کتاب ستاره لیلا یاسمن خلیلی‌فرد + دانلود نمونه رایگان

کتاب ستاره لیلا

انتشارات:نشر دیوار
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب ستاره لیلا

کتاب ستاره لیلا نوشته یاسمن خلیلی فرد و اثری داستانی است که نشر دیوار آن را منتشر کرده است. این رمان در باب زندگی، سوگ، روابط خانوادگی و زخم‌های عمیق عاطفی است و در بستر زندگی چند نسل از خانواده‌ای ایرانی شکل گرفته است. داستان با محوریت عقیق (پزشک و مادر) روایت می‌شود که با فقدان دخترش (لیلا) و جدایی از همسرش، درگیر پیچیدگی‌های روابط خانوادگی، احساس گناه و تلاش برای بازسازی زندگی است. کتاب که در قالب فصل‌هایی کوتاه با زاویه‌دید اول‌شخص پیش رفته، به مرگ، سوگواری، مادرانگی، جدایی و تلاش برای ادامه‌ی زندگی پس از فقدان پرداخته و تصویری از جامعه و خانواده‌ی معاصر ایرانی ارائه داده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ستاره لیلا اثر یاسمن خلیلی فرد

کتاب ستاره‌ی لیلا به قلم یاسمن خلیلی فرد، رمانی ایرانی است که به زندگی عقیق، یک پزشک که پس از مرگ دخترش لیلا، با احساس گناه، اندوه و روابط پیچیده خانوادگی دست‌وپنجه نرم می‌کند. داستان در تهران معاصر می‌گذرد و با نگاهی موشکافانه به جزئیات زندگی شخصیت‌ها، به بررسی تأثیر فقدان، سوگواری و جدایی بر روان و رفتار اعضای خانواده می‌پردازد. روایت کتاب از زبان عقیق، با زاویه دید اول‌شخص و لحنی صمیمی و بی‌پرده، خواننده را به درون تجربه‌های عاطفی و ذهنی او می‌برد. کتاب دارای فصل‌هایی است که هرکدام بخشی از زندگی روزمره، خاطرات گذشته یا مواجهه با بیماران و اطرافیان را بازگو می‌کند. در این میان، شخصیت‌هایی چون کامیار (همسر سابق عقیق)، داریوش (دوست خانوادگی)، مادر عقیق و دیگر اعضای خانواده، هرکدام با دغدغه‌ها و زخم‌های خود در روند رمان نقش دارند. رمان ستاره‌ی لیلا با تمرکز بر سوگ، احساس گناه، تلاش برای بازسازی روابط و مواجهه با بحران‌های شخصی، تصویری چندلایه از زندگی زنان و خانواده‌های ایرانی در مواجهه با فقدان و تغییرات اجتماعی ارائه می‌دهد.

خلاصه داستان ستاره لیلا

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با حضور عقیق در بهشت‌زهرا و گفت‌وگوهای درونی‌اش با دختر ازدست‌رفته‌اش، لیلا آغاز می‌شود. عقیق، پزشک متخصص زنان درگیر سوگ عمیق و احساس گناه نسبت به مرگ لیلاست؛ حادثه‌ای که سایه‌اش بر تمام روابط خانوادگی و حرفه‌ای او افتاده است. او در کنار مراقبت از بیماران و رسیدگی به مادر سالخورده‌اش با خاطرات گذشته، جدایی از همسرش (کامیار) و دوری از پسرش (دارا) مواجه است. کتاب میان زمان حال و گذشته در رفت‌وآمد است و از خلال خاطرات، جزئیات زندگی لیلا، رابطه‌ی عقیق با کامیار و تأثیر مرگ فرزند بر فروپاشی خانواده آشکار می‌شود. در کنار این سوگ، عقیق با بیمارانش همدلی می‌کند و رنج‌های آنان را به خود می‌گیرد؛ ازجمله مادران بیماران سرطانی یا زنانی که با ناباروری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. بازگشت ناگهانی کامیار و دارا به ایران بحران‌های تازه‌ای را به زندگی عقیق می‌آورد و او را با انتخاب‌ها و احساسات متناقض روبه‌رو می‌کند. رمان روایتی است از تلاش برای ادامه‌دادن زندگی، یافتن معنا در دل فقدان و جست‌وجوی راهی برای آشتی با گذشته و خود.

چرا باید کتاب ستاره لیلا را بخوانیم؟

کتاب ستاره‌ی لیلا با نگاهی صادقانه و بی‌پرده به تجربه‌ی سوگ، احساس گناه و پیچیدگی‌های روابط خانوادگی می‌پردازد. نویسنده با پرداختن به جزئیات زندگی روزمره و دغدغه‌های زنان، تصویری ملموس از رنج، امید و تلاش برای بازسازی زندگی پس از فقدان ارائه داده است. این کتاب نه‌تنها به موضوع مرگ و سوگواری می‌پردازد، بلکه به مسائل روانی، تاب‌آوری و نقش زنان در خانواده و جامعه توجه دارد. داستان چندلایه و شخصیت‌پردازی‌ها، امکان همذات‌پنداری با شخصیت‌ها را فراهم می‌کند و خواننده را به تأمل درباره‌ی معنای زندگی، بخشش و ادامه‌دادن دعوت می‌کند.

