کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه
هری پاتر (جلد ششم)
معرفی کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه
کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه جلد ششم مجموعه هریپاتر نوشته جی. کی. رولینگ است که با ترجمه آرزو مقدس در انتشارات پرتقال چاپ شده است. این جلد هری را در فضایی تیرهتر و پرتنشتر دنبال میکند؛ جایی که بازگشت ولدمورت دیگر شایعه نیست و جهان جادو با ترس، بیاعتمادی و تصمیمهای دشواری روبهرو شده است. در کنار این بحران، هری به سرنخهایی دربارهی گذشتهی دشمن اصلیاش میرسد و همزمان با راز کتابی عجیب و صاحب ناشناختهاش درگیر میشود. عنوان اصلی این جلد Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter #6) است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه
کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه نوشته جی. کی. رولینگ از همان فصلهای آغازین نشان میدهد که ماجرا فقط به دیوارهای هاگوارتز محدود نیست. جهان جادو و دنیای ماگلها هر دو زیر سایهی بازگشت ولدمورت قرار گرفتهاند و ناامنی، شایعه و اضطراب در همهجا دیده میشود. روایت با صحنههایی شروع میشود که ابعاد بحران را بزرگتر از همیشه نشان میدهند؛ از گفتوگوی وزیر جادو با نخستوزیر ماگلها تا دیدارهای پنهانی مرگخواران. همین آغاز، حالوهوای این جلد را مشخص میکند: فضایی سنگینتر، تیرهتر و پر از تهدیدهایی که دیگر پنهان نیست.
کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه در کنار این فضای تیره، بر شناخت گذشته هم تکیه دارد. دامبلدور هری را با بخشهایی از زندگی تام ریدل آشنا میکند تا تصویر روشنتری از شکلگیری ولدمورت در ذهنش شکل بگیرد. این بخشها فقط اطلاعات تاریخی نیستند؛ آنها نشان میدهند ترس، قدرتطلبی و انتخابهای فردی چگونه میتوانند سرنوشت یک نفر و یک جهان را تغییر دهند. در همین مسیر، مدرسهی هاگوارتز هم چهرهای دوگانه پیدا میکند: از یکسو هنوز محل درس، دوستی، رقابت و احساسات نوجوانانه است و از سوی دیگر به مکانی تبدیل شده است که در آن سوءظن، مراقبت و خطر مدام حضور دارند.
در کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه، شخصیتپردازی اهمیت بیشتری یافته است. هری، رون و هرماینی دیگر فقط با معماهای مدرسهای روبهرو نیستند و هرکدام باید با فشارهای عاطفی، مسئولیت و ترس ازدستدادن کنار بیایند. در این میان، کتابی قدیمی با یادداشتهای صاحب ناشناختهاش به یکی از محورهای مهم داستان تبدیل میشود و پرسشهایی دربارهی دانش، اعتماد و بهای موفقیت پیش میکشد. این جلد همزمان که رازهای تازهای را باز میکند، روابط میان شخصیتها را هم پیچیدهتر و حساستر نشان میدهد.
خلاصه کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
هری تابستانی ناآرام را پشت سر میگذارد و خیلی زود همراه دامبلدور وارد مرحلهای تازه از نبرد با ولدمورت میشود. دامبلدور او را با خاطراتی از گذشتهی تام ریدل روبهرو میکند تا ریشههای قدرت و ترس در او روشنتر شود. همزمان در هاگوارتز، هری به کتاب درسی عجیبی میرسد که پر از یادداشتهای شاهزاده دورگه است و به او در کلاسها برتری میدهد اما این امتیاز بیهزینه نیست. در سویی دیگر، رفتارهای مرموز دریکو مالفوی و رفتوآمدهای پنهانی اسنیپ، هری را به شک و پیگیری میکشاند. داستان در این جلد میان کشف گذشته، خطر نزدیک و تصمیمهایی پیش میرود که پیامدهای سنگینی دارند.
چرا باید کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه را بخوانیم؟
دلایل خواندن هری پاتر و شاهزاده دورگه را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب گذشتهی ولدمورت را روشنتر میکند و تصویری کاملتر از شخصیت منفی مجموعه را نشان میدهد.
- روایت، فضای هاگوارتز را از یک مدرسهی جادویی به محیطی آمیخته با ترس، سوءظن و مراقبت تبدیل میکند.
- خواننده میتواند رشد هری را در مواجهه با مسئولیت، فقدان و تصمیمهای دشوار دنبال کند.
- این کتاب، رابطهی میان دانش و خطر را بهشکلی ملموستر نشان میدهد.
