دانلود و خرید کتاب ابوالمشاغل (داستان یک زندگی، جلد دوم) نادر ابراهیمی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب ابوالمشاغل (داستان یک زندگی، جلد دوم)

کتاب ابوالمشاغل (داستان یک زندگی، جلد دوم)

امتیاز:
۴.۲از ۸۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ابوالمشاغل (داستان یک زندگی، جلد دوم)

کتاب ابوالمشاغل نوشته نادر ابراهیمی از مجموعه مردان کوچک است که چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۶۵ و چاپ دوازدهم آن در سال ۱۳۹۷ به بازار نشر، عرضه شده است. نادر ابراهیمی، ابوالمشاغل را در ادامه کتاب ابن مشغله نوشته است و در آن بخش دیگری از زندگی خودش را تعریف کرده است. 

درباره کتاب ابوالمشاغل

کتاب ابوالمشاغل درباره سرگذشت فرهنگی نادر ابراهیمی و تلاش‌هایش از سال‌های نوجوانی تا سال‌های بعد از انقلاب اسلامی است. این اثر را می‌توان به‌عنوان بیانیه اعتقادی- سیاسی- فرهنگی نویسنده به‌حساب آورد. این کتاب خواندنی روان و شیوا و بسیار صمیمانه است؛ چنانکه مخاطب احساس می‌کند در اغلب خاطرات آن، سهیم است. جلد نخست ابوالمشاغل، ابن مشغله نام دارد که البته به‌اندازه‌ی جلد دوم مشهور نیست و شاید دلیل آن پروپیمان بودن جلد دوم و بیان خاطرات شکست‌ها باشد. 

کتاب ابوالمشاغل ادامه کتاب پیشین است. اینکه بعد از آن داستان‌ها چه کار می‌کند و نویسنده نادر ابراهیمی سراغ چه شغل‌هایی می‌رود و چه مشغله‌های مالی‌ای داشته. چگونه به‌طور دروغی به آن تهمت زده‌اند و چه‌طور در اندیشه‌ی شکارش هستند. قسمت‌های زیبایی از اثر ابوالمشاغل این می‌باشد که هر انسانی که هرچه بخواهد انجام خواهد شد و بدون شک مشروط بر آنکه شرایط مناسب وجود داشته باشد یا به وجود آورده شوند. شاید مرور لیستی از شغل‌ها و درآمدهای نویسنده، یکی از جالب‌ترین بخش‌های کتاب باشد؛ از خالی کردن آب حوض تا قبول سفارش نقاشی تبلیغاتی برای موتورسیکلت یا تصویرسازی کتاب کودک، نمونه‌ای از این مشاغل پر دردسر و کم‌درآمد است! 

چرا باید کتاب ابوالمشاغل را مطالعه کنیم؟ 

ابوالمشاغل را باید بخوانیم چون حسن مطالعه سرگذشت‌نامه‌ها و زندگینامه‌ها در این است که مخاطب با روح و منش نویسنده صمیمیت داشته باشد و به سمت مطالعه سرگذشت او برود تا نویسنده در مسیر سنگلاخ فرهنگی، خود را تنها نبیند و با مرور شکست‌ها، پیروزی‌ها، تحقیرها و تحسین‌های نویسنده‌ای که پس از سال‌ها تلاش و نادیده گرفته شدن از سمت دوست و دشمن، به رشد و تعالی رسیده، می‌تواند به این باور برسد که در کنار احساس همدردی، او نیز روزی مانند نویسنده‌ی کتاب، به‌غایت مطلوب خود خواهد رسید. 

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟ 

کتاب ابوالمشاغل برای کسانی که کتاب‌های اتوبیوگرافی را به‌صورت داستانی دوست دارند می‌تواند بسیار جذاب باشد. 

