معرفی کتاب قلعه حیوانات
کتاب قلعه حیوانات با عنوان اصلی Animal Farm یک رمان کوتاه انگلیسی نوشته جورج اورول است. این رمان یکی از مهمترین رمانهای سیاسی قرن نوزدهم است که در سال ۱۹۴۵ منتشر شد. اثری تمثیلی، هجوآمیز و در نقد تمامیتخواهی و شعارهای پوچ کمونیستی است. این کتاب داستان حیوانات یک مزرعه است که صاحب ظالم خود را با اتحاد و تحت رهبری خوکها فراری میدهند، اما دچار نوع دیگری از ستم و استثمار میشوند. جذابیت داستانی رمان قلعه حیوانات بهحدی بود که به دهها زبان ترجمه و انیمیشنهای دیدنی بسیاری از آن اقتباس شد. محمد هاشمی و سعید هاشمی این اثر را به فارسی برگرداندهاند و انتشارات پر آن را منتشر کرده است. نسخهی صوتی و الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قلعه حیوانات اثر جورج اورول
کتاب قلعه حیوانات رمانی کوتاه از جورج اورول، نویسندهی پرآوازهی انگلیسی است که اولین بار در هفدهم اوت ۱۹۴۵ چاپ شد. کتاب قلعه حیوانات که با عنوان مزرعه حیوانات هم شناخته میشود، رمانی تمثیلی و داستانی پادآرمانشهری از حیوانات یک مزرعه است که بر صاحبشان میشورند، با این هدف که آزاد و در عدالت زندگی کنند. این آرزوی بزرگ با پیروزی اولیهی آنها در مسیر محققشدن است، تا اینکه خوکها که هدایت این مبارزه را برعهده داشتند، راهی دیگر پیش میگیرند. آرمانشهری که قرار بود آزادی را به ارمغان آورد، به ضد خود تبدیل میشود و برابری معنایی واژگون پیدا میکند.
زبان تمثیلی و جذابیت داستانی رمان قلعه حیوانات و هوشمندی جورج اورول در خلق نمادهایی که انحراف و استبداد حکومتهای توتالیتر را بهزیبایی به تصویر میکشد، این رمان را به اثری یگانه در تاریخ ادبیات مدرن جهان بدل کرد. علاقه به تحلیل سیاسی کتاب قلعه حیوانات از تلاشها برای نقد ادبی اثر پیشی گرفت، رمان به دهها زبان ترجمه و میلیونها بار چاپ شد و هنوز بعد از دههها در گوشهگوشهی جهان در حال چاپ و خوانده شدن است. بسیاری با خرید کتاب قلعه حیوانات میکوشند به درک روشنتری از انقلابهای آزادیخواهانهی چپ و انحراف آنها از مسیر اولیهشان برسند. رمان قلعه حیوانات سیستمهای توتالیتر را که خصوصاً در زمان انتشار کتاب بارها در بستر شعارهایی عدالتخواهانه و طرفدار سوسیالیسم برآمدند و ایدئولوژی، پروپاگاندا و تبلیغات سیاسی را جای صداقت و شفافیت نشاندند، به پختهترین و جذابترین شکل ممکن توصیف و نقد کرده است.
رمان قلعه حیوانات در ایران نیز مانند سراسر جهان ترجمه و منتشر شده است. محمد هاشمی و سعید هاشمی یکی از ترجمههای قابلقبول از این اثر را ارائه کردهاند و حاصل تلاش آنها را انتشارات پر چاپ و منتشر کرده است. دانلود کتاب قلعه حیوانات با فرمت epub یا نسخه الکترونیکی که امکان تنظیم و تغییر وضوح، میزان نور، فونت، اندازهی کلمات و رنگ پسزمینه را در اختیار شما قرار میدهد، تجربهای بسیار دلپذیرتر از مطالعهی کتاب با فرمت pdf خواهد ساخت. شما همچنین میتوانید کتاب صوتی قلعه حیوانات را از طاقچه خرید و دانلود کنید.