خواندن کتاب ستاره‌ی لیلا به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی سوگ، فقدان، روابط خانوادگی پیچیده یا مسائل روانی و عاطفی را دارند. همچنین این رمان ایرانی به علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی و کسانی که به‌دنبال روایتی صمیمی و واقع‌گرایانه در باب زندگی زنان و خانواده‌های ایرانی هستند، توصیه می‌شود.

درباره یاسمن خلیلی فرد

یاسمن خلیلی فرد متولد سال ۱۳۶۹ در شمیرانات، دارای مدرک کارشناسی‌ارشد در رشته‌ی کارگردانی سینما از دانشگاه هنر تهران است. از نوجوانی با نوشتن نقد فیلم و سریال فعالیت خود را آغاز کرده است. او عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و انجمن صنفی داستان‌نویسان بوده و سابقه‌ی فعالیت در تحریریه‌ی روزنامه‌ی سینمایی بانی فیلم و نشریات مختلفی همچون سروش هفتگی، نیمرخ، فیلم و سینما، وینش، کرگدن، شرق، اعتماد، جام جم، آرمان، تجربه، سازندگی و نیز هنرمند را داشته است. یاسمن خلیلی فرد علاوه‌بر نقد و گزارش سینمایی، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس بوده و فیلم‌های کوتاه متعددی ساخته و در پروژه‌های تجربی به‌عنوان دستیار و منشی‌صحنه فعالیت کرده است. او نخستین رمان خود را با عنوان یادت نرود که… در سال ۱۳۹۴ منتشر کرد؛ اثری که به چاپ ۱۱ رسیده و برنده‌ی جایزه‌ی بهترین کتاب در جشنواره‌ی رمان ایرانی شده است. همچنین کتاب‌های «نقش جنگ بر سینمای غیرجنگی ایران»، «انگار خودم نیستم» و مجموعه داستان «فکرهای خصوصی» از دیگر آثار او هستند که برخی جوایز ادبی و تقدیرهای حرفه‌ای را دریافت کرده‌اند. یاسمن خلیلی فرد علاوه‌بر فعالیت‌های ادبی و سینمایی به‌صورت حرفه‌ای نوازنده‌ی پیانو نیز بوده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کتاب یادت نرود که… به قلم یاسمن خلیلی فرد در سومین دوره از جشنواره‌ی رمان ایرانی (سال ۱۳۹۸) برنده‌ی جایزه‌ی بهترین کتاب شد. همچنین کتاب نقش جنگ بر سینمای غیرجنگی ایران که براساس پایان‌نامه‌ی کارشناسی‌ارشد این نویسنده گردآوری شده، در خرداد ۱۳۹۵ در جشنواره‌ی هنر و ادبِ مقاومت برنده‌ی جایزه شد.

بخشی از کتاب ستاره لیلا

«صبح که می‌رسم بیمارستان سرحالم. زمانی گمان می‌کردم حال‌وروز انسان نباید به چیزی غیر از احساسات درونی خودش وابسته باشد. به شادی مستمر بیش‌تر از خوشحالی زودگذر معتقد بودم. باور داشتم آدم‌ها باید خودشان شادی‌های‌شان را بسازند. بعد فهمیدم همهٔ این‌ها کشک است؛ این شعارها را به خوردمان می‌دهند تا هر وقت غصه‌ای به سراغ‌مان آمد خودمان را سرزنش کنیم و فکر کنیم عیب از ماست. این‌ها شعارند. نمی‌شود میان آدم‌ها زندگی کنی و از غم‌های‌شان غم نخوری و از شادی‌های‌شان شاد نشوی. امکان ندارد یک آدم سالم در شرایط حزن‌انگیز، شادی درونی داشته باشد! شادی را شاید بشود خلق کرد اما نمی‌توان آن را برای همیشه نگه داشت؛ مثل هر چیز خوب دیگری در این دنیا که نمی‌توانی تا ابد نگهش داری.

باورش سخت است اما کامیار کسی است که روزم را ساخت. خشمگین بودم. دلم می‌خواست بزنم چیزی را خردوخاکشیر کنم بلکه آرام شوم. درحالی‌که کاملاً از تماس گرفتنش ناامید شده بودم زنگ زد. گمان می‌کردم در طول این هشت سال در صبر کردن به مرحلهٔ دریافت مدال رسیده باشم اما امروز فهمیدم که صبور نیستم. بهتر است بگویم به قدر کافی صبور نیستم. تماس امروز صبحِ کامیار فقط من را متعجب نکرد؛ داریوش هم متعجب شد، متعجب و تا حدودی کنجکاو.»