده است که دو همراه یکی جوانی به نام ابنتراب و دیگری خردمند روزگار به نام عقیلالدین، در هفت کشور سفر میکنند. در سفر هفت کشور، شش مسافت مطرح است بدین معنی که میان هر یک از دو کشور فاصلهای هست بیابان مانند که آن را یک مسافت دانسته و در هر یک از مسافتها میان دو همراه صحبتهایی به میان میآید.
خواندن کتاب هفت کشور و سفرهای ابن تراب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب مناسب دانشجویان ادبیات و زبانشناسی است که بهطور تخصصی ادبیات کهن ایران را دنبال میکنند. خواننده تخصصی ادبیات فارسی هم میتواند از این کتاب لذت ببرد.
بخشهایی از کتاب هفت کشور و سفرهای ابن تراب
راویان اخبار و ناقلان آثار و خردمندان سخنپرور کهن و خوشهچینان خرمن سخن چنین آوردهاند که در زمان قدیم سلطان عادلشاه حکیم نظم
خسرو سروران روی زمین
مهر و مه بندهاش ز چرخ برین
پادشاه ممالک هستی
شهریار بلندی و پستی
به رهش نامدار هفت اقلیم
سوده پیشانی از سر تعظیم
خواست که مشاهده کارگاه خود فرماید و ذرّهای از آفتاب عظمت و جلال خود به عالمیان بنماید دو شهر طرح انداخت در اندک فرصت و به زینت بسیار تمام ساخته آن بلاد را کونین نام نهاد و از هر قوم (و) قبیله از (هر) طایفه به آن بلاد برده متوطن گردانید و در میان آن دو شهر قصری ساخت هفت آشیان در غایت ارتفاع،
بیت
در بلندی رفیع چون گردون
زینتش نقشهای بوقلمون
کوه را پایهای ز خود خوانده
عقل در نیمهراه ازو مانده
و بر بالای آن قصر عالی نُه بارگاه بر سر قدم کرده مرصّع از در و لآلی.
حجم
۶۵۶٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۳۸۹ صفحه
حجم
۶۵۶٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۳۸۹ صفحه