خلاصه داستان قلعه حیوانات
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
حیوانات یک مزرعه از ستمی که صاحبشان آقای جونز به آنها روا میدارد، به ستوه میآیند. آنها تصمیم میگیرند به رهبری اسنوبال و ناپلئون که دو خوک مزرعه هستند، خود را از سلطهی جونز رها کنند. سرانجام با آرمان آزادی و برابری بر جونز غلبه میکنند و کتاب قلعه حیوانات بر پایهی هفت فرمان و با شعار اصلی «همه حیوانات با هم برابرند» دوران جدیدی را آغاز میکند. پس از پیروزی روش ادارهی قلعه از شعارهای قبل از پیروزی فاصله میگیرد و بین اسنوبال و ناپلئون اختلاف ایجاد میشود. سرانجام ناپلئون که در خفا برنامهی خود را پیش میبرد، بر اسنوبال چیره میشود و عنان کار را مطلقاً در دست میگیرد. قلعه که نماد یک جامعهی کمونیستی است، با فرمانروایی ناپلئون و رنج باکسر، اسبی که نماد طبقهی کارگر بیبهره از مواهب است و گوسفندان که تودهی بیاراده هستند، شکل میگیرد. در نهایت، شعار اصلی حرکت به «همه حیوانات برابرند، اما بعضی حیوانات برابرترند» تغییر میکند. رهبرانی که قرار بود جامعهای عدالتمحور را بر پایهی شعارهای موهوم خود برپا کنند، با خیانت خود جامعهای غرق در دروغ و دورویی و بر پایهی پروپاگاندا و تبلیغات سیاسی میسازند و دیگر تفاوتی بین آنها و انسانهای ظالم دیده نمیشود.
چرا باید کتاب قلعه حیوانات را بخوانیم؟
به دلایل زیر خواندن کتاب قلعه حیوانات را پیشنهاد میکنیم:
- یکی از مهمترین رمانهای سیاسی قرن نوزدهم است.
- در کنار محتوای فاخر، جذابیت داستانی فوقالعادهای دارد تا جایی که دستمایهی تولید انیمیشنهای جذاب شده است.
- تصویر نمادین اما دقیقی از انحراف انقلاب کمونیستی روسیه به مخاطب میدهد.
- اثر نویسندهای است که فراتر از شعاردادن صرف، با تمامیتخواهی و برای آزادی جنگیده است.
خواندن کتاب قلعه حیوانات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهی کتاب قلعه حیوانات را به افراد زیر پیشنهاد میکنیم:
- دوستداران رمانهای کوتاه با روند داستانی جذاب و پرکشش
- علاقهمندان به ادبیات داستانی سیاسی
- مخاطبان رمانهای انتقادی بهویژه در نقد توتالیتاریسم و کمونیسم
- طرفداران داستانهای تمثیلی با شخصیتهای فانتزی
اگر از خواندن داستانهایی مثل طاعون اثر آلبر کامو، مسخ اثر فرانتس کافکا و کوری نوشتهی ژوزه ساراماگو لذت بردید، این رمان را نیز دوست خواهید داشت.
درباره جورج اورول نویسنده کتاب قلعه حیوانات
جورج اورول با نام اصلی اریک آرتور بلر نویسندهی صاحبنام بریتانیایی است. پدرش کارمند دولت بریتانیا در هند بود و به همین دلیل او در تاریخ ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ در موتیهاری هند به دنیا آمد. اورول پس از پایان تحصیلش در کالج ایتن تصمیم گرفت به خدمت پلیس بریتانیا در برمه درآید. نداشتن تحصیلات دانشگاهی او را از مطالعه باز نداشت و ذهن جستوجوگر او دانش را از دل تجربه به دست آورد. اورول پس از پنج سال خدمت به پلیس بریتانیا در برمه، این شغل را رها کرد، اما تجربههای سخت خدمت با او ماند و حاصلش کتابی با عنوان روزهای برمه و البته تفکرات ضداستعماری شد. او در سال ۱۹۳۶ برای همگامی با مبارزه علیه ژنرال فرانکو به اسپانیا رفت و در این درگیری مجروح شد. کتاب زندهباد کاتالونیا حاصل حضور در این مبارزه بود. اورول بهدلیل ضعف جسمانی نتوانست در جنگ جهانی دوم بهعنوان یک نیروی نظامی خدمت کند، اما کار روزنامهنگاری را پیش گرفت. اورول معروفترین کتابش قلعه حیوانات را در سال ۱۹۴۵ نوشت. رمانی کوتاه با داستانی نمادین که کمونیسم روسی و توتالیتاریسم انقلابی را به باد انتقاد گرفته است. دیگر کتاب محبوب او با عنوان ۱۹۸۴ که در زمرهی مهمترین آثار داستانی قرن نوزدهم است، در سال ۱۹۴۹ منتشر شد. این کتاب نیز مصائب زندگی تحت حکومت توتالیتر و زیر فشار پروپاگاندا، سانسور و تبلیغات سیاسی سمی را به تصویر کشیده است. جورج اورول که سالها در سنگر ادبیات برای آزادی جنگید، پس از مدتی طولانی دستوپنجه نرمکردن با بیماری، در ۲۱ ژانویه ۱۹۵۰ در لندن در گذشت و در آکسفوردشایر به خاک سپرده شد. برای خواندن بیوگرافی کامل جورج اورول میتوانید به صفحه او در طاقچه مراجعه کنید.
