سرگذشت «فیودورداستایفسکی» اثر «یانکو لاورین»، جلد «هشتم» از مجموعه مصور «بزرگان هنر و اندیشه» نشر پارسه است که «سهراب برازش» آن را گردآوری و ترجمه کرده است. متون اصلی این مجموعه، کتابهای انتشارات روولت آلمان است که با عنوان تکنگاریهای رورورو منتشر میشود. این انتشارات صد ساله از مارس ۱۹۵۸ فعالیت خود را در زمینۀ انتشار این مجموعه، آغاز و تاکنون بیش از سیصد عنوان کتاب را با شمارگان بیش از بیست میلیون جلد منتشر کرده است. نویسندگان این کتابها نیز همهگی از پژوهشگران و اساتید دانشگاهاند که بر اعتبار علمی و تاریخی این سرگذشت نامهها میافزایند. زبان کتابها شیوا و ساده و همهفهم است و برای مخاطب خاصی نوشته نشده است. در نتیجه دایره وسیعی را از دانشجویان و پژوهشگران تا مخاطبان عادی علاقهمند، دربر میگیرد.
زندگینامههای مصور، ویژگی روانشناختی خاصی دارند و آن ایجاد تمرکز و کمک به فهم بیشتر متن از طریق تصویر است. گاه یک تصویر بهمراتب آسانتر و سریعتر از چندین صفحه متن میتواند نکتههای زندگینامهای و حتی حال و هوای زندگی اندیشمند یا هنرمندی را برای ما تداعی و همدلی ضروری برای فهم بهتر متن را ایجاد کند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب فیودور داستایفسکی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
توصیه میکنم.
۱۴۰۳/۰۱/۰۹
من هرگز مطالعه آثار داستایفسکی را پیشنهاد نمی کنم. زیرا بعد از آن دیگر هر کتابی رو نمی پسندید
این آدمهای نگونبخت، شاید نیرومندترین و مستعدترین افراد مردم ما بودند. در اینجا همهٔ این نیروها بیهوده هدر رفته است! مقصر کیست؟
Babak Z
دربارهٔ خودم میتوانم بگویم که شخصاً فرزند زمانهام هستم، فرزند بیاعتمادی و شک؛ تاکنون اینگونه بودهام و میدانم که تا لحظهای که در گورم بگذارند، همینگونه خواهم بود.
آسمان
باید به راز شخصیت بشری پی برد، و اگر زندگیات را سر این کار مهم بگذاری، نگو که وقتت را هدر دادهای. این راز علاقهام را جلب میکند، چون آرزویم این است که انسان شوم.
آسمان
در اروپا کسی که یک میلیون در جیبش باشد، آزاد است هر کاری که بخواهد بکند؛ درحالیکه میتوان با آدمی بیپول هر کاری که میخواهیم بکنیم.
آسمان
دلیل اصلی وقایع هیجانانگیزی که دامنگیرِ داستایفسکی شد، عضویتش در محفلی انقلابی و مخفی بود؛ محفلی که پتراشفسکی، کارمند جوان وزارت امور خارجه، مؤسسِ آن بود.
آسمان
زندگی اقشار بالادست، ایمان به اروپا و فرهنگش که اقشار بالا در آن غرق شدهاند، اعصابم را خُرد میکند.
Babak Z
افسانه
پس از ناکام ماندن قیامهای ۱۸۴۸ و ۱۸۴۹ در کشورهای گوناگون اروپا، داستایفسکی بیش از پیش متقاعد میشد که فقط یک انقلاب کیفی از درون خواهد توانست بشر را به یک خودآگاهی بالاتر ارتقا دهد و در پی این ارتقای ِخودآگاهی، تحولی در مناسبات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به وجود آید، نه از پی اقدامات خشونتآمیز، بلکه بر اثر اعتقادی درونی که ریشه در خوشبینی معنوی و روحانی نسبت به زندگی داشته باشد. اما چه تضمینی وجود داشت که این خوشبینی فقط یک توهم بیش نباشد؟ از آنجا که ارزشهای والا و جاودان نه از طریق انسانها، بلکه تنها ازطریق وجودی متعالی و جاودان، یعنی خدا، میتواند به زندگی اعطا شود، پس وجود خدا واجب بود تا زندگی بشر را با ارزشهای برتری عجین کند که بهتنهایی میتوانند سطح هستی بشر را بالاتر از سطح روانشناختی و جبری حیوانات برکشند.
فواد انصاری
تنها چیزی که در طول زندگیام انجام دادهام این بوده که، آنچه را دیگران تا نیمه جرأت انجامش را نداشتند، من تا به آخر ادامه دهم.
پویا پانا
اگر قدرتش را میداشتم که به پیش از تولدم برگردم، هیچگاه با تولدم موافقت نمیکردم و هستی یافتن در میان چنین شرایط مضحکی را نمیپذیرفتم. اما دستکم این قدرت را دارم که به هستیام خاتمه دهم.
اگه به رمان های داستایوفسکی علاقه دارید، حتما حتما این کتاب رو بخونین. درسته اشکالاتی داره ولی من خیلی از خوندنش لذت بردم. مهم ترین چیزی که باعث میشه اینقدر از این نویسنده خوشم بیاد اینه که عاشق خدا و مسیح...بیشتر