- این جلد پیوند میان رازهای گذشته و بحرانهای اکنون را پررنگ میکند و برای فهم دلایل وقایع گذشته و اتفاقات ادامهی مجموعه نقش مهمی دارد.
خواندن هری پاتر و شاهزاده دورگه به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای فانتزی دنبالهدار که به جهانسازی گسترده و شخصیتهای ماندگار علاقه دارند.
- خوانندگانی که میخواهند گذشتهی ولدمورت و ریشههای درگیری اصلی مجموعه را دقیقتر بشناسند.
- مخاطبانی که روایتهای معمایی و شخصیتمحور را در کنار ماجراهای جادویی دنبال میکنند.
- خوانندگانی که جلدهای پیشین هری پاتر را خواندهاند و میخواهند مسیر داستان را ادامه دهند.
درباره جی کی رولینگ
جی کی رولینگ با نام کامل جوآن کاتلین رولینگ از شناختهشدهترین نویسندگان معاصر بریتانیا است که شهرت جهانی خود را مدیون خلق مجموعهی ۷جلدی هری پاتر است. آثار او تاکنون صدها میلیون نسخه در سراسر جهان فروش داشته است و به دهها زبان ترجمه شدهاند. همچنین این اثر الهامبخش ساخت فیلمها، نمایشها و آثار اقتباسی متعددی بودهاند. موفقیت کمنظیر مجموعهی هری پاتر باعث شد رولینگ طی چند سال از نویسندهای گمنام با مشکلات مالی به یکی از موفقترین نویسندگان جهان تبدیل شود.
رولینگ در ۳۱ ژوئیهی ۱۹۶۵ در شهر یاته، واقع در شهرستان گلاسترشر انگلستان، به دنیا آمد. او از دوران کودکی به داستاننویسی علاقه داشت و از همان سالها داستانهای کوتاه تخیلی مینوشت. پس از پایان تحصیلات مدرسه، در دانشگاه اکستر به تحصیل ادبیات فرانسه و ادبیات کلاسیک یونان و روم پرداخت و در سال ۱۹۸۶ مدرک کارشناسی خود را دریافت کرد. سپس بهعنوان پژوهشگر و منشی دوزبانه در دفتر لندن سازمان عفو بینالملل مشغول به کار شد.
ایدهی اولیهی مجموعهی هری پاتر زمانی در ذهن رولینگ شکل گرفت که بهتازگی از دانشگاه فارغالتحصیل شده بود و بهدنبال مسیری میگشت که بتواند با علاقه آن را دنبال کند. او تا آن زمان مشاغل مختلفی را تجربه کرده بود اما هیچیک رضایتش را جلب نمیکرد. همزمان، مرگ مادرش پس از سالها مبارزه با بیماری اماس، ضربهی روحی بزرگی به او وارد کرد. پس از این اتفاق، رولینگ به پرتغال رفت و به تدریس زبان انگلیسی پرداخت. در همین دوره بود که ایدهی دنیای جادویی هری پاتر بهتدریج شکل گرفت.
در سال ۱۹۹۷ نخستین جلد این مجموعه با عنوان هری پاتر و سنگ جادو در بریتانیا منتشر شد و با استقبال گستردهی مخاطبان و منتقدان روبهرو شد. رولینگ این کتاب را با نام جی کی رولینگ منتشر کرد. گفته میشود ناشر پیشنهاد داده بود از حروف اختصاری نامش استفاده کند تا جنسیت نویسنده بر تصمیم مخاطبان، بهویژه پسران نوجوان، تأثیر نگذارد. این کتاب موفق به دریافت جوایز متعددی از جمله جایزهی کتاب بریتانیا شد.
یک سال بعد، دومین جلد مجموعه با عنوان هری پاتر و تالار اسرار منتشر شد و موفقیت جلد نخست را ادامه داد. در همان سال، شرکت برادران وارنر امتیاز ساخت فیلمهای این مجموعه را خریداری کرد. رولینگ در ادامه جلدهای هری پاتر و زندانی آزکابان (۱۹۹۹)، هری پاتر و جام آتش (۲۰۰۰)، هری پاتر و محفل ققنوس (۲۰۰۳)، هری پاتر و شاهزادهی دورگه (۲۰۰۵) و سرانجام هری پاتر و یادگاران مرگ (۲۰۰۷) را منتشر کرد. این مجموعه تاکنون در بیش از ۲۰۰ کشور عرضه و به حدود ۶۰ زبان ترجمه شده است.
