دانلود و خرید کتاب مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۲-۱۳۸۳)
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۲-۱۳۸۳)

کتاب مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۲-۱۳۸۳)

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۲-۱۳۸۳)

درباره کتاب مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۲-۱۳۸۳) نوشته پژوهشکده شورای نگهبان است.

مطالعه‌ موضوعات مرتبط با نهاد شورای نگهبان در پژوهش‌های حقوق عمومی و به‌ویژه نظام حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران با توجه به نقش مهم و اثرگذاری عمیق این نهاد در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران، بسیار ضروری است.

در این راستا «پژوهشکده‏ شورای نگهبان» به‏‌عنوان بازوی مشورتی حقوقی شورای نگهبان،‏ علاوه‏‌بر ارائه نظرات مشورتی به شورای نگهبان در خصوص انطباق مصوبات مجلس شورای اسلامی و اساسنامه‏‌های مصوب دولت با قانون اساسی،‏ به مطالعات نظری، راهبردی و کاربردی در خصوص موضوعات مختلف حقوق اساسی می‏‌پردازد.

پژوهشکده شورای نگهبان که از سال ۱۳۷۶ با عنوان «مرکز تحقیقات شورای نگهبان» تأسیس شد، در این مسیر با استفاده از نیروهای جوان و مستعد دانشگاهی و حوزوی، موضوعات مختلف مورد نیاز جامعه‏ علمی و مرتبط با صلاحیت‌‏های شورای نگهبان و همچنین نیازهای پژوهشی شورای نگهبان را شناسایی کرده و به‏‌ترتیب اولویت در دستور کار قرار داد که ثمرات آن در قالب مقالات علمی- پژوهشی، گزارش‌‏های پژوهشی، گزارش‏‌های کارشناسی و کتاب‏‌های منتشر شده است.

کتاب حاضر نیز یکی از آثار ارزشمند وعلمی پژوهشکده‏ شورای نگهبان است.

درباره کتاب مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۲-۱۳۸۳)

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان میثاق ملی مردم برای تحقق اهداف اسلامی خود، از یک سو ابتنای کلیه قوانین و مقررات کشور را بر موازین شرع مقدس اسلام اصل پایه‌ای و بنیادین و تغییرناپذیر نظام دانسته و این اصل را بر اطلاق یا عموم همه اصول قانون اساسی نیز حاکم کرده است و از سوی دیگر، تشخیص و تضمین استمرار این مهم را به اسلام‌ شناسان عادل و پرهیزگار و متعهد (فقهای شورای نگهبان) واگذارده است.

چنین وظیفه خطیری نه تنها مصوبات مجلس شورای اسلامی، بلکه سایر مقررات موضوعه کشور از جمله تصویب‌ نامه‌ ها، آیین‌ نامه‌ ها و نظام‌ نامه ‌های دولتی را نیز دربرمی‌گیرد. از این‌رو، گرچه قانون اساسی در اصل یکصدوهفتادم مرجع ابطال این مقررات را «دیوان عدالت اداری» دانسته است، اما قوانین مرتبط با تشکیلات این دیوان در ادوار مختلف، وی را مکلف ساخته تا تعیین مخالفت یا عدم مخالفت این تصویب‌ نامه‌ ها و آیین‌ نامه ‌ها با شرع مقدس را از فقهای شورای نگهبان استعلام کند و حکم خود را مستند به نظر این شورا اعلام نماید.

از این رو گردآوری، تنظیم، تنقیح و چاپ مجموعه نظریات و پاسخ‌های فقهی شورای نگهبان به استعلامات دیوان عدالت اداری در دستور کار پژوهشکده شواری نگهبان قرار گرفته است.

پیش‌تر این نظریات از زمان تشکیل این دیوان در سال ۱۳۶۱ تا پایان دوره چهارم شورای نگهبان (۲۵/۴/۱۳۸۳)، در یک مجلد توسط مرکز تحقیقات شورای نگهبان به چاپ رسیده است.

مجموعه‌های جدید مشتمل بر نظریات مربوط به دوره‌های بعدی شورای نگهبان از (۲۶/۴/۱۳۸۳) تا (۲۵/۴/۱۳۹۲) (جلد اول) و از (۲۵/۴/۱۳۹۲) تا پایان سال ۱۳۹۶ (جلد دوم) است.

در این مجموعه‌ها علاوه بر تشریح موضوع شکایت، استعلام دیوان عدالت اداری و نظریه شورای نگهبان، رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری که به استناد آن صادر شده است نیز منظم شده است.

همچنین مواد قانونی، تصویب‌نامه‌ ها، آیین‌نامه ‌ها و بخشنامه‌ های مورد استناد استعلامات دیوان عدالت اداری در پاورقی‌ ها ذکر شده ‌اند.

خواندن کتاب مجموعه نظریات فقهی شورای نگهبان در پاسخ به استعلامات دیوان عدالت اداری (۱۳۹۲-۱۳۸۳) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان و دانشجویان حقوق پیشنهاد می‌کنیم. 

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۴٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۸۷۰ صفحه

حجم

۴٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۸۷۰ صفحه

قیمت:
۵۱,۰۰۰
تومان