کتاب تقصیر تو نیست رامنی دورواسلا + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب تقصیر تو نیست

کتاب تقصیر تو نیست

معرفی کتاب تقصیر تو نیست

کتاب تقصیر تو نیست با عنوان اصلی It's Not You: Identifying and Healing from Narcissistic People نوشتهٔ «رامنی دورواسلا» و ترجمهٔ «ناهید شیرزاد»، اثری از نشر میلکان است که به بررسی روابط آسیب‌زا با افراد خودشیفته می‌پردازد. این کتاب در دستهٔ روان‌شناسی و خودیاری قرار می‌گیرد و با رویکردی تحلیلی به مخاطبانی که درگیر روابط عاطفی یا خانوادگی با افراد خودشیفته هستند، کمک می‌کند تا الگوهای رفتاری مخرب را شناسایی کنند و راهی برای التیام و بازسازی خود بیابند. کتاب حاضر نخستین‌بار در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تقصیر تو نیست اثر رامنی دورواسلا

کتاب «تقصیر تو نیست» (شناخت خودشیفته‌ها و التیام از زخم‌های رابطه با آن‌ها) ناداستانی در حوزهٔ روان‌شناسی است که به موضوع خودشیفتگی و تأثیرات آن بر روابط انسانی پرداخته است. «رامنی دورواسلا»، نویسندهٔ این کتاب با تکیه بر سال‌ها تجربهٔ بالینی و پژوهش، تلاش کرده است تصویری جامع از انواع شخصیت‌های خودشیفته، رفتارهای آن‌ها و پیامدهای ارتباط با این افراد ارائه دهد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا به تعریف و طبقه‌بندی خودشیفتگی می‌پردازد و سپس با مثال‌های واقعی از زندگی مراجعان، تأثیرات مخرب این روابط را بر سلامت روان، عزت‌نفس و هویت افراد بررسی می‌کند. کتاب حاضر با زبانی صریح و بی‌پرده، به‌جای تمرکز صرف بر خودشیفته‌ها، توجه را به بازماندگان این روابط معطوف می‌کند و راهکارهایی برای شناسایی، مرزبندی و ترمیم خود ارائه می‌دهد. این اثر نه‌تنها برای کسانی که درگیر روابط عاطفی یا خانوادگی با افراد خودشیفته هستند، بلکه برای درمانگران و علاقه‌مندان به روان‌شناسی روابط نیز قابل استفاده است. روایت کتاب از دل تجربه‌های شخصی نویسنده و داستان‌های واقعی شکل گرفته و در قالبی تحلیلی و آموزشی، مخاطب را با پیچیدگی‌های این نوع روابط آشنا می‌کند.

خلاصه کتاب تقصیر تو نیست

کتاب با روایتی از تجربه‌های شخصی نویسنده و مراجعانش آغاز می‌شود و به‌تدریج به تحلیل علمی و روان‌شناختی روابط با افراد خودشیفته می‌پردازد. نویسنده ابتدا به تعریف خودشیفتگی و انواع آن می‌پردازد و توضیح می‌دهد که این ویژگی‌ها طیفی از خفیف تا شدید را در بر می‌گیرند. در ادامه، کتاب به بررسی رفتارهای رایج افراد خودشیفته مانند نیاز به تحسین، خودمحوری، بی‌ثباتی، بی‌قراری، توهم خودبزرگ‌بینی، تغییر چهره، استحقاق، حساسیت به انتقاد، ناتوانی در خودتنظیمی و نبود همدلی می‌پردازد. در بخش‌های بعدی، نویسنده با مثال‌هایی از زندگی واقعی نشان می‌دهد که چگونه این رفتارها می‌توانند به‌تدریج عزت‌نفس و هویت افراد را تضعیف کنند و آن‌ها را دچار سردرگمی، اضطراب، خودسرزنشی و انزوای اجتماعی کنند. کتاب تأکید دارد که بسیاری از بازماندگان روابط با افراد خودشیفته، خود را مقصر مشکلات می‌دانند و برای تغییر شرایط، مدام تلاش می‌کنند خود را تغییر دهند؛ درحالی‌که ریشهٔ مشکل در الگوهای رفتاری فرد مقابل است. نویسنده با بررسی چرخهٔ رفتارهای آسیب‌زا به مخاطب کمک می‌کند تا مرزهای سالم را بازشناسد و بفهمد که تغییر رفتار فرد خودشیفته بسیار دشوار و اغلب ناممکن است. در نهایت، این کتاب راهکارهایی برای ترمیم روانی، بازسازی عزت‌نفس و خروج از چرخهٔ خودآزاری ارائه می‌دهد و بر این نکته پافشاری می‌کند که مسئولیت رفتارهای تحقیرآمیز و بی‌اعتبارکنندهٔ دیگران بر عهدهٔ خود فرد نیست و «تقصیر تو نیست».

