دانلود و خرید کتاب محمد (ص) و آیات خدا نصر حامد ابوزید ترجمه فریده فرنودفر
تصویر جلد کتاب محمد (ص) و آیات خدا

کتاب محمد (ص) و آیات خدا

معرفی کتاب محمد (ص) و آیات خدا

نصر حامد ابوزید از نواندیشان دینی مصر بود. تلاش او برای ارائهٔ قرائتی جدید از قرآن، اعتراضات شدید و گستردهٔ اسلام‌گرایان سنتی را به همراه داشت، به‌طوری که در نهایت، علمای فقهی دانشگاه الازهر او را مرتد اعلام کردند. کتاب «محمد و آیات خدا»؛ قرآن و آیندهٔ اسلام (Mohammed und die Zeichen Gottes, Koran und die Zukunft des Islam) که با همکاری هلال سزگین در سال ۲۰۰۸ در انتشارات هردر (Herder) به چاپ رسید، مجموعه مصاحبه‌هایی است که هلال سزگین در تابستان و پاییز ۲۰۰۷ در شهر لایدن با نصر حامد ابوزید به زبان انگلیسی انجام داده است. البته زبان اصلی کتاب به آلمانی و به قلم خودِ هلال سزگین است. در این کتاب رویکردی هرمنوتیکی، تفسیری انتقادی ـ تاریخی از شخصیت پیامبر اسلام و آیه‌های قرآن ارائه شده. به‌علاوه موضوعاتی نظیر مناسبات میان دو جنس زن و مرد، خشونت، دموکراسی و حقوق بشر، اصول عقاید دینی و باب اجتهاد از جمله مسائل مورد بحث در این کتاب است. در این کتاب ابوزید بر فهم قرآن تأکید بسیار کرده است و در لابه‌لای مباحث خود سعی می‌کند تا به ارائه یک فهم امروزین از قرآن بپردازد. در عین حال به نقد برخی آرای مستشرقان در باب اسلام می‌پردازد. هرچند ابوزید ادعا می‌کند که امروزه به جای دفاع از اسلام باید به فهم آن نائل شد. ابوزید از یک سو می‌خواهد فهم برخی از مسلمانان را از اسلام تصحیح کند و از سوی دیگر، اسلام را به گونه‌ای عرضه نماید که مخاطبان غربی او نیز تصویری درست و امروزین از اسلام داشته باشند.
hadi_mn97
۱۴۰۰/۰۱/۱۳

به نظرم لازم است که با قرائتهای نوین و کمتر پرداخته شده از دین، بیشتر آشنا شویم. احتمالا نویسنده ذهن خواننده‌ی مذهبی را قلقلک بدهد، اما به انعطاف‌پذیری‌اش در مواجهه با نگرش‌های جدید کمک شایانی خواهد کرد. بخوانید، بخوانید، بخوانید.

کاربر 5963002
۱۴۰۲/۰۹/۳۰

هدف کتاب را درست بفهمیم

قرآن کتاب مقدس است، نوشته‌ای مقدس برای تک تک افراد، آنها حق دارند، با آن آزادانه ارتباط برقرار کنند. اما اینکه با آن، چه نوع تجربهٔ دینی به‌دست می‌آوریم، بسیار شخصی است و لازم نیست تا برای دیگری به هنجار مبدل شود.
hadi_mn97
مفهوم بنیادگرایی در پیوند با اسلام پدید نیامده است، بلکه خاستگاهِ شکل‌گیری این جنبش اصلاحات پروتستانی محافظه‌کارانه در ایالت متحدهٔ آمریکاست که از سوی هوادارانش به این نام خوانده شد. هوادارانِ این جنبش به مجموعه نوشته‌ای با عنوان «امور بنیادین» استناد می‌کردند و خواهان آن بودند که به فهم اصیلِ کتاب مقدس بازگردند که در تقابل با تفسیر مدرن و به ویژه تفسیر تاریخی ـ نقادانه قرار می‌گیرد. بنیادگرایان اسلامی نیز به همین شیوه، خود و دیگران را با تفسیرشان از قرآن و سنت‌ها فریب می‌دهند.
hadi_mn97
زمانی این تمایزنهادن که از کل اروپا نفرت نداشته باشیم و فقط علیه سیاست‌های خارجی آمریکا موضع بگیریم، وجود داشت، اما امروز دیگر حتی این هم به چشم نمی‌خورد. در ایران در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی افراد برای این تمایزنهادن آماده و مهیا شدند؛ هرچند جرج دبلیو بوش در سخنان مشهورش در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۲ ایران را «محور شرارت» خواند. ملاحظه می‌کنیم که متأسفانه غرب حتی در اینجا ناتوان است تا امکان گفت‌وگو را ملاحظه و درک کند. در این میان، نه فقط ایران، بلکه تقریباً کل عالم عربی اسیر یک دور باطل شدند: اگر شما ناتوان هستید با ما رابطه برقرار کنید، چرا ما باید تلاش کنیم با شما رابطه داشته باشیم؟
hadi_mn97
هریک از این پیامبران در اصل، پیام واحدی را از خدا دریافت کرده‌اند: دعوت به ایمان، مراعات آرمان‌های اخلاقی معین و نظایر آن.
reza
مجموعه مقالات همایش بین‌المللی اندیشه‌های فلسفی استاد شهید مطهری
رضا داوری اردکانی
دین و اخلاق
محدثه واضحی‌فرد
پدیدارشناخت تاریخ استعلایی فلاسفه اسلامی
منوچهر صدوقی سها
سخن‌گفتن درباره‌ خدایی متشخص؛ رساله‌ای درباره‌ی الهیات فلسفی
وینسنت برومر
فلسفه در آلمان
کریم مجتهدی
اندک گستاخ و بیش مؤدب در حضرت مثنوی
مرتضی مردیها
اسلام و مدرنیته؛ تحول یک سنت فکری
فضل الرحمان
پانن برگ؛ الهیات تاریخی
آلن داگلاس گالووی
مجالس جهانگیری
عبدالستّاربن قاسم لاهوری
رساله اثبات العقل المجرد خواجه نصرالدین طوسی و شروح آن
خواجه‌نصیرالدین طوسی
پیاده‌روی اربعین
محسن حسام مظاهری
رایت دین (بررسی اندیشه و رفتار سیاسی آیت الله العظمی بروجردی)
علی اکبر عالمیان
مرآت واردات
محمدشفیع طهرانی(وارد)
آشنایی با عین القضات همدانی
مصطفی علی‌پور
مباحثی در نقد کتاب «شهید جاوید»
محمدرضا جعفری
سیر تحول فهم متن
عبدالوهاب شاهرودی
پنج رساله حروفیه
سید شریف
روشنفکران جهان عرب
مسعود فکری
درآمدی بر فلسفه های معاصر غرب
محمد اصغری

حجم

۲۴۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۱۶ صفحه

حجم

۲۴۲٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۱۶ صفحه

قیمت:
۶۰,۰۰۰
تومان