مجموعهی هری پاتر مخاطبانی از گروههای سنی مختلف را در سراسر جهان با خود همراه کرد و نقش مهمی در افزایش علاقهی بسیاری از کودکان و نوجوانان به مطالعه داشت. اقتباس سینمایی این مجموعه نیز بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ ساخته شد و در شمار پرفروشترین مجموعهفیلمهای تاریخ سینما قرار گرفت.
رولینگ بعدها دنیای جادویی خود را با کتاب جانوران شگفتانگیز و زیستگاه آنها گسترش داد؛ اثری که مجموعه فیلمهایی نیز براساس آن ساخته شد. داستانهای این مجموعه از کتابهای درسی و منابعی الهام گرفتهاند که شخصیتهای هری پاتر در دنیای داستانی خود مطالعه میکنند.
جی کی رولینگ در طول فعالیت حرفهای خود جوایز و افتخارات بسیاری کسب کرده است. مجموعهی هری پاتر از زمان انتشار نخستین جلد، برندهی جوایز متعددی از جمله جایزهی کتاب بریتانیا، جایزهی برام استوکر و جایزهی آندره نورتون شده است. خود رولینگ نیز افتخاراتی همچون جایزهی دستاورد برجستهی کتاب بریتانیا و جایزهی بفتا برای مشارکت برجسته در سینمای بریتانیا را دریافت کرده است. همچنین در سال ۲۰۱۰ برخی رسانههای بریتانیا او را یکی از تأثیرگذارترین زنان این کشور معرفی کردند.
رولینگ علاوه بر آثار مرتبط با دنیای جادوگری، مجموعه رمانهای جنایی کارآگاه استرایک را نیز نوشته است که آنها را با نام مستعار رابرت گالبریث منتشر کرده است و با استقبال مخاطبان روبهرو شدهاند.
افتخارات مجموعه کتابهای هری پاتر
مجموعهی هری پاتر از زمان انتشار نخستین جلد در سال ۱۹۹۷، دهها جایزه و عنوان معتبر دریافت کرده است که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
British Book Awards (جایزه کتاب بریتانیا)
Harry Potter and the Philosopher's Stone برندهی Children's Book of the Year در سال ۱۹۹۷ شد.
جی. کی. رولینگ بعدها جایزهی Outstanding Achievement Award را نیز از همین جشنواره دریافت کرد.
Nestlé Smarties Book Prize
سه جلد نخست هری پاتر بهترتیب برندهی مدال طلا شدند و رولینگ نخستین نویسندهای بود که سه سال پیاپی این جایزه را کسب کرد.
Whitaker Platinum Book Award
برای فروش بیش از یک میلیون نسخه در بریتانیا به چند جلد از این مجموعه اعطا شد.
مجموعهی هری پاتر طی سالها در فهرستهای متعددی مانند BBC Big Read، Time Magazine و فهرستهای برترین کتابهای کودک و نوجوان قرار گرفته و به یکی از پرفروشترین مجموعههای تاریخ نشر تبدیل شده است.
افتخارات کتاب «هری پاتر و شاهزاده دورگه» (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
این جلد علاوه بر موفقیت تجاری، چند جایزه و افتخار مهم نیز کسب کرد:
۱. Quill Award – Book of the Year (۲۰۰۵)
برندهی کتاب سال (Book of the Year) در نخستین دورهی جوایز Quill.
همچنین برندهی بخش Children's Chapter Book / Middle Grade شد.
این جایزه با رأی مستقیم خوانندگان اهدا میشد.
۲. ALA Best Books for Young Adults (۲۰۰۶)
انجمن کتابخانههای آمریکا (American Library Association) این کتاب را در فهرست Best Books for Young Adults قرار داد.
۳. موفقیت تجاری
در ۲۴ ساعت نخست انتشار در آمریکا حدود ۶٫۹ میلیون نسخه فروخت که در زمان خود رکوردی تاریخی برای صنعت نشر محسوب میشد.
این کتاب تا انتشار جلد هفتم، سریعترین فروش تاریخ کتاب را در اختیار داشت.
اقتباس های کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه
۱. مجموعه فیلمهای «هری پاتر» (۲۰۰۱–۲۰۱۱)
مهمترین اقتباس از رمانهای جی. کی. رولینگ، مجموعهی هشتقسمتی فیلمهای سینمایی است که توسط استودیو وارنر برادرز تولید شد. این فیلمها از هفت رمان اصلی اقتباس شدهاند؛ به این صورت که جلد هفتم، هری پاتر و یادگاران مرگ، در دو قسمت ساخته شد. این مجموعه از موفقترین مجموعههای سینمایی تاریخ به شمار میرود و نقش مهمی در گسترش محبوبیت جهانی این دنیای جادویی داشت.