درباره نادر ابراهیمی 

نادر ابراهیمی در ۱۴ فروردین ۱۳۱۵ در تهران متولد شد. او علاوه بر اینکه در نوشتن رمان و داستان کوتاه فعالیت می‌کرد در زمینه‌های فیلم‌سازی و ترجمه، نیز فعالیت داشته است. ابراهیمی، همراه بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان، از معدود سخنوران ایرانی به‌شمار می‌رود که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده بوده‌اند. او با انتشارات روزبهان همکاری‌های زیادی داشته و اولین کتاب خود را با اسم خانه‌ای برای شب در سال ۱۳۴۲ در همین نشر چاپ کرد. بیشتر فعالیت‌های فرهنگی نادر ابراهیمی در بخش کودکان و نوجوان است. او بیشتر از ۵۰ اثر برای کودکان و نوجوانان نوشته است. او همچنین، دو کتاب آدم آه‍نی و از پ‍ن‍ج‍ره ن‍گ‍اه ک‍ن را نیز ترجمه کرده است. نادر ابراهیمی گاهی به کار تصویرگری نیز می‌پرداخته و تصویرگر چندین کتاب مختلف کودک و نوجوان بوده است.

نادر ابراهیمی تنها به تالیف و ترجمه کتاب برای کودکان اکتفا نکرد. او با کمک همسرش یک موسسه همگام با کودک و نوجوان را تاسیس نمود. این بنیاد فعالیت‌های زیادی در حیطه‌ نگارش، چاپ و پخش کتاب، نقاشی، عکاسی داشته است. او همچنین چندین فیلم مستند را کارگردانی کرده است. نادر ابراهیمی یک شاعر نیز است و ترانه مشهور به نام ای وطن را سروده که علی خدایی خواننده و آهنگساز آن است. فرزانه منصوری همسر نادر ابراهیمی متولد آبان سال ۱۳۲۳ در تهران است. او مترجم و معلم بود. نادر ابراهیمی توسط بستگان خود به فرزانه منصوری معرفی شد و پس از کمی آشنایی به صورت سنتی تصمیم به ازدواج گرفتند. فرزانه منصوری در مجموعه تلویزیونی آتش بدون دود نقش شخصیت مارال را ایفا کرد.

سرانجام زندگی پر فراز و نشیب نادر ابراهیمی در سال ۱۳۸۷ به پایان رسید. او پس از آنکه ۹ سال با بیماری لاعلاج خود دست و پنجه نرم کرد، سرانجام در سن ۷۳ سالگی دار فانی را وداع گفت. کتاب‌های داستانی نادر ابراهیمی در میان خوانندگان همواره جایگاه ویژ‌ه‌ی خود را حفظ کرده‌اند به گونه‌ای که پس از فوت ابراهیمی در سال ۱۳۸۷ نیز همچنان برخی کتاب‌های او در زمره‌ی آثار پرفروش باقی مانده‌اند. آنچه علت اصلی این موضوع دانسته می‌شود سبک ساده و عامه‌پسند نوشتار ابراهیمی است که باعث ایجاد ارتباط قوی با خواننده می‌شود. او در خلال داستان به مسائل اجتماعی و سیاسی موردنظر خود نیز اشارات فراوان دارد. 

