کتاب کوچه فانوس ها + دانلود نمونه رایگان

کتاب کوچه فانوس ها

گردآورنده:عباس صفاری
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب کوچه فانوس ها

کتاب کوچه فانوس ها (سرچشمه‌های شعر غنایی چین) گردآوری و ترجمه عباس صفاری، مجموعه‌ای از اشعار عاشقانه و غنایی چین باستان است و مخاطب را با تاریخ، ساختار و مضامین شعر چینی آشنا می‌کند. کتاب در کنار اشعار کهن، توضیحاتی درباره‌ی شاعر و  زمینه‌ی تاریخی و اجتماعی هر شعر نیز ارائه می‌دهد و می‌کوشد نقش و اهمیت زنان، طبیعت و عناصر بومی را در این شعرها نشان دهد. این مجموعه را نشر مروارید منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کوچه فانوس ها

کتاب کوچه فانوس ها گردآوری و ترجمه عباس صفاری، مجموعه‌ای از اشعار عاشقانه و غنایی چین باستان است. کتاب تلاش کرده ریشه‌ها و تحولات شعر چینی در طول سه هزار سال را بررسی کند و مخاطب را با ساختار، زبان و مضامین این اشعار آشنا سازد. صفاری در مقدمه‌ای مفصل، به مقایسه‌ی جایگاه شعر در ایران و چین پرداخته و نقش شعر را به‌ عنوان هنر ملی و ثبت‌کننده‌ی خاطره‌ی جمعی اقوام مختلف چین برجسته کرده است. او همچنین به دشواری‌های انتقال فرهنگی میان ایران و چین، به‌ویژه به‌دلیل تفاوت‌های زبانی و خطی، اشاره کرده است. کتاب شامل ترجمه‌ی اشعار منتخب از سه مجموعه‌ی مهم شعر چین است: کتاب ترانه‌ها، نوزده شعر کهن و آرشیو اداره‌ی موسیقی. هر بخش با توضیحاتی درباره‌ی زمینه‌ی تاریخی، اجتماعی و فرهنگی اشعار همراه است. کتاب کوچه فانوس ها نه‌تنها به معرفی شاعران و اشعار گمنام می‌پردازد، بلکه نقش زنان، طبیعت و عناصر بومی را در شعر چینی برجسته می‌کند و تصویری از زندگی، عشق، رنج و امید در جامعه‌ی چین باستان ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب کوچه فانوس ها را بخوانیم؟

این اثر با ارائه‌ی توضیحات زمینه‌ای، مخاطب را به دنیای پررمزوراز و شاعرانه‌ی چین وارد می‌کند و امکان مقایسه میان سنت‌های شعری ایران و چین را فراهم می‌سازد. ویژگی این کتاب، پرداختن به نقش زنان، طبیعت و عناصر بومی در شعر چینی است که کمتر در منابع فارسی دیده می‌شود. کوچه فانوس ها برای کسانی که به شعر، تاریخ ادبیات و فرهنگ‌های شرقی علاقه دارند، منبعی الهام‌بخش است و نگاه تازه‌ای به مضامین عشق، رنج، امید و زندگی روزمره در چین باستان ارائه می‌دهد.

خواندن کتاب کوچه فانوس ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب کوچه فانوس ها به مشتاقان شعر و ادبیات جهان، پژوهشگران فرهنگ‌های شرقی، و دانشجویان رشته‌های ادبیات تطبیقی پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب کوچه فانوس ها

«آن‌سوی دروازهٔ شرقی

دختران به ابرهای الوان می‌مانند

هرچند به مانند ابرها زیبایند تک‌تک‌شان

اما کسی که قلب مرا تسخیر کرده در میان آنان نیست

من فقط مشتاق ملاقات آن دخترم

که پیراهنی سفید به تن دارد و شالی سبز بر شانه.

آن‌سوی دروازهٔ خروجی شهر

دختران به نی‌های رنگین می‌مانند

هرچند زیبایند به مانند نی‌های رنگین

اما هیچ‌کدام جایی در قلب من ندارند،

مگر آن دختر که پیراهن سفید به تن دارد و شالی سبز بر شانه

و من برای دیدنش سر از پا نمی‌شناسم.»