چرا باید کتاب تقصیر تو نیست را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر تجربهٔ بازماندگان روابط با افراد خودشیفته، به مخاطب کمک می‌کند تا الگوهای رفتاری ناسالم را شناسایی کند و از چرخهٔ خودسرزنشی و احساس گناه رها شود. «تقصیر تو نیست» نه‌تنها به توضیح علمی و دقیق خودشیفتگی می‌پردازد، بلکه با مثال‌های ملموس و روایت‌های واقعی، راهی برای بازسازی عزت‌نفس و ترمیم روانی پیشنهاد می‌دهد. این اثر به خواننده نشان می‌دهد که چگونه می‌توان مرزهای سالم را تعیین کرد و از آسیب‌های روابط سمی فاصله گرفت؛ همچنین این کتاب با نقد باورهای نادرست رایج دربارهٔ خودشیفتگی، به درک عمیق‌تر و واقع‌بینانه‌تری از این پدیده کمک می‌کند.

مطالعهٔ این کتاب برای کسانی مناسب است که درگیر روابط عاطفی، خانوادگی یا شغلی با افراد خودشیفته هستند و از آسیب‌های روانی این روابط رنج می‌برند؛ همچنین برای درمانگران، مشاوران و علاقه‌مندان به روان‌شناسی روابط که به‌دنبال درک بهتر الگوهای رفتاری ناسالم و راهکارهای ترمیمی هستند. این کتاب به‌ویژه برای افرادی که دچار خودسرزنشی، اضطراب یا احساس گناه در روابط شده‌اند، راهگشا خواهد بود.

درباره رامنی دورواسلا

«رامنی دورواسلا» (Ramani Durvasula) زادهٔ سال ۱۹۶۵‏ میلادی، نویسنده، روان‌شناس بالینی، استاد بازنشتهٔ دانشگاه در رشتهٔ روان‌شناسی و از چهره‌های شناخته‌شدهٔ رسانه‌ای آمریکا است که بیشتر با پژوهش‌ها و سخنرانی‌هایش دربارهٔ اختلال شخصیت خودشیفته و سوءاستفاده‌های ناشی از آن شناخته می‌شود. او تحصیلات خود را در روان‌شناسی از دانشگاه کانکتیکات و سپس کارشناسی‌ارشد و دکترای روان‌شناسی بالینی را در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (UCLA) گذراند و بعدها به‌عنوان استاد روان‌شناسی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لس‌آنجلس و استاد مدعو دانشگاه ژوهانسبورگ تدریس کرد. او علاوه‌بر فعالیت دانشگاهی، در کلینیک‌های خصوصی در لس‌آنجلس نیز مشغول بوده و آثار متعددی در زمینهٔ روابط انسانی، شخصیت خودشیفته و روان‌شناسی سلامت منتشر کرده است. این نویسنده در رسانه‌های پرمخاطبی حضور داشته و به‌عنوان کارشناس در برنامه‌های متعددی به بررسی موضوعات روان‌شناسی پرداخته است. پژوهش‌های او دربارهٔ پیوند میان اختلالات شخصیتی، افسردگی و ابتلا به HIV با حمایت مؤسسهٔ ملی سلامت آمریکا (NIH) انجام شده و یافته‌هایش تأثیر چشمگیری در این حوزه داشته است. او در محافل علمی بین‌المللی سخنرانی کرده و در کمیته‌های انجمن روان‌شناسی آمریکا نقش‌آفرینی داشته است. دستاوردهای علمی و آموزشی او با دریافت جوایزی همچون عنوان استاد برجستهٔ سال ۲۰۱۲ دانشگاه ایالتی کالیفرنیا و جایزهٔ پژوهشگر نوظهور از انجمن زنان دانشگاهی آمریکا در سال ۲۰۰۳ تقدیر شده است. زندگی شخصی «رامنی دورواسولا» فرازونشیب‌هایی داشته؛ او مادر دو دختر است و پس از جدایی، آن‌ها را به‌تنهایی بزرگ کرده است. تجربیات فردی و حرفه‌ای او ازجمله مبارزه با چالش‌های شخصی مانند اضافه‌وزن، فشارهای اجتماعی و حتی مواجهه با خشونت و آزار در دوران دانشگاه، به شکل‌گیری صدای منحصر‌به‌فرد و تأثیرگذاری او در حوزهٔ سلامت روان کمک کرده و او را به یکی از معتبرترین صداها در بحث‌های مرتبط با خودشیفتگی و تاب‌آوری شخصی تبدیل کرده است. «تقصیر تو نیست» با عنوان اصلی It's Not You: Identifying and Healing from Narcissistic People کتابی به قلم او است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

این کتاب به‌عنوان نامزد Goodreads Choice Award در بخش کتاب صوتی Readers' Favorite در سال ۲۰۲۴ انتخاب شد؛ همچنین براساس اطلاعات ارائه‌شده در نسخه‌های کتاب (مانند آمازون) با برچسب “BESTSELLER بیگ بوک” و عباراتی مانند “INSTANT NEW YORK TIMES AND SUNDAY TIMES BESTSELLER” معرفی شده که نشان‌دهندهٔ موفقیت گسترده در جذب مخاطب است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

