کتاب چشم ها بهترین‌ بخش اند مونیکا کیم + دانلود نمونه رایگان

ویراستار:زهره رشنوادی
امتیاز
۲.۸از ۱۹ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب چشم ها بهترین‌ بخش اند

کتاب چشم ها بهترین بخش اند (The eyes are the best part) نوشته مونیکا کیم و ترجمه الهام صیفی کار و ویراسته زهره رشنوادی، رمانی درباره‌ی زندگی یک خانواده‌ی مهاجر کره‌ای در آمریکاست که با ظرافت و دقت به روابط خانوادگی، بحران هویت و چالش‌های مهاجرت می‌پردازد. این رمان از آمریکا که در سال ۱۴۰۴ توسط نشر کتاب کوله‌پشتی منتشر شده، حول محور سه زن خانواده (مادر و دو دختر نوجوان) شکل گرفته است که پس از ترک ناگهانی پدر با واقعیت‌های جدید زندگی‌شان روبه‌رو می‌شوند. اثر از زاویه‌ی دید دختر بزرگ‌تر خانواده روایت می‌شود و با نگاهی دقیق به جزئیات زندگی روزمره، احساسات، خاطرات و کشمکش‌های درونی شخصیت‌ها می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چشم ها بهترین‌ بخش اند اثر مونیکا کیم

کتاب چشم ها بهترین بخش اند به قلم مونیکا کیم، یک رمان است که کوشیده تصویری از زندگی یک خانواده‌ی مهاجر کره‌ای در آمریکا ارائه دهد؛ خانواده‌ای که پس از جدایی پدر با بحران‌های عاطفی و هویتی دست‌وپنجه نرم می‌کند. رمان با محوریت مادر خانواده (اوما) و دو دخترش (جی‌وون و جی‌هیون) روایت می‌شود. نویسنده با پرداختن به جزئیات زندگی روزمره، آشپزی، سنت‌ها و خاطرات کودکی مادر، لایه‌های مختلفی از فرهنگ، فقر، امید و ناامیدی را به تصویر می‌کشد. اثر از زاویه‌ی دید دختر بزرگ‌تر خانواده و به‌صورت اول‌شخص روایت شده است و با بازگشت به گذشته و روایت خاطرات، پیوند میان نسل‌ها و تأثیر گذشته بر حال را نشان می‌دهد.

موضوعاتی مانند مهاجرت، تلاش برای سازگاری با جامعه‌ی جدید و جست‌وجوی معنا و خوشبختی در دل بحران‌های خانوادگی، از مضامین اصلی این رمان معاصر به شمار می‌آید. مونیکا کیم در این اثر داستانی با نگاهی موشکافانه به روابط مادر و دختر، نقش سنت‌ها و باورهای فرهنگی را در شکل‌گیری هویت شخصیت‌ها بررسی کرده است. این اثر به‌جای ارائه‌ی راه‌حل‌های ساده، پیچیدگی‌های روابط انسانی، تضاد نسل‌ها و تلاش برای یافتن معنا در دل بحران را به تصویر می‌کشد. در نهایت کتاب حاضر با تأکید بر پیوندهای خانوادگی، پذیرش گذشته و امید به آینده به پایان می‌رسد.

خلاصه داستان چشم ها بهترین‌ بخش اند

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

پدر خانواده به‌طور ناگهانی می‌رود. مادر (اوما) با دو دخترش (جی‌وون و جی‌هیون) در آپارتمانی کوچک زندگی و تلاش می‌کنند با غیبت پدر کنار بیایند. اثر از زبان جی‌وون، دختر بزرگ‌تر، روایت می‌شود. او با توصیف صحنه‌های زندگی روزمره مانند صرف شام و خوردن ماهی به‌تدریج به لایه‌های عمیق‌تری از روابط خانوادگی و خاطرات گذشته نفوذ می‌کند. مادر خانواده با پختن غذاهای سنتی کره‌ای و نقل خاطرات کودکی‌اش سعی می‌کند پیوندش با دختران را حفظ کند. او همچنین با غم و اندوه ناشی از جدایی همسرش دست‌وپنجه نرم می‌کند. جی‌وون و خواهرش هرکدام به‌شیوه‌ی خود با این بحران مواجه می‌شوند؛ یکی با سکوت و دیگری با پرسش و نگرانی. در خلال رمان، گذشته‌ی سخت مادر در کره، فقر، قحطی و امید به بازگشت والدینش بازگو می‌شود و این خاطرات بر رفتار و باورهای او در زمان حال تأثیر می‌گذارد. با ورود شخصیت‌هایی مانند جورج، مردی سفیدپوست که مادر با او آشنا می‌شود و مواجهه‌ی دختران با مسائل هویتی، نژادی و فرهنگی در جامعه‌ی جدید، رمان ابعاد تازه‌ای پیدا می‌کند.