جوایز و افتخارات کتاب
کتاب قلعه حیوانات با وجود استقبالی کمنظیر و تحسین منتقدان، جوایز ادبی زیادی را دریافت نکرده است. یکی از مهمترین جوایز دریافتی رمان قلعه حیوانات، جایزهی هوگو برای بهترین رمان کوتاه است که در سال ۱۹۹۶ دریافت کرد؛ البته جایزهی هوگوی بازنگرانه (رترو) به کتابهایی اختصاص دارد که پیش از تأسیس این جایزه منتشر شدهاند. این کتاب جایزهی دیگر خود را در سال ۲۰۱۱ با عنوان جایزهی تالار مشاهیر پرومتئوس از انجمن لیبرتارین فیوچرست دریافت کرد. جایزهای که به پاس دفاع از آزادی و نقد دیکتاتوری به کتاب قلعه حیوانات اهدا شد.
نظر افراد و مجلههای مشهور درباره کتاب
بسیاری از افراد و نشریات معتبر به نوشتن نقد و مرور کتاب قلعه حیوانات پرداختهاند:
- روزنامه گاردین در زمان انتشار رمان، آن را تحسین و اثری با «طنزی گزنده، خواندنی و دلنشین در نقد حکومت اقلیت بر اکثریت» توصیف کرد.
- کریستوفر هیچنز نویسنده و منتقد آمریکایی که کتاب چرا اورول اهمیت دارد را نوشته است، کتاب مزرعه حیوانات را از معدود آثاری خوانده که هم از نظر ادبی و هم از نظر سیاسی موفق بودهاند.
- مارگارت اتوود، رماننویس کانادایی، جورج اورول را فردی بسیار اثرگذار بر خود وصف کرده و قلعه حیوانات را نیز از حیث افشاگری سیاسی ستوده و یکی از مهمترین رمانهای قرن بیستمی خوانده است.
کتاب قلعه حیوانات در بسیاری از فهرستهای ادبی همچون مدرن لایبرری و صد رمان برتر انگلیسیزبان مجله تایم جای گرفته است.
جوایز و افتخارات کتاب
- قلعهی حیوانات جایزهی هوگو را برای بهترین رمان سال ۱۹۹۶ از آن خود کرد.
- نکوداشتهای کتاب قلعه حیوانات (نظر دیگران)
- به نظر اغلب منتقدان، این کتاب را باید بارها و بارها خواند. بعضی پیشنهاد میکنند هر چند سال یک بار باید آن را دوباره خواند، چراکه نکات تازهای بر مخاطب آشکار میگردد.
نقدهای مطرح بر کتاب قلعه حیوانات
با وجود استقبال بینظیر از رمان قلعه حیوانات و تحسین بسیاری از منتقدان، نقدهایی نیز بر این کتاب مطرح شده است که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- نقد گروههای سیاسی چپ به کتاب
- سادهسازی انقلاب کمونیستی روسیه
- سیاستزدگی بهجای نقد سیاسی
- پرداخت ادبی ساده و نهچندان قوی، بهخصوص در خلق نمادها
اقتباسها از این کتاب
از کتاب قلعه حیوانات آثار اقتباسی بسیاری در قالب انیمیشن، کمیک، تئاتر و بازی ویدئویی ساخته شده است. فیلم انیمیشن مزرعه حیوانات تولیدی استودیو هالاس و وبچلر در سال ۱۹۵۴، فیلم تلویزیونی مزرعه حیوانات به کارگردانی جان استفنسون در سال ۱۹۹۹، فیلم انیمیشن مزرعه حیوانات به کارگردانی اندی سرکیس در سال ۲۰۲۵، تئاتر قلعه حیوانات به کارگردانی پیتر هال در سال ۱۹۸۴، تئاتر مزرعه حیوانات (تکبازیگر) به کارگردانی گای مسترسون در سال ۱۹۹۵ که در کشورهای مختلفی اجرا شد، تئاتر مزرعه حیوانات به کارگردانی رابرت آیک در سال ۲۰۲۲ و اپرای مزرعه حیوانات ساختهشده توسط الکساندر راسکاتوف آهنگساز روس از آنجملهاند.
