کتاب ابر ابله
خواندن نظراتمعرفی کتاب ابر ابله
اِرلند لو( - ۱۹۶۹)، نویسنده نروژی است.
«ابر ابله» فضای یک دست و شفافی دارد و حوادث داستان ظریف و به هم پیوسته، کنار هم چیده شده است.
روایت قهرمان داستان آنقدر صمیمی و باورپذیر است که مخاطب تصور میکند دارد یک سرگذشتنامه میخواند تا یک رمان.
نویسنده با لحنی موجز و صمیمی به مسائل هستیشناسانه پرداخته و با نگاهی ساده به روایت مسائل پیچیدهای رفته که حرف زدن راجع به آن خود الفبای خاصی را میطلبد.
جهانی که نویسنده ترسیم کرده دچار چنان سکوتی است که در تمام نقاط داستان مشهود و قابل لمس است.
البته این سکوت تا انتهای داستان حاکم است یعنی تا آنجا که شخصیت داستان به امریکا سفر میکند. بعد از رفتن او به نیویورک فضای داستان رنگ و بوی دیگری گرفته و به گونهای شلوغ و بیبند و بار به چشم میآید.
خلوت بودن فضای داستان بیش از هر چیز بر تنهایی قهرمان داستان تاکید دارد.
مهمترین شاخصه «ابر ابله» تنهایی آن است. تا آنجا که به نظر میرسد در جهانی که پیش رویمان قرار دارد او تنها جنبنده آن است.
اما «ابر ابله» برای فرار از تنهایی و انزوایش به اشیا پناه میبرد و خود را با آنها میشناسد.
روایت داستان اول شخص است و قصه اصلی روی مرز باریکی بین شرح حال و داستان حرکت میکند.
«ابر ابله» ما را به یاد دو شخصیت مهم در تاریخ رمان میاندازد که هر کدام به شکلی دردناک استعارهای از انسان قرن بیستم بودند.
اول، مورسو قهرمان رمان «بیگانه» کامو و دوم، هولدن کالفیلد قهرمان رمان «ناتور دشت» سلینجر.
«ابر ابله» شکل تکامل یافته و مدرنتری از این انسان است. با این تفاوت که نه بهاندازه مورسو نسبت به امور بیتفاوت و باری به هر جهت است و نه بهاندازه هولدن کالفیلد عصبی و سرکش.
ابر ابله انسان تنهایی است که فقط زنده است و فقط میخواهد زندگی کند. بیهیچ توقع یا انگیزهای. از وضعیتش ناراضی هم نیست. از روزگار شکوهای ندارد و چیز زیادی از جهانش نمیخواهد.
آوازهایی زیر سایه تمارا
تبیین جغرافیایی ارمنستان براساس منابع اسلامیکارن خانلری
ریخت شناسی داستان های مینی مالیستیمحمدجواد جزینی
تعلق سازمانیمحمدحسین اسمعیلی
چگونه به زبان جامعه شناسی بنویسیم؟مارک ادواردز
ماجرای دوست داشتنی بود طنز جذابی هم داشت خوندنش حال آدم رو بهتر میکنه ☺️ بهترین وصفی که میشه از کتاب کرد , پاراگراف آخر خلاصست : ابر ابله انسان تنهایی است که فقط زنده است و میخواهد زندگی کند . بی هیچ توقعی
این کتاب با اینکه جزو دسته کتابهای موفقیت یا روانشناسی قرار ندارد،به تنهایی قادر است حال شما را خوب کند و حتی شاید هم بشود آنرا انگیزشی حساب کرد. ببینید دوستان،تو این کتاب منتظر هیچ اتفاق خاصی نباشید.قسمتی از زندگی
خوندنش حس خوبی میده و کاملا گیراست.
عالیه این کتاب.شخصیت کتاب خیلی درونگراس، خیلی راحت میشه باهاش ارتباط برقرار کرد. نثر هم ساده و در عین حال عمیقه
خوب بود نتیجه ای که من میگیرم از این کتاب، احساس میکنم هرازگاهی همه آدم ها دچار بی حوصلگی میشن و توانایی انجام دادن کاری رو ندارن بنظرم مثل شخصیت داستان به یه استراحت کوتاه مدت نیاز دارن تا به
متاسفانه به نظراتی که در این قسمت نوشته شده بود اعتماد کردم کتاب رو خریدم و خوندم.حیف هزینه مالی و زمانی که برای این کتاب گذاشتم.
خیلی دوست داشتم،بعدش دو تا کتاب دیگه شم خوندم(داپلر و روزهای رخوت) فوق العاده بود داپلر.⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
برای من یه جورایی حس کتاب ناتور دشت (سلنجر) رو داشت ولی این رو شاید به خودم نزدیک تر حس کردم دوسش داشتم
من چند روز پیش خوندمش و عالی بود
جزو بهترین کتاب هایی که تا حالا خوندم.... دوستان اگر در این نوع ژانر رمانی هست بهم معرفی کنید لطفا