دانلود و خرید کتاب نقد تساهل محض هربرت مارکوزه ترجمه ایوب کریمی

معرفی کتاب نقد تساهل محض

«هربرت مارکوزه»، «برینگتون مور» و «رابرت پل‌ولف» نویسندگان این کتاب که یکی فیلسوف آنارشیست، یکی جامعه‌شناس تاریخی و دیگری فیلسوف چپ نو هستند به اتفاق هم کتابی فلسفی-سیاسی، با موضوع تساهل در جامعه معاصر تالیف کردند. آن‌ها در کتاب «نقد تساهل محض» سوالاتی مطرح می‌کنند که طی آن‌ها تساهل موجود در نظام‌های دمکراتیک کنونی را به چالش می‌کشند. در سیاست نظری و عملی معاصر، تساهل به‌مثابه یکی از مفاهیم فلسفهٔ سیاسی مدرن، خصوصاً در سنت لیبرال، اهمیتی اساسی دارد، اما این مفهوم و حدود و ثغور آن همواره محل مناقشه بوده است. مناظره در باب تساهل در حال حاضر نیز موضوعیت بسیاری دارد. مثلاً سؤالات زیر در حوزهٔ عمومی و در میان متخصصان مطرح است: آیا می‌توان در قبال نئونازی‌ها و داعشی‌ها تساهل به خرج داد؟ آیا این گزارهٔ عامیانه که «هر عقیده‌ای باید محترم شمرده شود» به آزادی به‌مثابه ستون اصلی اندیشهٔ مدرن خدمت می‌کند یا علیه آن عمل می‌کند؟ آیا تساهلی که در جهان معاصر تبلیغ می‌شود، رهایی‌بخش است یا سرکوبگر؟ سه متفکر برجستهٔ معاصر در کتاب نقد تساهل محض، مفهوم تساهل را به تفصیل و با عمقی کم‌نظیر به بحث گذاشته‌اند. نویسندگان فقط بررسی مفهومی نمی‌کنند، بلکه مفهوم مذکور را در بافتار تاریخی غرب دربارهٔ مفاهیم سکولاریسم، پلورالیسم و رهایی و نیز نیروهای اجتماعی و مذهبی مختلف مطالعه می‌کنند.
پرویز
۱۳۹۸/۰۵/۱۴

تا اینجایی که خوندم، اطلاعات خوبی در مورد نظام سیاسی آمریکا به من داد. حداقل مقاله ی اول انسجام و پیوستگی لازم رو برای فهم مطلب داشت و پله پله پیش میرفت و از مقدمات نتیجه می گرفت. ترجمه روانه

- بیشتر
ائمه
۱۳۹۷/۱۲/۱۳

نکات جالبی درباره آزادی گروه های اجتماعی داره ترجمه اش هم خوبه

هربرت مارکوزه (۱۹۷۹-۱۸۹۸)، عضو برجستهٔ مکتب فرانکفورت و استاد فلسفهٔ دانشگاه کالیفرنیا بود. مهم‌ترین کتاب‌های مارکوزه انسان تک‌ساحتی، اروس و تمدن، خرد و انقلاب به فارسی ترجمه شده‌اند.
psyalifiroozi
سه نکتهٔ عمده را می‌توان برای توجیه انکار کارکردن در نظام حاکم و اتخاذ یک نگرش انقلابی مطرح کرد. اولی این است که رژیم حاکم به نحو غیرضروری سرکوبگر است؛ یعنی کار اساسی جامعه می‌تواند با رنج و محدودیت کمتری ادامه یابد.
ائمه
پلورالیسم به صراحت فلسفهٔ امتیاز یا بی‌عدالتی نیست، بلکه فلسفهٔ برابری و عدالت است که کاربست انضمامی آن از راه نادیده‌گرفتن وجود گروه‌های اجتماعی خاص از بی‌عدالتی حمایت می‌کند.
ائمه
یکی از ویژگی‌های اساسی یک جامعهٔ آزاد فقدان یک «هدف ملی» واحد و بسیار مهم است.
ائمه
اثر اصیل تکیه‌گاه سرکوب نیست و نمی‌تواند باشد و شبه‌هنر (که می‌تواند چنین تکیه‌گاهی باشد) هنر نیست.
ائمه
مفهوم «ایدئولوژی» منعکس‌کنندهٔ کشفی است که از منازعهٔ سیاسی ظهور یافت، یعنی گروه‌های حاکم می‌توانند در تفکرشان آن‌قدر منفعت‌مدارانه به یک وضعیت بچسبند که دیگر نمی‌توانند واقعیت‌های خاصی را ببینند که حس سلطهٔ آنان را تحلیل خواهد برد.
ائمه
ذاتِ علم، امتناع از باورکردن بر اساس امید است.
ائمه
انسان‌ها حقایقی را جست‌وجو می‌کنند که در رقابت آن‌ها با طبیعت و دیگر انسان‌ها به نفعشان باشد.
ائمه
ثانیاً باید شواهد اساسی‌ای وجود داشته باشد که یک وضعیت انقلابی فرارسیده است. فرارسیدن صرفاً این نیست که جنبه‌های مخرب انقلاب به اندازهٔ کافی از حمایت برخوردار خواهند شد بلکه مهم‌تر از آن، این است که چشم‌اندازهای واقع‌بینانه‌ای برای معرفی یک نظام بهتر وجود داشته باشد
ائمه
متولیان آموزش، اخلاق و روان‌شناسی سروصدای زیادی علیه افزایش بزهکاری‌های جوانان راه می‌اندازند؛ اما در حرف و عمل و تصاویر، کمتر علیه موشک‌ها، راکت‌ها و بمب‌هایی که روز به روز قدرت تخریب بیشتری پیدا می‌کنند و بزهکاری بلوغ‌یافته کل یک تمدن، چیزی می‌گویند.
mahdi

حجم

۹۸٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۰۶ صفحه

حجم

۹۸٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۰۶ صفحه

قیمت:
۳,۷۰۰
تومان