چرا باید کتاب چشم ها بهترین‌ بخش اند را بخوانیم؟

رمان چشم ها بهترین بخش اند با نگاه به زندگی یک خانواده‌ی مهاجر، تجربه‌های مشترک بسیاری از افرادی را که میان دو فرهنگ زندگی می‌کنند، بازتاب می‌دهد. این رمان معاصر با روایت جزئیات زندگی روزمره، احساسات متناقض و خاطرات تلخ و شیرین، تصویری واقعی و ملموس از بحران‌های هویتی، روابط مادر و دختر و چالش‌های سازگاری با جامعه‌ی جدید ارائه می‌دهد. پرداختن به موضوعاتی مانند فقر، مهاجرت، جدایی والدین و تلاش برای حفظ سنت‌ها، این اثر را به رمانی چندلایه تبدیل کرده است. خواندن این کتاب فرصتی برای درک بهتر پیچیدگی‌های روابط خانوادگی و تأثیر گذشته بر زندگی امروز فراهم می‌کند.

خواندن این اثر از آمریکا به کسانی پیشنهاد می‌شود که به موضوعاتی مانند مهاجرت، هویت فرهنگی، روابط خانوادگی و بحران‌های عاطفی علاقه‌مندند. این رمان معاصر برای افرادی که تجربه‌ی زندگی میان دو فرهنگ را داشته‌اند یا دغدغه‌ی فهم پیچیدگی‌های روابط مادر و دختر را دارند، مناسب است.

درباره مونیکا کیم

مونیکا کیم (Monika Kim) نویسنده‌ی تحسین‌شده و پرفروش ساندی تایمز در حوزه‌ی رمان‌های ترسناک است که آثارش به‌عنوان آثاری خشن، هوشمندانه و به‌شدت خلاقانه توصیف شده‌اند. او یک آمریکاییِ کره‌ای نسل دوم است که از طریق مادرش (که در سال ۱۹۸۵ از سئول به کالیفرنیا مهاجرت کرد) با باورهایی مانند خوردن چشم ماهی و خرافات کره‌ای آشنا شد. نخستین رمان او با عنوان چشم‌ها بهترین‌ بخش‌اند (The Eyes Are the Best Part) با استقبال گسترده روبه‌رو شد و علاوه‌بر قرارگرفتن در فهرست پرفروش‌های ساندی تایمز، عنوان بهترین کتاب سال را از نشریاتی چون نیویورک تایمز، مجله‌ی TIME، اسپاتیفای و... دریافت کرد، نامزد جایزه‌ی گودریدز شد و جایزه‌ی برام استوکر برای بهترین رمان اول را نیز به دست آورد. مونیکا کیم در کره‌تاون لس‌آنجلس زندگی کرده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

رمان چشم ها بهترین‌ بخش اند به‌عنوان بهترین کتاب ترسناک سال از نگاه نیویورک تایمز انتخاب شده، برنده‌ی جایزه‌ی برام استوکر برای بهترین رمان نخست در سال ۲۰۲۴ شده، در فهرست نهایی جایزه‌ی انتخاب کاربران گودریدز در ژانر وحشت (۲۰۲۴) قرار گرفته، نامزد فهرست برگزیده‌ی مطالعه‌ی RUSA CODES در ژانر وحشت (۲۰۲۵) شده و نامزدی جایزه‌ی شرلی جکسون را به دست آورده و در فهرست کتاب‌های پرفروش ساندی تایمز جای گرفته است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- Booklist این اثر را صدایی تازه در ژانر وحشت، داستانی روان‌شناختی و گیرا دانسته است.