چه نسخههای دیگری از کتاب قلعه حیوانات منتشر شده است؟
محبوبیت کتاب قلعه حیوانات باعث شد بارها توسط مترجمان مختلفی به فارسی برگردانده و منتشر شود. علاوه بر ترجمه محمد هاشمی و سعید هاشمی که توسط انتشارات پر منتشر شده است، کاوه میرعباسی (نشر چشمه)، امیر امیرشاهی (نشر علمی فرهنگی)، صالح حسینی (نشر دوستان)، حمیدرضا بلوچ (نشر مجید)، شهرزاد لولاچی (نشر افق) و احمد کسایی پور (نشر ماهی) نیز این رمان را به فارسی ترجمه کردهاند.
بخشی از کتاب قلعه حیوانات
«بنجامین پیرترین و بداخلاقترین حیوان آن مزرعه بود که کم حرف میزد و اکثر حرفهایش هم تلخ و پر از کنایه بود، مثلاً میگفت: خدا به من دُم داده که مگسها را بپرانم ولی ای کاش نه دُمی داشتم و نه مگسی بود. بین تمام حیوانات مزرعه فقط او بود که هرگز نمیخندید و اگر علتش را میپرسیدند، میگفت: «چیز خندهداری نیست!» ولی بدون اینکه نشان دهد، به باکسر احترامی خاص میگذاشت. هر دوی آنها یکشنبهها را بدون حرف زدن در چمنزار پشت باغ میوه، وقتشان را به چرا میگذراندند.
بعد از آنها، دو اسب دیگر و یک دسته جوجهمرغابی که مادرشان را تازه از دست داده بودند وارد شدند. آنها جیرجیرکنان و به دنبال هم هر طرف در پی جایی بودند که زیر پا لگدمال نشوند.
کلوور با دو پایش برای آنان چیزی مانند حصار ساخت و آنها میان پای او جا گرفتند و فوراً به خوابی عمیق فرو رفتند. در آخرین لحظات هم، مالی، مادیان خلوچلِ سفید قشنگی که دُرشکهٔ تکاسبهٔ آقای جونز را میکشید، با ناز و ادا در حالیکه حبهقندی رو میخورد وارد شد و در مکانی تقریباً جلو نشست و با این فکر که به روبان قرمزی که به یال سفید زیبایش بافته شده بود نگاه شود مشغول بازی با آن شد. سپس گربه آمد و همانند همیشه برای پیدا کردن جای گرم، به دور و بر نگاهی انداخت و سرانجام خودش را با فشار میان باکسر و کلوور جا داد و همانجا لَمیده و فوراً مشغول به خُرخُر شد و حتی کلمهای هم از سخنرانی میجر را نشنید.
به جز موزز، زاغ اهلی که روی شاخه درخت پشت در خوابیده بود، همه حیوانات حاضر شده بودند. وقتی میجر متوجه شد که همه مستقر و منتظرند، سینه را صاف کرد و چنین شروع کرد:
«دوستان، شما راجع به خواب عجیبی که در شب قبل دیدهام چیزهایی شنیدهاید. در مورد خوابم بعداً صحبت میکنم. در حال حاضر مطلب دیگری را میخواهم بگویم. دوستان فکر نمیکنم که من بیش از چند ماهی باشد که بین شما هستم ولی احساس میکنم وظیفه دارم تجربههایی که در این مدت بدست آوردهام را در اختیارتان بگذارم. عمر من طولانی بوده و در این مدت، داخل طویله فرصت زیادی برای تفکر داشتهام و فکر میکنم به اندازه هر حیوان زندهای که به ماهیت زندگی در دنیا پی برده، آشنایی دارم. در همین زمینه است که میخواستم با شما صحبت کنم.
