دانلود و خرید کتاب آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش مری بویس ترجمه ابوالحسن تهامی
تصویر جلد کتاب آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش

کتاب آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش

نویسنده:مری بویس
انتشارات:انتشارات نگاه
امتیاز:
۴.۰از ۳۵ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش

نورا الیزابت مری بویس(۱۹۲۰-۲۰۰۶)، تاریخ‌نگار بریتانیایی و متخصص زبان‌های ایران باستان و دین زرتشت است.‌ دین زرتشت، آیین رسمی ایرانیان باستان بود و هنوز نیز جامعه‌‌های زرتشتی ساکنِ ایران، هندوستان، اروپا، ایالات متحده، کانادا، استرالیا و دیگر نقاط جهان به آن باور دارند. این آیین در سده‌‌های بسیار نمادِ خُلق و خویِ ایرانی بود و ارزش‌‌های سیاسی و اجتماعی و روحانی وی را در برمی‌‌گرفت و از این‌‌رو به جامعه انسجام و ثبات می‌‌داد. گرچه ایرانیان دستاوردهای درخشان در هنر و ادب در کارنامه‌ خود دارند، کیش زرتشت را باید بزرگ‌ترین دستاورد فرهنگی و روحانی آنان شناخت. «آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش» سلسله سخنرانی‌های درسی در زمینه‌‌ ایران‌شناسی است که در دانشگاه کلمبیا آغاز شد و پروفسور مری‌بویس، در جایگاه استاد صاحب‌‌نظرِ آیین زرتشتی و سنت‌‌هایش، اجرای آن‌ها را در ۱۹۸۸ به عهده داشت. در این سخنرانی‌ها مری‌بویس با برخورداری از سرچشمه‌‌های دانشی عظیم به طرح جزئیاتی می‌‌پردازد که ریشه‌‌های آیین زرتشت، اصول بنیادی و ردّپای رشد و تحول آن را تا به امروز شامل می‌شود، و از این راه‌ آگاهی‌های نوین و تعبیراتی تازه به دست می‌دهد. پروفسور بویس به سال ۱۹۴۵ دکترای خود را در رشته‌‌ شرق‌‌شناسی از دانشگاه کیمبریج دریافت کرد. در ۱۹۴۷ در دانشگاه لندن به سمت استادیاری، و در ۱۹۶۳ به سمت استاد ایران‌شناسی گمارده شد. نشر آثار پرشمار وی به دانش ما از تاریخ و آداب دینی زرتشتیان، زبان‌‌های ایرانی میانه و کیش مانی بسیار افزوده است.
Hemmat
۱۳۹۴/۰۹/۲۱

خانم مری بویس از ایران شناسان برجسته ی انگلیسی است که آثار ایشان در تیران باستان از اهمیت ویژه ای برخور دار است. کتاب کیش زرتشت و هخامنشیان او از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

شلاله
۱۳۹۵/۰۲/۱۱

کتا ب بسیار خوبی برای کسانی هست که میخواهند با دین زردشتی آشنا شوند. من این کتاب رو برای آزمون کارشناسی ارشد زبانهای باستانی خونده بودم.

ketabbaz
۱۳۹۹/۰۲/۲۹

کتاب بدی نیست ولی نثر روانی نداره.ولی برای شناخت دین و ایین و شخصیت زرتشت خوبه اگه حوصله داشته باشین

m.a.m

۱۴۰۳/۱۲/۰۴

بد بود

مهدی
۱۴۰۲/۰۷/۰۶

نویسنده انگلیسی است بنابراین انتظار نداشته باشید در مورد حمله غارتگران به سرکردگی اسکندر و از بین بردن اوستا و ویرانیها و آسیبی که به زرتشتیان زده شد و لقب ملعون گرفت چیزی بگوید و تنها جایی که از آزادی

- بیشتر
کتایون
۱۳۹۵/۰۷/۰۴

سپاس

۱۴۰۲/۰۹/۱۶

عالی است

کیش زرتشتْ دین رسمیِ ایرانیان باستان بود و هنوز نیز جامعه‌های زرتشتیِ ساکنِ ایران، هندوستان، اروپا، ایالات متحده، کانادا، استرالیا و دیگر جاهای جهان به آن ایمان دارند. این کیش در سده‌های بسیار نمادِ خُلق و خویِ ایرانی بود و ارزش‌های سیاسی و اجتماعی و روحانی وی را در برمی‌گرفت و از این‌رو به جامعه انسجام و ثبات می‌داد. گرچه ایرانیان دستاوردهای درخشان در هنر و ادب در کارنامه‌ی خود دارند، کیش زرتشت را باید بزرگ‌ترین دستاورد فرهنگی و روحانیِ آنان شناخت.
تاریخ سده‌ی ششم زرتشت را با کوروش بزرگ هم روزگار می‌کند و پایه‌گذاری دین زرتشت را با شکل‌گیری پادشاهی هخامنشیان تقریبا هم‌زمان می‌سازد. تاریخ کهن‌ترْ حدود شش سدهْ میان این دو حادثه‌ی تاریخی فاصله می‌گذارد
زرتشت دین باستانی را به آشوب و اغتشاش نکشاند. زرتشت وجود خدای واحد را دستاویز انکار وجود آسمانیان دیگر قرار نداد، و پرستش سنتی آن‌ها را ممنوع نکرد، که گفت آن‌ها را همه مزده از گوهر خویش، برانگیخته، یا در اندیشه‌های خود آفریده است
ヽ( ´¬`)ノپری
زرتشت در درک‌های فراترش، مزده را ایزد بزرگ کیهانی پنداشت، که آسمان را چون جامه بر تن داشت، و در همان حال مردمی‌گونه نیز بود؛ که دست و چشم و زبان داشت، که وی را دیده بود، و با وی رخ به رخ سخن‌ها گفته بود.
ヽ( ´¬`)ノپری
اعتقاد به حضور جهانیِ مینوان، در آغاز، آیین زرتشت را همانند کیش هندوان، دینی با خدایان بسیار جلوه می‌داد. اما این بخشی از قدرت و غنای این دین به‌شمار می‌آید که زرتشت ستایش روان‌ها را، که از آن احترام به تمام شکل‌های نیک زندگی حاصل می‌آید، با وحدانیتی متعالی درآمیخت؛ و اعلام کرد که تنها یک خدای زنده، قائم به ذات و ازلی و جاویدان وجود دارد، و او مزده است
ヽ( ´¬`)ノپری
با این همه باید گفت که گرچه زرتشت وجود آسمانیان کهتر را پذیرفت، و ایشان را به نیایش گرفت، اندیشه‌ها و نمازهایش را بیش‌تر به‌سوی مَزده متمرکز کرد، که نیرومندترین موجودات می‌خواندش، که پاک‌روانش می‌توانست به وجود هرآن که شایسته‌ی دریافتش بود نفوذ کند
از بهرام گور تا خسرو پرویز
ایرج رامتین
‌‫تاریخ کامل ایران (از ابتدا تا انقراض قاجاریه)
حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران (جلد ۱)
بابک خرم دین
شهریاران گمنام
احمد کسروی
کوروش کبیر
هارولد آلبرت‌لمب
تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصل ایران (جلد ۲)
حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصل ایران (جلد ۳)
سروده‌هایی از پیامبر ایرانی زرتشت
اسطوره شناسی ایزدان ایرانی
شروین وکیلی
نادر پسر شمشیر
نورالله لارودی
خلاصه ده هزار سال تاریخ ایران (قبل از اسلام)
امیرکبیر
عباس اقبال‌ آشتیانی