تکه هایی از کتاب ابوالمشاغل 

یادم نمی‌آید که در ابن ‌مشغله، از همسفر سالیان سالم محمود فتوحی نامی برده باشم، و یادم نمی‌آید که اصولاً به این که محمود و من، در تمامی سالهای شادی و غم، تقریباً پیوسته باهم بوده‌یم، در جایی اشاره‌یی کرده باشم. شاید که حرمت این دوستی ناب را در عصر نادوستی‌ها نگه داشتم. خدا می‌داند. اما به‌هرحال، دیگر وقت نام بردن است... ما چند نفر بودیم که از بچگی باهم بزرگ شده بودیم، و اگر خیلی هم بزرگ نشده بودیم، دست‌کم، همدیگر را خیلی قبول داشتیم. من بودم و رحیم قاضی مقدم، و امان ابراهیمی و محمود فتوحی و یکی دو نفر دیگر، که امروز، به جز من و محمود، از آن گروه کوچک معتقد، کسی باقی نمانده است. عیبی نیست. ما را هم رفته بگیر، یا بینگار که در کمرکش رفتنیم. اما این محمود، که بعد از این، شاید، به کرات از او نام ببرم، و هنوز، نیمی از من است و چه‌بسا که من، نیمی از او باشم، به‌راستی که حکایتی‌ست در دوستی. نکته‌ی خاص و گرانبها در دوستی شگفت‌انگیز ما این است که هیچکداممان، در طول این سالهای بلند پرخاطره، خود را مختصری هم تغییر ندادیم تا شبیه دیگری کنیم. برای حفظ دوستی، حذف شخصیت نکردیم و بهم باج «هر چه بخواهی، همان درست است» ندادیم. محمود، محمود باقی ماند، با جملگی خصلت‌هایش، و من من ماندم. ما هر دو تغییر کردیم، فراوان، اما هرگز شبیه هم نشدیم. این راز بزرگ و محور اساسی دوستی ما بود. یکی در دیگری مستحیل نشد. یکی نسخه‌ی بدل دیگری نشد. و یکی نکوشید که در راهِ تکدی دوستی، خویشتنِ خویش فرو بگذارد. 

   

معرفی نویسنده
عکس نادر ابراهیمی
نادر ابراهیمی
ایرانی | تولد ۱۳۱۵

نادر ابراهیمی در ۱۴ فروردین ۱۳۱۵ در تهران به دنیا آمد. او یک داستان‌نویس معاصر ایرانی است که علاوه‌بر نوشتن رمان و داستان کوتاه، در زمینهٔ فیلم‌سازی، ترانه‌سرایی، ترجمه و روزنامه‌نگاری نیز فعالیت کرده ‌است. او همراه با بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان از هنرمندانی به حساب می‌آید که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده است. نادر ابراهیمی که نویسندگی را از نوجوانی شروع کرده بود، در ۲۷سالگی اولین کتابش را در نشر روزبهان منتشر کرد. تا سال ۱۳۸۰ علاوه‌بر صدها مقالهٔ تحقیقی و نقد، بیش از ۱۰۰ کتاب از او چاپ و منتشر شد. در سال ۱۳۴۲ اولین کتاب خود را با نام «خانه‌ای برای شب» به چاپ رساند، اما سال ۱۳۴۲ آغاز تازه‌ای برای او در زمینهٔ فعالیت‌های سیاسی بود. هم‌زمان با تبعید روح‌الله خمینی، فعالیت‌های سیاسی علیه نظام پهلوی شدت گرفت و وجود یک رهبر سیاسی برای این اعتراضات شور و اشتیاق تازه‌ای به جریانات سیاسی در ایران داده بود؛ نادر ابراهیمی نیز در نوشتن بیانیه و اعلامیه‌هایی علیه نظام وقت دست داشت و بسیار از اعلامیه‌ها به قلم او منتشر شد. دو اثر از او به نام‌های «دشنام» و «آسمان در تسخیر کلاغ‌ها» حاوی دو داستان مشهور است که درون‌مایهٔ آن‌ها سیاسی و مبارزه با نظام پهلوی است. به‌گفتهٔ او این دو داستان پایهٔ ادبیاتی ضد سلطنتی با بیانی نمادین شد. ابراهیمی پس از موفقیت در آثار قبل، کتاب «مصابا و رؤیای گاجرات» را به چاپ رساند که در آن به‌نوعی مخالفتش را با به‌ظاهرْ روشنفکران بیان کرد. ابراهیمی در آن سال‌ها کتاب‌های متعددی از جمله «بار دیگر شهری که دوست می‌داشتم»، «افسانه‌های باران»، «مکان‌های عمومی»، «آرش در قلمرو تردید» و... را منتشر کرد.

