کتاب گمشده گورستان لینزی کری + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب گمشده گورستان

کتاب گمشده گورستان

معرفی کتاب گمشده گورستان

کتاب گمشده گورستان (It Found Us) نوشته لینزی کری، در مورد روستایی ساحلی در حاشیه‌ی اقیانوس است که سایه‌ی رازی قدیمی و هولناک درباره‌ی دریا و غروب خورشید بر آن سنگینی می‌کند و زندگی آرام اهالی آن‌جا را به ماجراجویی‌هایی پرخطر و پررمزوراز تبدیل می‌سازد. این داستان با ترکیب ماجراجویی دریایی، افسانه‌های محلی، موجودات شگفت‌انگیز و کشمکش‌های درونی قهرمان جوان، جهانی پر از کنجکاوی و ترس می‌سازد. نشر پرتقال این داستان را با ترجمه پیمان سلمان‌زاده منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گمشده گورستان

کتاب گمشده گورستان اثر لینزی کری، روایتی سرشار از تعلیق است که روی مرز میان واقعیت روزمره‌ی یک روستای ساحلی و جهان پررمزوراز افسانه‌های کهن دریایی می‌ایستد. نویسنده با ترسیم تضادی عمیق میان روشنایی آرام‌بخش اسکله و تاریکی هراس‌آور اعماق آب، داستان بلوغ و سرکشی نوجوانی به نام ویل را روایت می‌کند. این اثر با تکیه بر کهن‌الگوهای سفر قهرمان، نشان می‌دهد که چگونه کنجکاوی یک روح ماجراجو می‌تواند قوانین نانوشته‌ی یک جامعه را به چالش بکشد و پرده از رازهای مگو بردارد. ساختار روایی کتاب به گونه‌ای طراحی شده است که خواننده را همگام با ویل از فضای صمیمی کافه‌ی فیلیپ به سوی ناشناخته‌های خلیج دلفین‌ها سوق می‌دهد. کری با استفاده از نمادهایی همچون پیش‌گویی‌های رمال، جزیره‌ی پنهان و موجودات اساطیری نظیر پولیانز، لایه‌های وحشت و شکوه دریا را با هم ادغام کرده است. در این میان، کشمکش درونی ویل میان وفاداری به هشدارهای مرشدوار فیلیپ و میل به کشف حقیقت مرگ پدرش، به داستان عمقی روان‌شناختی می‌بخشد. گمشده گورستان داستانی است درباره‌ی شجاعت رویارویی با ترس‌های موروثی و این‌که چگونه انتخاب‌های یک فرد می‌تواند افسانه‌های قدیمی را به واقعیت‌های نوین پیوند بزند.

خلاصه کتاب گمشده گورستان

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

در گمشده گورستان، محور اصلی داستان، رابطه‌ی پیچیده‌ی انسان و دریاست؛ در قالب زندگی ویل، پسر جوانی که هم عاشق دریاست و هم به‌تدریج از رازهای تاریک آن می‌ترسد. در آغاز، ویل را در روستایی ساحلی می‌بینیم که صبح‌ها با شوق از خواب بیدار می‌شود، به کافه‌ی فیلیپ می‌رود، قهوه و ساندویچ سرشیر و عسل می‌خورد و بعد با قایق کوچک خود برای صید شیرماهی راهی دریا می‌شود. اما همین روزمرگی‌ها، با یک تصمیم ساده تغییر می‌کند: رفتن تا نزدیکی خلیج دلفین‌ها، جایی که همه از آن دوری می‌کنند. فیلیپ شبی در کافه، راز سال‌ها پنهان‌مانده را برای ویل بازگو می‌کند؛ از سفر مشترکش با پدر ویل، تعقیب نیزه‌ماهی افسانه‌ای، طوفان، غرق‌شدن جان، و رویارویی خودش با موجودی سیاه و عظیم که آن را روح نگهبان دریا می‌نامد؛ موجودی که بعد از غروب، هر انسانی را که هنوز در آب باشد با خود می‌برد. این اعتراف، هم احساس گناه فیلیپ را آشکار می‌کند، هم ترسی عمیق در دل ویل می‌کارد.