«جی شتی» (Jay Shetty)، این نویسنده اثر حاضر را نقشهٔ راه دلسوزانه و راهنمای بقا برای افرادی دانسته که در روابط خودشیفته گرفتار شده‌اند. به‌گفتهٔ «مل رابینز» این کتاب نشان می‌دهد چگونه می‌توان از هر رابطهٔ آسیب‌زا بهبود یافت. با تکیه بر تجربهٔ بالینی و تحقیقات عمیق نویسنده، حتی ناممکن‌ها نیز شدنی به نظر می‌رسند. «ماریا شرایور» این کتاب را اثری ارزشمند برای عصر حاضر می‌داند که نه‌تنها کلیشه‌های رایج دربارهٔ افراد خودشیفته را به چالش می‌کشد، بلکه به قربانیان امید می‌دهد تا بدانند مشکل از آن‌ها نیست و امکان بهبودی وجود دارد. «دبرا نیول» بر این باور است که نویسندهٔ اثر حاضر با ابزارها و آموزش‌های کاربردی‌اش به افراد کمک می‌کند تا صدای ازدست‌رفتهٔ خود را بازیابند و دوباره احساس کامل‌بودن کنند.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

این کتاب با عناوین متعدد و توسط نشرهای گوناگون در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است؛ برای نمونه به فهرست زیر نگاه کنید:

- «ﺗﻮ ﻣﻘﺼﺮ ﻧﯿﺴﺘﯽ؛ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و درﻣﺎن از روابط ﺧﻮدﺷﯿﻔﺘﻪ» با ترجمهٔ «صفورا جمالی» و «بهاره هفت‌شایجانی» در نشر ورجاوند،

-  «تقصیر تو نیست: چگونه آسیب‌هایی که افراد خودشیفته به ما زده‌اند را تشخیص بدهیم و درمان کنیم» با ترجمهٔ «ناهید شیرزاد» در نشر میلکان،

- «مقصر تو نیستی : شناسایی آدم‌های خودشیفته و بهبودی از آسیب آن‌ها» با ترجمهٔ «مریم مقدم» در نشر کتاب کوله پشتی.

بخشی از کتاب تقصیر تو نیست

«بسیاری از ما وقتی اصطلاح «رفتارهای آسیب‌زنندهٔ فرد خودشیفته» را می‌شنویم، نخستین باری است که می‌فهمیم دردمان اسم دارد. صحبت از یک قلب شکستهٔ معمولی نیست، برای خیلی از ما صحبت از یک روح متلاشی است که از کودکی شروع شده یا مجموعه‌ای از روابط بی‌اعتبارکننده است که ما را شکل داده، مجروح کرده، تغییر داده و واقعیت و هویتمان را به یغما برده. بعضی از ما ممکن است به درمانگر مراجعه کرده باشیم و به ما گفته باشند اضطرابی ساده است، هر رابطه‌ای سختی‌های خودش را دارد و باید راه ارتباطی بهتری پیدا کنیم که به تردید ما دربارهٔ خودمان دامن می‌زند. بقیه شاید از اینکه اعضای خانواده‌شان از آن‌ها دوری می‌کنند، شرمنده باشند. وقتی عملاً پیامدهای رفتارهای آسیب‌زنندهٔ فرد خودشیفته را تحمل می‌کنیم، حتی تصور جور دیگری زندگی‌کردن را هم نمی‌توانیم بکنیم و وقتی این رابطه قطع می‌شود، بعضی از زخم‌ها مثل غم و بی‌اعتمادی باقی می‌ماند و جهان‌بینی ما برای همیشه تغییر کرده است.

درمان برای تو چه معنایی دارد؟ شاید فکر کنی درمان یعنی در صلح و آرامش بودن؛ دیگر به خود شک نکردن یا دست‌برداشتن از خودسرزنشی؛ نشخوار فکری نکردن؛ برخورداری از سلامتی جسمی و روحی و رضایت اجتماعی؛ اعتمادکردن به غریزه و بخشیدن خود. تو می‌خواهی فرد خودشیفته پاسخ‌گو باشد، نقاب از چهره بردارد و مسئولیت کارهایش را بپذیرد و ممکن است احساس کنی برای درمان به اجرای عدالت نیاز داری. می‌خواهی شاهد باشی درحالی‌که با اضطراب و غم و حسرت و تردید دست‌وپنجه نرم می‌کنی، فرد خودشیفته زندگی تازه‌ای را شروع نمی‌کند. متأسفانه از عدالت و پاسخ‌گویی یا حتی عذرخواهی خبری نیست. حالا نمی‌شود درمان شد، حتی اگر فرد خودشیفته هیچ تاوانی نپردازد؟»

۲۵%