دوستان! ماهیت این زندگی از چه قرار است؟ باید بگویم که زندگی ما بسیار کوتاه و پرزحمت و نکبتبار است. به این دنیا میآییم، چیزی به جز قوتلایموت نداریم و از بینمان آنهایی که قادر به کار هستند، تا آخرین لحظهٔ عمر به کار گمارده شده و به محض اینکه از حیص انتفاع بیافتیم، بدون کوچکترین رحمی قربانی میشویم. هیچ کدام از حیوانات در انگلستان مزهٔ خوشبختی و فراغت و آسودگی را از یک سالگی به بالا نچشیدهاند. هیچ حیوانی در انگلستان آزادی ندارد و زندگی حیوانات همراه با فقر و بردگی است. این یک حقیقت غیرقابلانکار است. آیا چنین شرایطی در نظام طبیعت لازم است؟ آیا این به این خاطر است که این سرزمین شرایط خوبی ندارد و به قدری فقیر است که نمیتواند به ساکنینش زندگی مرفه و خوبی را بدهد؟ نه دوستان!»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب قلعه حیوانات و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | قلعه حیوانات |
| شابک | ۹۷۸۶۰۰۸۱۳۷۷۴۰ |
| تعداد صفحهها | ۱۱۲ صفحه |
| قیمت کتاب | ۵۰۰۰ تومان |
| برچسب | داستان انگلیسی |
این کتاب رو هر ۸ساعت یک بار بخوانید!
ب شدت بهتون توصیه میکنم این کتاب رو با تامل بخونید.. چقد حال و روز ما هم شبیه به قلعه ی حیوانات هست.. دو تا مورد خیلی برام جالب بود یکی اینکه به حیوانات همیشه میگفتن بیرون از مزرعه خیلی...بیشتر
داستانی بسیار عالی و آشنا برای ما ایرانیا. این جملش منو یاد آقازاده ها میندازه که میگه: همه با هم برابرند ولی بعضی برابرترند
مهم ترین اتفاقی که با خوندن این کتاب میفته اینه که به ما نشون بده اکثر حکومت ها فارغ از اسم و نوع سیاست های ظاهری که برای خودشون انتخاب میکنن، مشابهن. خیلی چیزها قرار نیست تغییر کنه تا زمانی...بیشتر
اگه تو ایران زندگی میکنید احتیاجی به خوندن این کتاب نیست :|
جذابیت داستان بیشتر از این نظر بود که میشد شخصیت های مختلف داستان رو به انسان ها و حکومت های تاریخی و کنونی خود ما انسان ها تعمیم داد
"همه حیوانات برابرند اما بعضی برابرترند"
در واقع این قصه (جانوران قدرت)است,قصه انسانهایی که قدرت,آنها را به تباهی می کشد ومسخ می کند.به عقیده گابریل گارسیا مارکز (قدرت) رذیلتی بی پایان است که با سیر کردن خود,اشتهای خویش را تا پایان همه زمان ها می انگیزد!
کتاب واقعا عالی بود، بیانی ساده داشت اما معنی و مفهومی کامل و سنگین رو سعی داشت به خواننده بگه؛ و متاسفانه به قول یکی از دوستان در بخش نظرات: بدبختانه همه چیز داستانِ این کتاب خیلی آشنا بود! طی جستجوهام...بیشتر
جورج اورول بسیار زیبا و با استفاده از نماد ها طرز فکرش راجع به شوروی سابق و شرایط حاکم بر آن را در این کتاب به تصویر کشیده... قطعا کتاب ارزش مطالعه را دارد
الان این کتاب رو خوندم و دیدم چقدر شبیه وضعیت ماست. نویسنده برای نوشتن کتاب روسیه در زمان جنگ جهانی دوم رو استعاره قرار داده ولی کاملا شبیه انقلاب فرانسه و انقلاب کشور خودمونه. دوست دارم از نویسنده بپرسم خب...بیشتر
خیلی جالبه، هر زمانی این کتاب رو بخونی انگار تازس و همین الان نوشته شده.
برای ما که ایران زندگی میکنیم با خوندن این کتاب انگار مرور خاطراتی هست که تو تاریخ چندسالمون اتفاق افتاده تو این سالهای نه چندان دور چهره هایی که مشخص میشه برامون، که تنها بازی خوردیم.
من چند سال پیش این کتاب رو مجبور شدم بخونم یکی از واحدهای دانشگاهم بود البته زبان اصلیش. کل کتاب یه طرف اون دو صفحه ی آخرشم یه طرف!!
کتاب خوب و کم نظیری هست ولی فوق العاده نیست (اونجوری که خیلی دوستان تعریف میکنند). خوندنش رو به هرکسی توصیه میکنم. ولی به هیچ وجه قابل تعمیم به همه انقلابها نیست.