اشتراک یکسالهٔ بینهایت با اسنپپی؛ ۴ قسط ۷۸ هزار تومانی + ۵۰ هزار تومان تخفیف با کد PAYCZMG5

کتاب اسطرلاب گنوسی
خودشناسی تخصصی یونگ
معرفی کتاب اسطرلاب گنوسی
کتاب اسطرلاب گنوسی نوشته رسول ماجانی، اثری در حوزهی خودشناسی بر پایهی اندیشههای کارل گوستاو یونگ است که انتشارات گیوا آن را منتشر کرده است. این کتاب میکوشد مفاهیمی مانند ایگو، خودآگاهی، ناخودآگاه شخصی و جمعی، کهنالگوها و نسبت انسان با سلف را نه در حد تعریفهای کوتاه، بلکه در پیوند با تجربهی زیسته و پرسشهای وجودی توضیح دهد. تمرکز اصلی اثر بر این است که خودشناسی از نگاه یونگ فقط شناخت رفتارهای روزمره نیست، بلکه روبهرو شدن با لایههای پنهان روان است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اسطرلاب گنوسی
کتاب اسطرلاب گنوسی نوشتهی رسول ماجانی به سراغ یکی از دشوارترین و در عین حال پرکاربردترین بخشهای روانشناسی تحلیلی میرود: نسبت میان خودآگاهی، ایگو و لایههای پنهان روان. نویسنده از همان آغاز، خودشناسی را صرفاً مجموعهای از توصیههای عمومی نمیبیند و آن را به پرسشی بنیادی دربارهی چیستی انسان پیوند میزند. در این مسیر، نامهایی مانند سلف، ناخودآگاه جمعی، عقده، کهنالگو و فردیتیابی فقط اصطلاحات تخصصی نیستند، بلکه اجزای یک نقشهی فکریاند که قرار است جایگاه انسان را در جهان درون روشن کنند. فضای اثر از دل توضیحهای نظری شکل میگیرد، اما در کنار آن از مثال، تمثیل و ارجاع به سنتهای فکری و عرفانی هم استفاده شده تا پیوند میان روانشناسی یونگ و مسئلهی شناخت خویش روشنتر شود.
کتاب اسطرلاب گنوسی در فصلهای آغازین، با تمرکز بر ایگو و خودآگاهی پیش میرود و بعد به ناخودآگاه جمعی و کهنالگوها میرسد. رسول ماجانی در فصلهای آغازین، تفاوت میان هشیاری و خودآگاهی را شرح میدهد و سپس جایگاه ایگو را به عنوان مرکز میدان آگاهی بررسی میکند. بحثهایی مانند رابطهی ایگو با بدن، مرزهای ایگو در قلمرو روان، ایگوی سالم و ناسالم، تورم ایگو و نسبت جبر و اختیار در ساختار روان، از محورهای اصلی این بخشها هستند.
در ادامه، کتاب به سراغ تمایز میان ناخودآگاه شخصی و ناخودآگاه جمعی میرود و اختلاف نگاه فروید و یونگ را در توضیح جهانشمولی روان نشان میدهد. آنچه این اثر را از یک شرح فشردهی مفاهیم جدا میکند، اصرار نویسنده بر توضیحدادن لایههای نظری با زبانی تحلیلی و پیوند دادن آنها با تجربههایی مانند اضطراب، افسردگی، رؤیا، بحران هویت و کشمکشهای درونی است.
خلاصه کتاب اسطرلاب گنوسی
کتاب اسطرلاب گنوسی خودشناسی را از مسیر روانشناسی تحلیلی یونگ دنبال میکند و نشان میدهد که شناخت انسان فقط به رفتارهای آگاهانه محدود نیست. نویسنده ابتدا توضیح میدهد که ایگو چگونه شکل میگیرد، چه نسبتی با خودآگاهی دارد و چرا انسان نمیتواند تمام روان خود را در سطح آگاهانه ببیند.
سپس بحث به ناخودآگاه شخصی و جمعی، عقدهها، کهنالگوها و سلف کشیده میشود؛ یعنی همان نیروهایی که در پسِ تصمیمها، ترسها، کششها و بحرانهای روانی حضور دارند. پیام اصلی کتاب این است که رشد روانی زمانی جدی میشود که ایگو نه خود را مرکز مطلق بداند و نه از رویارویی با بخشهای نادیدهی روان فرار کند.
چرا باید کتاب اسطرلاب گنوسی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب اسطرلاب گنوسی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب مفاهیم اصلی روانشناسی یونگ مانند ایگو، سلف، عقده و کهنالگو را در پیوند با یکدیگر توضیح میدهد.
- این کتاب به فهم تفاوت میان خودآگاهی، ناخودآگاه شخصی و ناخودآگاه جمعی کمک میکند.
- خواندن این کتاب برای کسانی مفید است که میخواهند ریشهی برخی ترسها، تعارضها و الگوهای تکرارشوندهی روانی را دقیقتر بررسی کنند.
- این اثر نشان میدهد که مسئلهی خودشناسی در نگاه یونگ فقط به شناخت ویژگیهای شخصیتی محدود نمیشود و به بحرانهای وجودی هم گره میخورد.
- بحثهای مربوط به ایگوی سالم، ایگوی نوروتیک و تورم ایگو، امکان مقایسهی تجربههای روزمره با مفاهیم تحلیلی را فراهم میکند.
خواندن کتاب اسطرلاب گنوسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب اسطرلاب گنوسی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به اندیشههای کارل گوستاو یونگ که میخواهند با مفاهیم پایه و میانی او دقیقتر آشنا شوند.
- خوانندگانی که در پی فهم رابطهی میان خودآگاهی، ناخودآگاه و هویت شخصی هستند.
- کسانی که میخواهند دربارهی کهنالگوها، عقدهها و فرایند فردیتیابی بیشتر بدانند.
- مخاطبانی که به پیوند میان روانشناسی، معنا، عرفان و پرسشهای وجودی علاقه دارند.
- دانشجویان و پژوهشگرانی که دربارهی روانشناسی تحلیلی به متنی مفصلتر از معرفیهای مقدماتی نیاز دارند.
بخشی از کتاب اسطرلاب گنوسی
«در روانشناسی تحلیلی کارل گوستاو یونگ، خودآگاهی (یا به تعبیری دقیقتر، هشیاری آگاهانه) هسته مرکزی تجربه انسانی به شمار میرود. یونگ بارها تأکید ورزیده است که روانشناسی بیش از هر چیز با حوزه خودآگاهی سروکار دارد؛ زیرا تنها به این بخش از روان دسترسی مستقیم و بیواسطه داریم. ناخودآگاه بهخودیخود ناشناخته باقی میماند و ما تنها آن بخش از آن را میشناسیم که به میدان خودآگاهی راه یافته باشد. به عبارت دیگر، هرگونه شناخت و ادراک ما در چارچوب خودآگاهی رخ میدهد و ناخودآگاه همواره بهصورت پدیدهای ثانویه و غیرمستقیم ظاهر میشود.
حتی هنگامی که از ناخودآگاه سخن میگوییم، در واقع به بخشی از آن اشاره داریم که پیشتر از طریق خودآگاهی قابلدرک و قابلبیان شده است. از اینرو، خودآگاهی نهتنها مهمترین، بلکه تنها واقعیتی است که ما بهطور مستقیم با آن مواجه هستیم و تمام دانش و تجربه ما بر پایه آن استوار است.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب اسطرلاب گنوسی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | اسطرلاب گنوسی |
| عنوان دیگر | خودشناسی تخصصی یونگ |