کتاب چه حسی بهت می ده؟
معرفی کتاب چه حسی بهت می ده؟
کتاب چه حسی بهت میده؟ با عنوان اصلی And how does that make you feel? : everything you never wanted to know about therapy نوشته جاشوا فلچر و ترجمه امید حسینی و صدرا صمدی دزفولی توسط نشر میلکان در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است. این اثر که به دنیای رواندرمانی و تجربههای یک درمانگر متخصص اضطراب پرداخته، با روایتی صمیمانه و بیپرده، مخاطب را به پشت صحنهی جلسات مشاوره و دغدغههای درمانگران میبرد. کتاب در دستهی روانشناسی قرار میگیرد و با ترکیب روایتهای واقعی و تحلیلهای شخصی نویسنده، تصویری ملموس از فرایند درمان و چالشهای سلامت روان ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چه حسی بهت می ده؟ اثر جاشوا فلچر
کتاب چه حسی بهت میده؟ (آنچه نمیخواستید دربارهی رواندرمانی بدانید) به قلم یک رواندرمانگر متخصص اضطراب، با نگاهی بیواسطه و خودافشاگرانه، تجربههای حرفهای و شخصی خود را روایت کرده است. هر فصل از این کتاب به ماجرای یکی از مراجعان یا تجربههای شخصی نویسنده اختصاص یافته است. جاشوا فلچر با استفاده از زبان محاورهای و طنز تلخ تلاش کرده افسانهها و سوءبرداشتهای رایج دربارهی رواندرمانی را به چالش بکشد و تصویری واقعیتر از درمانگران و مراجعان ارائه دهد. کتاب حاضر نهتنها به جلسات مشاوره و تعاملات درمانگر و مراجعهکننده میپردازد، بلکه به دغدغههای درونی درمانگر، نداهای ذهنی و چالشهای شخصی او نیز توجه دارد. روایتها گاه به خاطرات دوران نوجوانی، تجربههای خانوادگی و حتی لحظات آسیبپذیری نویسنده سر میزنند.
این اثر با ترکیب روایتهای واقعی، تحلیلهای روانشناختی و شوخطبعی به موضوعاتی همچون اضطراب، حملهی هراس، خودزنی، فشارهای اجتماعی و نقش شبکههای اجتماعی در سلامت روان میپردازد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر فصل، داستان یا موضوعی مستقل را دنبال میکند و درعینحال دغدغهی اصلی نویسنده، یعنی شفافسازی فرایند رواندرمانی و زدودن ترس و شرم از مراجعه به درمانگر را در سراسر کتاب حفظ میکند. کتاب چه حسی بهت میده؟ (آنچه نمیخواستید دربارهی رواندرمانی بدانید) نخستینبار در سال ۲۰۲۴ میلادی روانهی بازار کتاب جهان شده است.
خلاصه کتاب چه حسی بهت می ده؟
جاشوا فلچر با روایتهایی از جلسات مشاوره، زندگی شخصی و تجربههای حرفهای خود، تلاش میکند تصویری واقعی و بیپرده از دنیای رواندرمانی ارائه دهد. او با معرفی مراجعانش به مسائل متنوعی مانند اضطراب، حملهی هراس، ترس از تنهایی، خودزنی و فشارهای اجتماعی میپردازد. نویسنده در هر فصل علاوهبر روایت ماجرای هر مراجعهکننده، نداهای درونی خود را نیز به تصویر میکشد؛ صداهایی مانند تحلیلگر، اضطراب، دلسوزی و منتقد که در ذهنش حضور دارند و بر تصمیمها و احساساتش تأثیر میگذارند. جاشوا فلچر نشان میدهد که درمانگران نیز انسانهایی با ضعفها، ترسها و آسیبپذیریهای خاص خود هستند و فرایند درمان، مسیری مشترک میان درمانگر و مراجعهکننده است. کتاب به موضوعاتی چون چرخهی هراس، نقش خانواده و جامعه در شکلگیری اضطراب، تفاوت رویکردهای درمانی و تأثیر شبکههای اجتماعی بر سلامت روان میپردازد. نویسنده با بیان خاطرات شخصی، ازجمله تجربههای نوجوانی، روابط خانوادگی و حتی مصرف مواد، تلاش میکند مرز میان درمانگر و مراجعهکننده را انسانیتر و ملموستر کند. درنهایت کتاب چه حسی بهت میده؟، بر اهمیت پذیرش آسیبپذیری و شجاعت در بیان احساسات و جستوجوی کمک حرفهای تأکید و تلاش میکند ترس و شرم از مراجعه به رواندرمانگر را کاهش دهد.
چرا باید کتاب چه حسی بهت می ده؟ را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی صادقانه و بیپرده، تجربههای واقعی از جلسات رواندرمانی و زندگی شخصی یک درمانگر را به تصویر میکشد. خواننده نهتنها با چالشهای مراجعان و فرایند درمان آشنا میشود، بلکه به لایههای پنهان ذهن و احساسات درمانگر نیز دسترسی پیدا میکند. اثر حاضر بهویژه میتواند برای کسانی که با اضطراب، حملهی هراس یا دغدغههای سلامت روان دستوپنجه نرم میکنند، منبعی برای شناخت بهتر خود و کاهش احساس تنهایی باشد. همچنین این کتاب به افسانهها و سوءبرداشتهای رایج دربارهی رواندرمانی پاسخ و تصویری انسانیتر از درمانگران ارائه میدهد. ترکیب روایتهای واقعی، تحلیلهای روانشناختی و شوخطبعی، مطالعهی این اثر را به تجربهای آموزنده بدل میکند.
