معرفی و دانلود کتاب قلب رازگو + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
انتشارات گیوا

معرفی کتاب قلب رازگو

کتاب قلب رازگو نوشته ادگار آلن پو با ترجمه نیما ایرج‌زاده مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه این نویسنده است که انتشارات گیوا آن را منتشر کرده است. این کتاب در قالب مجموعه داستان و رمان؛ ۱۷۳ عرضه شده و متن حاضر یکی از مشهورترین داستان‌های پو را در بر می‌گیرد که بر ذهن آشفته، ترس، گناه و جنون تمرکز دارد. مترجم کوشیده است فضای تیره، اضطراب مداوم و ضرباهنگ تند روایت را در زبان فارسی بازآفرینی کند و خواننده را قدم‌به‌قدم در ذهن راوی گرفتار وسواس و توهم پیش ببرد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قلب رازگو

کتاب قلب رازگو مجموعه‌ای از داستان‌های ادگار آلن پو است که در آن به دنیای تیره، پراضطراب و وسواس‌گونه شخصیت‌های او پرداخته شده است. در داستان اصلی این کتاب، راوی از همان سطرهای آغازین، خود را «عصبی اما نه دیوانه» معرفی کرده است و با لحنی پر از اصرار و توجیه، ماجرای قتلی را که مرتکب شده بازگو می‌کند. این لحن دفاعی و پرتنش، فضای کلی کتاب را شکل می‌دهد و خواننده را در موقعیتی قرار می‌دهد که میان عقل و جنون، و حقیقت و توهم سرگردان است. در کتاب قلب رازگو تمرکز بر ذهن راوی و تجربه درونی اوست نه بر حادثه‌های بیرونی. راوی با جزئیات وسواس‌گونه توضیح می‌دهد که چگونه از چشم «کرکسی» پیرمرد به وحشت افتاده، چگونه شب‌ها در سکوت کامل به اتاق او سرک کشیده و چطور قتل را با دقت و خونسردی برنامه‌ریزی کرده است. ضرباهنگ متن، از حرکت آهسته و حساب‌شده راوی در تاریکی تا اوج تپش قلب و فریاد اعتراف، به‌تدریج شدت می‌گیرد و خواننده را در جریان تشدید ترس و احساس گناه او قرار می‌دهد. کتاب قلب رازگو با تمرکز بر صدا، تاریکی، تپش قلب و گفت‌وگوی درونی، تصویری از ذهن انسانی ارائه می‌دهد که می‌کوشد عقلانیت خود را ثابت کند اما هر جمله‌اش نشانه‌ای تازه از فروپاشی درونی است. این اثر نمونه‌ای از روایت اول‌شخصی است که تمام ماجرا را از زاویه دید قاتلی مضطرب و گرفتار توهم بازگو می‌کند و به‌جای توصیف‌های بیرونی، بر تجربه روانی و حسی او تکیه کرده است.

خلاصه داستان قلب رازگو

در کتاب قلب رازگو راوی جوانی عصبی، اما به‌زعم خودش «نه دیوانه»، تصمیم می‌گیرد پیرمردی را که با او زندگی می‌کند به قتل برساند. انگیزه او نه پول است و نه کینه، بلکه چشم آبی و «کرکسی» پیرمرد که برایش به منبع وحشت تبدیل شده است. راوی با دقتی بیمارگونه، هفت شب پیاپی نیمه‌شب وارد اتاق پیرمرد می‌شود تا لحظه‌ای را که چشم باز است پیدا کند و نقشه‌اش را عملی کند. پس از قتل، جسد را زیر تخته‌های کف اتاق پنهان می‌کند و خود را پیروز و بی‌خطا می‌بیند. اما وقتی پلیس برای بررسی صدای جیغ به خانه می‌آید، صدای تپش قلبی خیالی در گوش راوی بلند و بلندتر می‌شود تا جایی که زیر فشار این صدا و احساس گناه، همه چیز را اعتراف می‌کند.

چرا باید کتاب قلب رازگو را بخوانیم؟

خواندن قلب رازگو فرصتی است برای ورود به ذهن شخصیتی که میان اصرار بر عقلانیت و سقوط در جنون در نوسان است. این کتاب نشان می‌دهد چگونه یک وسواس کوچک می‌تواند به خشونت، توهم و اعترافی ناگهانی برسد و چطور صدا، تاریکی و تپش قلب می‌توانند به عناصر اصلی یک روایت پرتنش تبدیل شوند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان داستان‌های تیره و روان‌شناختی، دوست‌داران آثار کلاسیک ادبیات جهان و کسانی پیشنهاد می‌شود که به بررسی ذهنیت مجرمان، احساس گناه و مرز باریک میان عقل و جنون علاقه دارند.

بخشی از کتاب قلب رازگو

«درست است، واقعا عصبی بودم و هنوز هم خیلی خیلی خیلی وحشتناک عصبی هستم اما چرا می‌گویی که من دیوانه هستم؟ این ناراحتی نه تنها حواسم را مختل نکرده، بلکه حس‌هایم را تیزتر و حساس‌تر کرده است؛ مخصوصا حس شنوایی‌ام را تیزتر کرده بود و تمام صداها را در آسمان‌ها و زمین می‌شنیدم. من صداهای زیادی را از دوزخ می‌شنیدم. پس من چطور دیوانه هستم؟ گوش کنید! و ببینید که با چه سلامتی و چقدر آرام می‌توانم کل داستان را برای شما تعریف کنم. نمی‌توان گفت که ابتدا چگونه این ایده وارد مغز من شد اما به محض اینکه به ذهنم خطور کرد، روز و شب مرا آزار می‌داد. هیچ هدفی در کار نبود. هیچ کینه‌ای در کار نبود و من پیرمرد را دوست داشتم. او هرگز به من بدی و توهین نکرده بود؛ هیچ چشمی به ثروت او نداشتم. به گمانم چشمش بود! بله این بود! چشمی شبیه چشم کرکس داشت- یک چشم آبی کم‌رنگ، با یک لایه روی آن. هرگاه به من نگاه می‌کرد، خونم منجمد می‌شد و به این ترتیب تدریجا و به صورت خیلی تدریجی تصمیم گرفتم که جان پیرمرد را بگیرم و به این ترتیب خودم را برای همیشه از شر آن چشم خلاص کنم. حالا نکته اینجاست. تو مرا دیوانه تصور می‌کنی در حالی که دیوانه‌ها چیزی نمی‌دانند ولی شما باید من را می‌دیدید، باید می‌دیدید که چقدر هوشمندانه پیش رفتم - با چه احتیاط و با چه دوراندیشی و با چه نیرنگی دست به کار شدم!»

معرفی این کتاب در تاریخ ۹ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب قلب رازگو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابقلب رازگو
موضوعداستان کوتاه، داستان خارجی
نویسندهادگار آلن پو
مترجمنیما ایرج زاده
انتشاراتانتشارات گیوا
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۳/۱۲/۲۵
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه رمان و داستان

نظری برای کتاب ثبت نشده است.