Amin
۱۳۹۹/۰۱/۲۶

این کتاب در ادامه کتاب "ابن مشغله" به مرور بقیه زندگی نویسنده و فعالیت هاش پرداخته؛ کارهای مختلفی که کرده و انصافا هرکدوم برای خودش درس هایی داره.(بهتره قبلش ابن مشغله رو بخونید) کتاب عالیه و حس خوبی داره قسمت به قسمت

- بیشتر
محمدجواد
۱۳۹۹/۰۹/۱۸

فقط حسرت این را میخورم که چرا اینقدر دیرهنگام به نادر ابراهیمی رسیده ام... فوق العاده است. کم دیده ام نویسنده ای که از عمق اعتقادش بنویسد و زلال باشد، نادر یکی از بهترین آنهاست.

توحيد
۱۳۹۹/۱۰/۰۷

شکی نیست که خورشید در راه است؛ برخیز و با من همسفر شو... از علامه حسن زاده آملی (حفظه الله) نقل هست که: یکی از اهم مراقبات این است که انسان، واردات و صادرات دهانش را مواظب باشد. وقتی واردات انسان هرزه

- بیشتر
ــسیّدحجّتـــ
۱۳۹۸/۰۱/۲۲

ابوالمشاغل به طاقچه رسید... . ممنونتم طاقچه 🌸

Nafiseh R
۱۳۹۹/۰۴/۰۵

قبل از خوندن این کتاب حتما ابن مشغله رو بخونید هر دو کتاب عالیه. ابوالمشاغل پر از نکته و درسه و خط به خطش قابلیت اشتراک گذاری داره. من کتاب چهارمیه که از نادر ابراهیمی میخونم و به شدت ازش لذحت میبرم

- بیشتر
alres
۱۳۹۸/۰۳/۱۷

فوق العاده است.. بخوانید و مجذوب قلم بی نظیر نادر شوید

گل رز
۱۳۹۹/۰۶/۰۹

عالی بود متن روان و همراه با طنز کلام دلم میخواست هی هایلایت کنم از بس شیرین و دلچسب بود

esi
۱۳۹۸/۱۲/۰۸

عالی ودلچسب

Ra.Akhlaghi
۱۳۹۹/۰۵/۰۴

ابوالمشاغل زندگی کاری نویسنده اس که چیزی جز صداقت و شجاعت برای ایستادن بر سر آنچه درست میدونه، نیست، هرچند که همیشه هزینه های سنگینی براش میده. انقدر بیان نویسنده جالبه که حس میکردم مثل یک پدر بزرگ کنار من نشسته

- بیشتر
رازی.
۱۴۰۰/۰۱/۱۸

فقط میتونم بگم وقتی به قسمتی رسیدم که راجع به ساخت فیلم"آتش بدون دود" بود،از طاقچه بیرون رفتم وسرچ کردم و وقتی فهمیدم در اوج فساد سینما،همچین فیلمی ساخته شده،ساعت ها در بهت بودم و نهایتا فقط این دستگیرم شد