- کریستی دمیستر، نویسنده‌ی Such a Pretty Smile، مطالعه‌‌ی این رمان را سقوطی فراگیر به دل تاریکی دانسته و گفته است که مونیکا کیم کاوشی هراس‌انگیز از بدخواهی تعصب و زن‌ستیزی خلق کرده و در کنار آن قهرمانی فراموش‌نشدنی آفریده است.

- سی‌جی لید، نویسنده‌ی Maeve Fly، رمان چشم ها بهترین‌ بخش اند را چندش‌آور و باشکوه توصیف کرده است. او گفته جملات مونیکا کیم فوق‌العاده‌اند و از همان صفحه‌ی اول او را میخکوب کرده و نیز حالت تهوع در او ایجاد کرده است. او معتقد است مونیکا کیم نویسنده‌ای است که باید زیر نظرش داشت و از او چشم برنداشت.

- آی جیانگ، نامزد جایزه‌ی نبولا و نویسنده‌ی Linghun، رمان حاضر را ترکیبی از رؤیایی تب‌آلود و سقوطی تدریجی دانسته است که به‌طرزی استادانه فشارهای خواهر یا برادر بزرگ‌تربودن، آشفتگی و درد خانواده‌های ازهم‌گسیخته، نژاد و زن‌ستیزی و مهاجرت را بررسی می‌کند. او گفته این رمان دشوارترین جنبه‌های تروما و زن‌بودن آسیایی را در قالب روایتی آشفته، پیچیده و پیش از هر چیز تکان‌دهنده به تصویر کشیده است.

اقتباس‌های کتاب چشم ها بهترین‌ بخش اند

پیش‌تولید ساخت فیلمی به همین نام با اقتباس از رمان حاضر و در ژانر وحشت آغاز شده است. گرتا لی (Greta Lee) کارگردان این اثر است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر با عنوان چشم‌ها بهترین بخش ماجرا با ترجمه‌ی صبا ایمانی توسط نشر کتابراه منتشر شده است.

بخشی از کتاب چشم ها بهترین‌ بخش اند

«در پمپ‌بنزین نزدیک خانه توقف می‌کنم تا دستی به سر و روی خودم بکشم. هیچ فکری در سرم نیست. بی‌اختیار دست‌به‌کار می‌شوم و بعد به انعکاس تصویرم در آینه خیره می‌مانم. گویی خون و خاک در تمام شکاف‌های پوستم نفوذ کرده‌اند. کنار روشویی ایستاده‌ام و هر جایی از بدنم را که در دسترسم است می‌شویم.

دائم به ماشین می‌روم و دوباره برمی‌گردم و با دستمال‌کاغذی خون را از روی صندلی‌ها پاک می‌کنم و بعد سیفون توالت را می‌کشم. لکه‌ها سفت‌وسخت‌اند؛ تا زمانی که ناپدید بشنود آن‌ها را می‌سابم. کارم سخت است، اما خودم آرامم یا حسی شبیه به آرامش در وجودم است. نمی‌توانم کاری را که کرده‌ام تغییر بدهم، اما حداقل می‌توانم از شر نشانه‌هایش خلاص بشوم.

کف ماشین یک تار موی فر بلند و پنهان‌شده را پیدا می‌کنم. طلایی است، تقریباً بی‌رنگ. برش می‌دارم و از پنجره می‌اندازمش بیرون. در هوا تاب می‌خورد و باد آن را با خودش می‌برد و ناپدیدش می‌کند. دور شدنش را تماشا می‌کنم و به یاد وقت‌هایی می‌افتم که جی‌هیون عادت داشت مژه‌های افتاده را از روی گونه‌هایم بردارد.»

ملیکا ش 🩸🔪
۱۴۰۵/۰۱/۱۳

اگر دنبال کتابی هستین که کمی ژانر ترسناک/اسلشر داشته باشه قطعا این کتاب شما رو جذب می‌کنه ، داستان راجع به دختریه که عاشق چشم های آبیه ! اما نه یه عشق عادی ... من دوست داشتم ترسناک تر باشه ولی

- بیشتر