کتاب آقای ساتکلیف مرد همه فن حریف!
معرفی کتاب آقای ساتکلیف مرد همه فن حریف!
کتاب الکترونیکی «آقای ساتکلیف مرد همهفَنحریف!» نوشتهٔ دن گاتمن با ترجمهٔ محبوبه نجفخانی و تصویرگری جیم پایلوت، توسط نشر افق منتشر شده است. این اثر دومین جلد از مجموعهٔ «مدرسهٔ عجیبوغریبتر» است و در قالب رمان کودک، ماجراهای طنزآمیز و پرهیجان دانشآموزان مدرسهٔ الامنتری را روایت میکند. داستان با محوریت شخصیتهای دوستداشتنی و موقعیتهای غیرمنتظره، فضای مدرسهای پر از شوخی و اتفاقات عجیب را به تصویر میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آقای ساتکلیف مرد همه فن حریف!
«آقای ساتکلیف مرد همهفَنحریف!» یک رمان کودکانه با فضای مدرسهای است که در قالب طنز و ماجراهای روزمره، زندگی دانشآموزان و کارکنان مدرسهٔ الامنتری را دنبال میکند. نویسنده، دن گاتمن، با نگاهی شوخطبع و خلاق، دنیای کودکان را از زاویهٔ دید شخصیت اصلی یعنی اِی. جِی. روایت کرده است. این کتاب بخشی از مجموعهای دنبالهدار است که هر جلد آن به ماجرایی تازه و شخصیتهایی متفاوت میپردازد. ساختار کتاب بر پایهٔ فصلهای کوتاه و روایت اولشخص استوار است و با دیالوگهای پرانرژی و توصیفهای زنده، فضای مدرسهای را برای مخاطب کودک ملموس میکند. در این جلد، محوریت داستان بر شخصیت آقای ساتکلیف، تعمیرکار همهفنحریف مدرسه، قرار دارد و ماجراهای عجیب و غریب او و دانشآموزان، داستان را پیش میبرد. کتاب با بهرهگیری از طنز، شوخیهای کلامی و موقعیتهای غیرمنتظره، تجربهای سرگرمکننده و پرهیجان برای کودکان فراهم میکند.
خلاصه کتاب آقای ساتکلیف مرد همه فن حریف!
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی اِی. جِی. و دوستانش آغاز میشود که هر روز با اتفاقات عجیب مدرسهٔ الامنتری روبهرو هستند. صبح روزی که دستگاه قهوهساز مدرسه خراب میشود، معلمها مانند زامبیها بیحال و کلافهاند و تنها کسی که میتواند مشکل را حل کند، آقای ساتکلیف، تعمیرکار مدرسه است. او با مهارت و شوخطبعی، وسایل مختلف مدرسه را تعمیر میکند و لقب همهفنحریف را به خود اختصاص داده است. در ادامه، مدرسه برای جشن پنجاهسالگی آماده میشود و قرار است مهمانان ویژهای از جمله شهردار و خبرنگاران به مدرسه بیایند. اما درست هنگام برگزاری جشن، برق مدرسه قطع میشود و خانم الامنتری، که مدرسه به نام اوست، ناپدید میشود. گروهی از دانشآموزان به رهبری آقای ساتکلیف برای پیداکردن او به زیرزمین مدرسه میروند و با ماجراهای هیجانانگیز و طنزآمیز روبهرو میشوند. در این مسیر، شوخیها و رقابتهای کودکانه، ترسها و دوستیها، و تلاش برای حل مشکلات، فضای داستان را شکل میدهد. در نهایت، با همکاری و همدلی، بچهها و آقای ساتکلیف موفق میشوند بر چالشها غلبه کنند و جشن مدرسه را نجات دهند، بیآنکه پایان داستان بهطور کامل افشا شود.
چرا باید کتاب آقای ساتکلیف مرد همه فن حریف! را بخوانیم؟
این کتاب با روایت طنزآمیز و ماجراهای غیرمنتظره، دنیای مدرسه را از زاویهای متفاوت به تصویر میکشد. شخصیتهای پرجنبوجوش، موقعیتهای خندهدار و دیالوگهای هوشمندانه، خواننده را با خود همراه میکند. علاوهبر سرگرمی، کتاب به موضوعاتی مانند دوستی، همکاری، حل مسئله و پذیرش تفاوتها میپردازد و به کودکان نشان میدهد که حتی در موقعیتهای عجیب و دشوار، میتوان با خلاقیت و همدلی راهحل پیدا کرد. فضای مدرسهای و شخصیتهای آشنا، امکان همذاتپنداری را برای مخاطب کودک فراهم میکند و تجربهای شیرین و آموزنده رقم میزند.
این رمان برای کودکان دبستانی، بهویژه دانشآموزان پایههای سوم تا ششم مناسب است. کسانی که به داستانهای مدرسهای، ماجراهای طنز و شخصیتهای پرانرژی علاقه دارند، از خواندن این کتاب لذت خواهند برد. همچنین برای کودکانی که با چالشهای مدرسه، دوستی و همکاری روبهرو هستند، این کتاب میتواند الهامبخش و سرگرمکننده باشد.
بخشی از کتاب آقای ساتکلیف مرد همه فن حریف!
«آقای ساتکلیف، تعمیرکار فنی مدرسه که کامپیوترها، دستگاههای چاپگر لیزری و دستگاههای کپی را تعمیر میکند. آقای ساتکلیف موهای بوری دارد و خیلی لاغر است. آقای ساتکلیف به همه گفت: «صبح بهخیر، صبح بهخیر!» یک لیوان کاغذی قهوه دستش گرفته بود. بهنظرم توی راه مدرسه دم یک کافیشاپ ایستاده و قهوه خریده بود. بعضی از معلمها تا لیوان قهوه را توی دستش دیدند، دورش جمع شدند. خانم گیلده، معلم فن بیان، غرغر کرد: «باید قهوه بخورم..." آقای ساتکلیف سرش را بُرد عقب و قهوهاش را تا ته سر کشید. بعد، لیوانش را پرت کرد توی سطل زباله و گفت: «آهان، درست خورد به هدف.» خانم گیلده دستش را کرد توی سطل زباله و لیوان قهوه را درآورد و سعی کرد چند قطرهای را که ته لیوان مانده بود بلیسد. آقای ناوال گفت: «شاید شما بتوانید کمکمان کنید، آقای ساتکلیف. دستگاه قهوهساز خراب شده.» گفتم: «آره، باید دست معلمها را از توی پوست گردو دربیاورید.» آقای ناوال پرسید: «میتوانید درستش کنید؟ ا گر تا چند دقیقهٔ دیگر قهوه نخوریم، بدبختانه همهٔ معلمها شورش میکنند.» گفتم: «همین الانش هم چند تا از معلمها شورش کردهاند.» آقای ساتکلیف گفت: «بگذاریدش بهعهدهٔ من. من هرچیزی را میتوانم تعمیر کنم. بیخودی به من نمیگویند ساتکلیف همهفنحریف.»