- بیشتر
خداوندا! اگر داشتن، ذلیلِ داشتنم می‌کند ندارم کُن اگر کاشتن، اسیر چیدنم می‌کند بیکارم کُن اگر اندیشهٔ خیانت به یاران بر سرم افتاد بر سر دارم کُن اگر به لحظهٔ غفلتی درافتادم پیش از سقوط، هشیارم کُن اگر رنج بیماران، لحظه‌یی از دلم بیرون رفت سخت و بی‌ترحّم، بیمارم کُن خداوندا! خوارم کُن امّا مردم‌آزارم مَکُن!
Amin
… بیا تصمیم بگیریم، تصمیم خیلی جدّی، که سه روز، فقط سه روزْ دروغ نگوییم؛ هیچ نوع دروغی نگوییم، به هیچ عنوان، به هیچ صورت، به هیچ دلیل و بهانه، به هیچکس… فکر می‌کنم بعد از این سه روز، خیلی چیزها دُرُست بشود، و یا کاملاً خراب. یعنی مسلماً دیگر چیزی به این صورت نیمه‌ویرانِ تهدیدکنندهٔ عذاب‌دهنده، باقی نخواهد ماند…
Amin
این ابداً مهم نیست که دیگران، ما را چگونه قضاوت می‌کنند. مهم این است که ما، در خلوتی سرشار از خلوص، خویشتن را چگونه قضاوت می‌کنیم.
کاربر ۴۵۹۵۳۳۰
توسعه‌دهندگانِ فساد و فحشاء، در سراسر جهان، همیشه، تحصیل‌کرده‌ها بوده‌اند و هستند، نه روستاییانِ بی‌سواد و کارگرانِ کمْ‌سواد.
fr
در روزگار ما. این ابداً مهم نیست که دیگران، ما را چگونه قضاوت می‌کنند. مهم این است که ما، در خلوتی سرشار از خلوص، خویشتن را چگونه قضاوت می‌کنیم.
غوطہ‌ور🪐🌱🌊
آرزوها، سربازانِ سپاهِ زندگی ما هستند. ما برای رسیدن به پیروزی، فوج‌فوج از خوبترین و محبوب‌ترین سربازان‌مان را در تمامی جبهه‌ها از دست می‌دهیم: دلاوران را، مؤمنان را، پاکبازان را، و شاید آنها را که اگر می‌ماندند می‌توانستند جهان را عوض کنند…
plato
عزیز من! زندگی، بدونِ روزهای بَد نمی‌شود؛ بدونِ روزهای اشک و درد و خشم و غم. امّا، روزهای بَد، همچون برگهای پاییزی، باور کُن که شتابانْ فرو می‌ریزند، و زیرِ پای تو__ اگر بخواهی__ استخوان می‌شکنند؛ و درخت، استوار و مُقاوم، بر جای می‌مانَد… عزیز من! برگهای پاییزی، بی‌شک، در تداوم بخشیدن به مفهوم درخت، و مفهوم بخشیدن به تداومِ درخت، سهمی از یادنرفتنی دارند…
fr
اگر این چرخ، بعد از من و تو، خواهد چرخید__ که بی‌شک خواهد چرخید بگذار دلیلی یا دلائلی برای خوبْ چرخیدنْ در اختیارش بگذاریم.
plato
ما می‌خواهیم کسی با ما باشد که «ما» نباشد، دستگیرندهٔ ما باشد و دستگیرنده‌اش باشیم، هشداردهندهٔ به ما باشد و هشداردهندهٔ به او باشیم، بیدار کنندهٔ ما و بیدار کننده‌اش… رفیقی که تو را دائماً تأیید می‌کند یا تحسین، اسیر است نه رفیق.
Amin
نکتهٔ خاص و گرانبها در دوستی شگفت‌انگیز ما این است که هیچکداممان، در طول این سالهای بلندِ پُرخاطره، خود را مختصری هم تغییر ندادیم تا شبیه دیگری کنیم. برای حفظِ دوستی، حذفِ شخصیّت نکردیم و به همْ باجِ «هر چه بخواهی، همان درست است» ندادیم. محمود، محمودْ باقی ماند__ با جملگیِ خصلت‌هایش، و منْ من ماندم. ما هر دو تغییر کردیم، فراوان، امّا هرگز شبیهِ هم نشدیم. این رازِ بزرگ و محور اساسی دوستی ما بود. یکی در دیگری مستحیل نشد. یکی نسخهٔ بدل دیگری نشد. و یکی نکوشید که در راهِ تکدّی دوستی، خویشتنِ خویش فرو بگذارد…
Amin

حجم

۴۸۲٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۶۵

تعداد صفحه‌ها

۲۱۸ صفحه

حجم

۴۸۲٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۶۵

تعداد صفحه‌ها

۲۱۸ صفحه

قیمت:
۸۲,۵۰۰
تومان