افتخارات فیلم «هری پاتر و شاهزاده دورگه» (۲۰۰۹)
اقتباس سینمایی این کتاب نیز جوایز و نامزدیهای متعددی دریافت کرد:
نامزدی اسکار
نامزد جایزهی اسکار بهترین فیلمبرداری
Bruno Delbonnel
این تنها فیلم مجموعهی هری پاتر است که در بخش فیلمبرداری نامزد اسکار شد.
نامزدی BAFTA
بهترین طراحی لباس
بهترین طراحی صحنه
بهترین جلوههای ویژه
MTV Movie Awards
برندهی بهترین شخصیت شرور (Best Villain) برای تام فلتون (در نقش دراکو مالفوی)
نامزد بهترین فیلم
نامزد بهترین بازیگر مرد
نامزد بهترین بازیگر زن
National Movie Awards
برندهی بهترین فیلم خانوادگی (Best Family Film)
Phoenix Film Critics Society
برندهی بهترین فیلم خانوادگی لایو اکشن
SFX Awards
برندهی بهترین فیلم
ASCAP Film & Television Music Awards
برندهی جایزهی Top Box Office Films برای موسیقی نیکلاس هوپر.
سایر نامزدیها
فیلم همچنین در جشنوارههای دیگری افتخارآفرین بود که برخی از آنها عبارتاند از:
Grammy (بهترین موسیقی متن)
People's Choice Awards
Teen Choice Awards
Visual Effects Society Awards
Gold Derby Awards
Motion Picture Sound Editors
OFTA Awards
۲. مجموعه فیلمهای «جانوران شگفتانگیز» (Fantastic Beasts)
این مجموعه، پیشدرآمدی بر داستانهای هری پاتر است و بر اساس کتاب مکمل جانوران شگفتانگیز و زیستگاه آنها و فیلمنامههای نوشتهی خود رولینگ ساخته شده است. داستان فیلمها چند دهه پیش از تولد هری پاتر رخ میدهد و زندگی نیوت اسکمندر و همچنین رویارویی آلبوس دامبلدور با گلرت گریندلوالد را روایت میکند. تاکنون سه فیلم از این مجموعه منتشر شده است:
Fantastic Beasts and Where to Find Them (۲۰۱۶)
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (۲۰۱۸)
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (۲۰۲۲)
۳. نمایش صحنهای «هری پاتر و فرزند نفرینشده»
نمایش Harry Potter and the Cursed Child نخستینبار در سال ۲۰۱۶ در وستاند لندن روی صحنه رفت. داستان آن ۱۹ سال پس از پایان رمان هری پاتر و یادگاران مرگ رخ میدهد و زندگی هری پاتر و پسرش، آلبوس سوروس پاتر، را دنبال میکند. این نمایش موفقیت چشمگیری به دست آورد و اجراهای آن به کشورهای مختلف گسترش یافت و جوایز متعددی از جمله Olivier Awards و Tony Awards را کسب کرد.
۴. اقتباس تلویزیونی HBO
شبکهی HBO در حال تولید مجموعهای تلویزیونی بر اساس هفت رمان اصلی است. این مجموعه با هدف وفاداری بیشتر به جزئیات کتابها ساخته میشود و قرار است هر فصل به اقتباس یکی از رمانها اختصاص داشته باشد. پخش فصل نخست، با اقتباس از هری پاتر و سنگ جادو، برای سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده است.
۵. بازیهای ویدئویی
از دنیای هری پاتر بارها در بازیهای ویدئویی استفاده شده است. نخستین مجموعه بازیها همزمان با فیلمهای سینمایی توسط EA Games منتشر شد و هر بازی براساس یکی از فیلمها ساخته شده بود. بعدها مجموعههای LEGO Harry Potter نیز با بازآفرینی طنزآمیز داستانهای هفت کتاب و هشت فیلم عرضه شدند. همچنین برند Portkey Games برای تولید بازیهای جدید در دنیای جادوگری ایجاد شد و آثاری مانند Hogwarts Legacy را منتشر کرد که داستانی مستقل را در همین جهان روایت میکنند.
چه نسخههای دیگری از کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه در ایران منتشر شده است؟
ترجمهی ویدا اسلامیه نخستین ترجمهی شناختهشده و یکی از پرخوانندهترین نسخههای فارسی است. این ترجمه را کتابسرای تندیس همزمان با انتشار نسخهی اصلی در سال ۱۳۸۴ منتشر کرد و در دو جلد به بازار آمد.
ترجمهی دادبخش واحدی از ترجمههای قدیمی این کتاب است که توسط نشر نونَد در دو جلد منتشر شد و چندین نوبت تجدید چاپ شد.