در همین حال، سیرکی به روستا می‌آید، و پیرزن رمالی در چادر سیرک، آینده‌ی ویل را با تصویر جزیره‌ای ناشناخته و طوفانی خطرناک گره می‌زند. این پیش‌گویی، همراه با خاطره‌ی جزیره‌ای که ویل در خلیج دیده، او را به سمت ماجراجویی تازه‌ای می‌کشاند. ویل در سپیده‌دم، پنهانی راهی خلیج دلفین‌ها می‌شود و به جزیره‌ای می‌رسد که انگار از دل رؤیا بیرون آمده: ساحل نقره‌ای، برکه‌ی آب شیرین در میان جنگل، قوها و اردک‌ها، گل‌های رنگارنگ و میمون کوچکی بازیگوش. او شیفته‌ی این مکان می‌شود و تصمیم می‌گیرد بار دیگر برگردد. روز بعد، زودتر از همیشه به جزیره می‌رود، از کوه مخروطی بالا می‌رود و در مسیر، گردنبندی ظریف و مرموز پیدا می‌کند. در همین حوالی، نیزه‌ماهی عظیمی را می‌بیند که به‌نظر می‌رسد همان موجود افسانه‌ای است که فیلیپ از آن گفته بود...

چرا باید کتاب گمشده گورستان را بخوانیم؟

این کتاب، هم برای کسانی جذاب است که ماجراجویی، سفر و کشف مکان‌های پنهان را دوست دارند، هم برای آن‌هایی که به افسانه‌ها، موجودات دریایی و قصه‌های پر از رمز و هشدار علاقه‌مند هستند. روایت، به‌خوبی نشان می‌دهد که چطور تصمیمی ظاهراً کوچک می‌تواند سرنوشت یک نوجوان را تغییر دهد و او را با ترس‌ها، رؤیاها و مسئولیت‌های تازه روبه‌رو کند. این داستان صرفاً ماجراجویی‌ای هیجان‌انگیز نیست بلکه روایتی درباره‌ی بزرگ‌شدن، انتخاب و روبه‌روشدن با پیامدها هم هست.

گمشده گورستان به نوجوانان و جوانانی پیشنهاد می‌شود که به داستان‌های ماجراجویانه‌ی دریایی، افسانه‌های محلی و موجودات شگفت‌انگیز علاقه‌مند هستند؛ همین‌طور به کسانی که از خواندن قصه‌هایی درباره‌ی رشد، شجاعت، دوستی و رابطه‌ی پیچیده‌ی انسان با طبیعت لذت می‌برند.

جوایز و افتخارت کتاب گمشده گورستان

• برنده‌ی جایزه‌ی کتاب مگنولیای می‌سی‌سی‌پی (سال ۲۰۲۵)
  • نامزد جایزه‌ی کتاب Nutmeg (سال ۲۰۲۶)
  • نامزد جایزه‌ی کتاب ترومن (۲۰۲۵/۲۰۲۶)
  • نامزد جایزه‌ی Louisiana Readers Choice (سال ۲۰۲۵/۲۰۲۶)

بخشی از کتاب گمشده گورستان

«دوچرخه‌ام را ول می‌کنم روی زمین و چهاردست‌وپا خودم را به کنار خانهٔ آقای اندروز می‌رسانم. چیزی به غروب نمانده و چراغ‌های خانه‌اش خاموش‌اند. همه‌جا ساکت است، جز اینکه آدم لاغر و قدبلندی دزدکی از حیاط خانه‌اش رد می‌شود، و صدای خش‌خش برگ‌ها به گوش می‌رسد.

وقتی چشمانم را تنگ می‌کنم و نگاه دقیق‌تری به این شخص مرموز می‌اندازم، متوجه می‌شوم چکمه به پا کرده و از آن ژاکت‌های کلفتی پوشیده که دور کمر بسته می‌شوند و کلاهی هم روی سرش کشیده. کیف مستطیلی بزرگی هم روی دوشش انداخته. می‌ایستد و رویش را به‌طرف خانه برمی‌گرداند، انگار می‌خواهد از چیزی مطمئن شود. اما از چه؟ نه چراغ ایوان روشن است و نه از پنجره‌ها نوری می‌تابد... معلوم است آقای اندروز خانه نیست.

و معلومه این یارو یه نقشه‌ای داره.

خودم را عقب‌تر می‌کشم و در آن گوشه‌ای که هستم بیشتر پنهان می‌شوم. حواسم هست آرام نفس بکشم. کار سختی است، چون حس می‌کنم قلبم می‌خواهد از قفسهٔ سینه‌ام بیرون بیاید. همیشه موقع کارآگاه‌بازی چنین حالی پیدا می‌کنم. یک‌جورهایی شبیه حس آن وقت‌هایی است که آدم زیادی نوشابه سر بکشد یا یک بستهٔ کامل پاستیل شکریِ ترش بخورد. کمی آدم را به هم می‌ریزد، کمی هم حالش را خراب می‌کند، اما خیلی هیجان‌انگیز است. من به معماها علاقه دارم و استاد این کارم. وقتی دربارهٔ معمایی چیزی می‌شنوم، تا وقتی حلش نکنم بی‌خیالش نمی‌شوم. اسم این ویژگی را ذهن معمادوست گذاشته‌ام.»