مطالعهی این کتاب برای افرادی که با اضطراب، حملهی هراس یا مشکلات سلامت روان مواجه هستند، مفید است. همچنین دانشجویان و علاقهمندان به روانشناسی، درمانگران و کسانی که بهدنبال شناخت بهتر فرایند رواندرمانی و تجربههای واقعی از جلسات مشاوره هستند، میتوانند از این اثر بهره ببرند. کتاب حاضر به کسانی که بهدنبال کاهش ترس و شرم از مراجعه به درمانگر یا افرادی که در جستوجوی روایتی انسانی از سلامت روان هستند، پیشنهاد میشود.
درباره جاشوا فلچر
جاشوا فلچر (Joshua Fletcher) نویسنده، درمانگر و شخصیت رسانهای ساکن منچستر در بریتانیا بوده که در زمینهی اضطراب تخصص دارد. او دارای مدرک کارشناسیارشد روانشناسی مشاوره از دانشگاه کیل است و همچنین دورهی درمان شناختی - رفتاری برای اختلالات اضطرابی و افسردگی را در دانشگاه سالفورد گذرانده است. این نویسنده که خود با چندین اختلال اضطرابی زندگی کرده، دانش حرفهای خود را با تجربههای شخصیاش در هم آمیخته تا به دیگران آموزش دهد و به آنها در مسیر درمان کمک کند. او نویسندهی چند کتاب پرفروش در زمینهی خودیاری برای اضطراب است و بهواسطهی رویکرد صمیمی و قابلدرکش، مخاطبان بسیاری در شبکههای اجتماعی بهویژه اینستاگرام و تیکتاک دارد. علاوهبر فعالیتهای آنلاین، پادکستی با عنوان Disordered راهاندازی کرده که بیش از یک میلیون بار دانلود شده است. او با برگزاری سخنرانیها و کارگاههای آموزشی در سازمانها و کسبوکارهای مختلف در سراسر بریتانیا و همچنین ارائهی سخنرانیهای مجازی برای مخاطبان بینالمللی، رضایت افراد زیادی را کسب کرده است. اشتیاق جاشوا فلچر برای کمک به دیگران در مسیر مواجهه و غلبه بر اضطراب، در تمامی جنبههای کار او مشهود است و او را به یکی از متخصصان برجسته و موردتوجه در این حوزه تبدیل کرده است. کتاب چه حسی بهت میده؟ (آنچه نمیخواستید دربارهی رواندرمانی بدانید) یکی از آثار مکتوب جاشوا فلچر است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
مجلهی Waterstones کتاب چه حسی بهت میده؟ را فاشکننده، گرم و روشنگر میداند و مینویسد که این کتاب با ارائهی مشاورههای عملی دربارهی موضوعاتی چون وسواس فکری - عملی (OCD) و حملات پانیک، فضایی انسانی به اتاق درمان میبخشد و باعث میشود خواننده احساس نزدیکی بیشتری با درمانگران پیدا کند. روزنامهی The Times این اثر را روایتی صادقانه و طنزآمیز از زندگی یک رواندرمانگر معرفی کرده است که در آن، نویسنده نهتنها جلسات درمان بلکه اضطرابها و گفتوگوهای درونی خود را نیز به تصویر میکشد. این نشریه همچنین گزارش داده است که چندین ناشر بزرگ برای انتشار کتاب رقابت کردهاند و در نهایت انتشارات Orion آن را با قراردادی ششرقمی به چاپ رسانده است. دانشگاه Bath Spa نیز در نقدی، کتاب حاضر را گاه مضطربکننده، گاه ناراحتکننده و اغلب تکاندهنده توصیف و تأکید کرده است که این اثر، خواننده را از پشت درِ اتاق درمان به ذهن درمانگر میبرد و تجربهای منحصربهفرد از دنیای رواندرمانی ارائه میدهد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر نخستینبار با عنوان از احساسی که داشتی بگو: آنچه (ن)میخواستید از اتاق درمان بدانید با ترجمهی ریحانه طهرانی و حامد صادقی توسط انتشارات مون در سال ۱۴۰۳ فیپا دریافت کرده و نیز با عنوان از احساست بگو: (در اتاق رواندرمانی چه میگذرد؟): تمام چیزهایی که نمیخواستید ار رواندرمانی و مشاوره بدانید با ترجمهی معصومه مظاهری و ویراستاری ماهان مباشر توسط فانوس دانش ترویج کتابخوانی و در سال ۱۴۰۴ روانهی بازار کتاب ایران شده است.
بخشی از کتاب چه حسی بهت می ده؟
«طبق معمول، از آمدن مراجعهکنندهای جدید اضطراب به جانم افتاده بود. قرار بود نوآ تا چند دقیقهٔ دیگر برسد. پای تلفن خیلی مؤدب به نظر میآمد. پلیورم را خیلی سریع عوض کردم، چون موقع ناهار، پایینش مایونز ریخته بودم. اولین باری نبود که این اتفاق میافتاد. یک کشوی «اضطراری» توی مطبم دارم که مخصوص همچین وقتهایی است. تویش شانه، خوشبوکنندهٔ بدن، کلید زاپاس، فرچه و خاکانداز، دستمال مرطوب و وصیتنامهام را گذاشتهام. یک شیشه سس مایونز هم هست.
کسی به در زد. بازش که کردم، مردی خوشتیپ و بیستوچندساله جلویم ظاهر شد.
جاش: «سلام. نوآ هستین، درسته؟»
نوآ: «سلام، جاش. آره. خودمم.»
جاش: «بفرمایین تو.»
نوآ پشتسرم وارد مطب شد. کت بلندش را درآورد و با احتیاط به جارختیام آویزان کرد. بهش اشاره کردم روی مبل بنشیند.
جاش: «یه لیوان آب میخواین؟»»
خیلی کمک کننده بود نسبت به حس هایی که باید آشنا میشدم باهاش