نشر افق در سالهای بعد انتشار مجموعهی هری پاتر با ترجمهی ویدا اسلامیه را بر عهده گرفت و نسخههای بازنگریشده و چاپهای متعدد این ترجمه را منتشر کرد.
ترجمهی آرزو مقدس ترجمهی جدیدتری از این مجموعه است که با طراحی جلدهای هماهنگ با نسخههای بینالمللی (تصاویر کازو کیبویشی) توسط نشر پرتقال منتشر شده است. این نسخه از سال ۱۴۰۳ به بازار آمد و در یک جلد منتشر میشود.
نشر تاهان این کتاب را با ترجمهی مریم شعبانی در سال ۱۳۸۵ و در دو جلد منتشر کرد. این اثر بیشتر در بازار کتابهای چاپ قدیمی دیده میشود.
بخشی از کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه
«نخستوزیر با صدایی کمجان گفت: «من... اممم... بسیار خب. باشه، با فاج دیدار میکنم.»
همینطور که با عجله برمیگشت پشت میزش، کراواتش را صاف کرد. تا روی صندلیاش نشست و حالتی به صورتش داد که امیدوار بود آرام و بیخیال باشد، شعلههایی سبز و درخشان در آتشدان خالی زیر طاقچهٔ مرمرین شومینهاش زبانه کشیدند. سعی کرد کوچکترین نشانهای از حیرت و وحشت بروز ندهد و به مرد فربهی نگاه کرد که در میان شعلهها ظاهر شده بود و مثل فرفره دور خودش میچرخید. چند ثانیه بعد، مرد که کلاه لگنی مغزپستهای در دست داشت، از درون شومینه بیرون آمد، روی قالی عتیقهٔ ظریفی ایستاد و خاکستری را که روی آستین شنل بلند و راهراهش نشسته بود، تکاند.
کورنلیوس فاج جلو آمد، دستش را دراز کرد و گفت: «جناب نخستوزیر... خوشحالم که دوباره میبینمتون.»
نخستوزیر که نمیتوانست صادقانه پاسخ خوشوبش فاج را بدهد، چیزی نگفت. مطلقاً از دیدار فاج خوشحال نبود، نهتنها ملاقاتهای گاهوبیگاهش بهخودیخود مایهٔ پریشانی بودند، بلکه معمولاً حکایت از این داشتند که خبری بسیار بد در انتظارش است.
فاج نفس بسیار عمیقی کشید و گفت: «آقای نخستوزیر، واقعاً متأسفم که باید به اطلاعتون برسونم برگشته، نامش مگو برگشته.»
«برگشته؟ وقتی میگی ‘برگشته’... یعنی زندهست؟ یعنی میگم...»
فاج گفت: «بله زندهست. یعنی... نمیدونم... انسانی که کشته نمیشه، واقعاً زندهست؟ من درست از ماجرا سر درنمیآرم و دامبلدور هم درست توضیح نمیده قضیه چیه... ولی بههرحال، حالا دیگه یه تن واقعی داره، راه میره، حرف میزنه و آدم میکشه، پس فکر کنم تاجاییکه به این گفتوگو مربوط میشه، بله، زندهست.»»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب هری پاتر و شاهزاده دورگه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | هری پاتر و شاهزاده دورگه |
| عنوان دیگر | هری پاتر (جلد ششم) |
| عنوان در زبان مبدأ | Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter #6) |
| موضوع | داستان کودک و نوجوانان، فانتزی |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۲۷۴۵۵۲۳ |
| تعداد صفحهها | ۵۲۸ صفحه |
| قیمت کتاب | ۳۵۰۰۰۰ تومان |
| برچسب | ادبیات انگلستان |
حتما مجموعه هری پاتر رو از نشر پرتقال بخونید ترجمه عالیه 🌹 این کتاب مثل پنج جلد قبلی این مجموعه بسیار جذابه و توی این جلد هری به دریکو ملفوی شک داره چون دریکو ساعت ها در اتاق نیازمندی میگذرونه و...بیشتر
وای الان دیدم که این ترجمه بالاخره کامل شد خیلی خوشحال شدم.
بهترین ترجمه برای این کتاب، همینه.
دلم برای جلد های اول هری پاتر معصوم بودن کارکتر ها و حس و حال کودکیشون تنگ شده این جلد وارد فاز جدیدی از داستان شدیم و به کل حال و هوای داستان تغییر کرد اخر این جلد چنان گریه...بیشتر
بچه خدایی از کتابسرای تندیس بخونین این خیلی سانسور داشت
عالی بود
عالی بود من که عاشقش شدم من واقعا خیلی پاترهدم این به نظرم بهترین ترجمهی ممکن بود