کتاب یازده عدد لی چایلد + دانلود نمونه رایگان

مترجم:ام. درخشش
انتشارات:سبزان
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب یازده عدد

کتاب یازده عدد نوشته‌ی لی چایلد با ترجمه‌ی ام. درخشش، اثری در ژانر جنایی، معمایی، پلیسی و روان‌شناختی است که توسط نشر سبزان به‌صورت الکترونیکی منتشر شده است. این کتاب هشتمین جلد از سری جمپر به‌شمار می‌آید و با محوریت شخصیت‌هایی از دنیای ریاضیات و سیاست، داستانی پرتعلیق و پرکشش را روایت می‌کند. لی چایلد، نویسنده‌ای شناخته‌شده در حوزه‌ی رمان‌های جنایی و معمایی، در این اثر نیز با تکیه‌بر فضاسازی دقیق و شخصیت‌پردازی عمیق، مخاطب را به دل ماجرایی پیچیده و بین‌المللی می‌برد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب یازده عدد

یازده عدد، نوشته‌ی لی چایلد و ترجمه‌ی ام. درخشش، داستانی معمایی و جنایی با رگه‌هایی از هیجان سیاسی و روان‌شناختی است که در بستر روابط بین‌المللی و فضای امنیتی روایت می‌شود. کتاب با محوریت نیتن تایلر، استاد ریاضی، آغاز می‌شود که به‌طور ناگهانی وارد ماجرایی پیچیده و خطرناک می‌شود. ساختار کتاب بر پایه‌ی تعلیق و کشف تدریجی رازها بنا شده است؛ از یک تماس غیرمنتظره از کاخ سفید تا مأموریتی محرمانه که پای تایلر را به قلب روسیه و اردوگاه‌های کار می‌کشاند. لی چایلد در این اثر، با بهره‌گیری از عناصر رمزنگاری، ریاضیات پیشرفته و سیاست جهانی، فضایی خلق کرده است که در آن مرز میان علم و قدرت، حقیقت و توطئه، به‌شدت باریک و لغزنده است. روایت کتاب با ریتمی تند و جزئیات دقیق، خواننده را درگیر لایه‌های مختلف داستان می‌کند، بی‌آنکه پایان ماجرا را لو بدهد یا از جذابیت معمای اصلی بکاهد.

خلاصه داستان یازده عدد

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان یازده عدد با نیتن تایلر، استاد جوان ریاضی، آغاز می‌شود که در آستانه‌ی سفر به کنفرانسی در مسکو، با هشدارهای امنیتی و تماس‌هایی عجیب روبه‌رو می‌شود. او ناگهان خود را در مرکز توجه کاخ سفید و آژانس امنیت ملی آمریکا می‌یابد؛ جایی که رئیس‌جمهور و مشاورانش از او برای حل معمایی رمزنگاری‌شده و فوق‌محرمانه کمک می‌خواهند. این معما به الگوریتمی امنیتی مربوط است که توسط یک ریاضی‌دان افسانه‌ای روس، آرکادی سوسلوف، طراحی شده و به‌نوعی با کنترل زرادخانه‌ی هسته‌ای روسیه گره خورده است. تایلر مأمور می‌شود تا با پوشش شرکت در کنفرانس، به روسیه سفر کند و در آنجا با سوسلوف ملاقات کند تا راز عدد نه‌رقمی کیندانسکی را کشف کند؛ عددی که کلید دسترسی به سامانه‌ی هسته‌ای روسیه است. اما نقشه به‌سادگی پیش نمی‌رود: تایلر پس از تصادفی ساختگی با خودروی پلیس، بازداشت و به اردوگاه کار کوروفکی در شمال روسیه فرستاده می‌شود؛ جایی که سوسلوف نیز به‌دلیل انتقاد از دولت زندانی است. در این اردوگاه، تایلر باید با شرایط سخت، بی‌اعتمادی و بازی‌های ذهنی سوسلوف روبه‌رو شود تا بتواند به پاسخ برسد. در نهایت، تایلر با تکیه‌بر دانش ریاضی و هوش خود، موفق می‌شود نشانه‌هایی از انتخاب سوسلوف را کشف کند، اما درگیر چالش‌های اخلاقی و سیاسی تازه‌ای می‌شود: اعتماد به دولت خود، وفاداری به وعده‌ها و مسئولیت سنگین دانستن یک راز جهانی. داستان با بازگشت تایلر به آمریکا و تصمیم او برای فاصله‌گرفتن از بازی‌های قدرت به پایان می‌رسد، بی‌آنکه پاسخ نهایی به‌طور صریح بیان شود.

چرا باید کتاب یازده عدد را بخوانیم؟

یازده عدد اثری است که با ترکیب عناصر معمایی، جنایی و روان‌شناختی، تجربه‌ای متفاوت از رمان‌های جاسوسی و رمزنگاری ارائه می‌دهد. این کتاب نه‌تنها به ماجرای یک مأموریت مخفی و پرخطر می‌پردازد، بلکه لایه‌هایی از دغدغه‌های اخلاقی، اعتماد، وفاداری و مسئولیت فردی را نیز به تصویر می‌کشد. روایت داستان از زاویه‌ی یک استاد ریاضی، فضای متفاوتی نسبت به آثار معمول این ژانر ایجاد کرده است؛ جایی که منطق، استدلال و بازی با اعداد، جایگزین اسلحه و تعقیب و گریزهای کلیشه‌ای شده است. همچنین، کتاب با پرداختن به روابط پیچیده‌ی بین‌المللی و نقش دانشمندان در معادلات قدرت، مخاطب را به تأمل درباره‌ی مرزهای علم و سیاست وامی‌دارد.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان داستان‌های معمایی، جنایی و روان‌شناختی، دوست‌داران رمزنگاری و ریاضیات، و کسانی که به روایت‌هایی با محوریت روابط بین‌الملل و سیاست علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که به دنبال داستان‌هایی با شخصیت‌پردازی عمیق و چالش‌های اخلاقی هستند، مناسب است.

بخشی از کتاب یازده عدد

«تایلر گفت: «اون ابهام تعمدی بود. بیشتر از یه اشاره، مثل دعوت‌نامه بود. انگار داشتین به ما چشمک می‌زدین و راه رو نشون می‌دادین.» سوسلوف با تکان دادن سر تأیید کرد. تایلر گفت: «الگوریتم بسیار زیبا و متعادل طراحی شده بود. نقطهٔ آغاز و پایان یکی بود.» سوسلوف دوباره تأیید کرد. تایلر پرسید: «می‌دونستین که الگوریتم دوم رو هم پیدا می‌کنیم. این بخش اصلی ماجرا بود. چرا؟» سوسلوف گفت: «چون اون‌قدر پیر هستم که بتونم گذشته را با وضوح ببینم. قدرت هسته‌ای ما، ماهواره‌ها، فضاپیماها ... همهٔ این‌ها دستاوردهای شوروی بودند. ما در عرض سی سال از گاوآهن چوبی به بمب هیدروژنی رسیدیم. این نسلِ تازه‌کار و فاسد لیاقت هیچ‌کدومشون رو نداره. پس من هر چی رو که بتونم ازشون می‌گیرم.» تایلر با تعجب پرسید: «و می‌دینش به ما؟» سوسلوف گفت: «شما از راهِ دور غیرفعالش می‌کنین. استفادهٔ عملی دیگه‌ای براتون نداره. دادن اون به شما با نابود کردنش فرقی نداره.» تایلر گفت: «پس عدد چیه؟» سوسلوف مدتی طولانی سکوت کرد. بعد گفت: «نمی‌خوام بگم. چون تو الیور بیلی نیستی.»