کتاب دختر خوب بد
معرفی کتاب دختر خوب بد
معرفی کتاب دختر خوب بد
کتاب الکترونیکی «دختر خوب بد» (Good Bad Girl) نوشتهٔ «آلیس فینی» با ترجمهٔ علی مجتهدزاده و ویراستاری سیاوش صفری، اثری در ژانر داستان معمایی و روانشناختی است که توسط نشر اندیشه مولانا منتشر شده است. این رمان با محوریت روابط پیچیدهٔ مادران و دختران، به بررسی رازها، گناهها و پیوندهای خانوادگی میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دختر خوب بد
این رمان در فضای معاصر انگلستان روایت میشود و داستانش حول چند شخصیت زن در سنین و موقعیتهای مختلف میچرخد. «دختر خوب بد» با نگاهی به روابط مادر و دختر، به موضوعاتی چون احساس گناه، تنهایی، پیری، و رازهای خانوادگی میپردازد. روایت کتاب از زاویه دید چند شخصیت پیش میرود و هرکدام بخشی از حقیقت را آشکار میکنند. فضای داستان در خانه سالمندان، زندان و زندگی روزمرهٔ شخصیتها شکل میگیرد و نویسنده با استفاده از لحن صمیمی و جزئینگر، لایههای پنهان شخصیتها را به تصویر میکشد. کتاب در سالهای اخیر نوشته شده و با توجه به دغدغههای اجتماعی و روانشناختی، به مسائل روز جامعه نیز اشاره دارد. در کنار روایت معمایی، کتاب به تأثیر گذشته بر حال و نقش خاطرات و پشیمانیها در زندگی شخصیتها میپردازد. این اثر با تمرکز بر زنان و روابط میاننسلی، تصویری از پیچیدگیهای عاطفی و روانی خانواده ارائه میدهد.
خلاصه کتاب دختر خوب بد
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با روایت مادری آغاز میشود که درگیر احساس گناه و خستگی از مادر بودن است و ناگهان دخترش در فروشگاه ناپدید میشود. این حادثه، نقطهٔ شروع زنجیرهای از اتفاقات است که زندگی چند زن را به هم گره میزند. یکی از شخصیتها، «فرنکی»، سرپرست کتابخانهٔ زندان است که گذشتهای پر از اندوه و فقدان دارد و با خاطرات دختر گمشدهاش زندگی میکند. او پس از سالها کار در زندان، تصمیم به ترک شغلش میگیرد و با احساسات متناقض نسبت به مادر بودن و گذشتهاش دستوپنجه نرم میکند. شخصیت دیگر، «پیشنس»، دختر جوانی است که در خانه سالمندان کار میکند و با مشکلات هویتی و تنهایی روبهروست. او رابطهای خاص با یکی از سالمندان به نام «ایدت» برقرار میکند؛ زنی که زمانی کارآگاه بوده و اکنون درگیر نبردی حقوقی برای بازپسگیری خانهاش است. روایت کتاب با جابهجایی میان این شخصیتها، رازهای پنهان و پیوندهای عمیق میان مادران و دختران را آشکار میکند. هرکدام از زنان داستان، با گذشتهای پر از پشیمانی و تصمیمهایی که زندگیشان را تغییر داده، روبهرو هستند. در پسِ معمای ناپدید شدن کودک، رازهایی دربارهٔ هویت، انتقام، و بخشش شکل میگیرد و خواننده را تا مرزهای حقیقت و دروغ پیش میبرد، بیآنکه پایان داستان بهروشنی افشا شود.
چرا باید کتاب دختر خوب بد را خواند؟
این کتاب با روایت چندلایه و شخصیتپردازی دقیق، تصویری از روابط پیچیدهٔ مادر و دختر و تأثیر گذشته بر زندگی امروز ارائه میدهد. داستان معمایی و پرکشش آن، خواننده را با خود همراه میکند و در عین حال به موضوعات عمیق انسانی مانند احساس گناه، تنهایی، و جستوجوی هویت میپردازد. برای کسانی که به رمانهای روانشناختی و معمایی علاقه دارند، این اثر میتواند تجربهای متفاوت و تأملبرانگیز باشد.
خواندن کتاب دختر خوب بد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این رمان برای علاقهمندان به داستانهای معمایی، روانشناختی و خانوادگی مناسب است. کسانی که دغدغهٔ روابط میاننسلی، هویت، یا تأثیر گذشته بر حال را دارند، یا به دنبال داستانهایی با شخصیتهای زن قوی و روایت چندصدایی هستند، از خواندن این کتاب بهره خواهند برد.
بخشی از کتاب دختر خوب بد
«همه میگویند هیچچیز مثل مهر مادر نیست. این حرف را بریزید دور. خودتان میفهمید که هیچچیز مثل نفرت دختر نیست. با خودم میگفتم وقتی مادر شدم، همه چیز فرق میکند. اشتباهات مادرم را تکرار نخواهم کرد و حواسم به این هست که همیشه بچهام را دوست داشته باشم. این قولی بود که به دخترم دادم روزی که به دنیا آمد. که نشد. که بدجور اشتباه کردم. قولم را بارها زیر پا گذاشتم. این قدر خستهام که انگار مستم. سرم آشوب شده و فکرهایم گند است و روی هم تلو میخورند و غبار فرسودگی رویشان افتاده است. ولی بچه چیز میخواهد و من هم که باید رد این چیزها بدوم. از همان روزی که دنیا آمده. دویدن. پیداکردن و بدلشدن به همانی که او میخواهد شغل هر روزم شده است. شغلی که خیال میکردم دوستش دارم و الان ازش خلاصی ندارم. مادربودن ملغمةٌ غریبی است از عشق و نفرت و احساس گناه. نکند فقط من اینجوری باشم و به خاطر راهدادن این فکرها به سرم از خودم متنفر شوم؟ کاش دخترکم غیب میشد!»
حالا نظر من برخلاف نظر خیلی ها که یا کتاب رو خیلی دست بالا میگیرن و یا برعکس کلا میکوبنش کتاب تا نقطه اوج که یکسری حقایق معلوم میشه عالی بود بعد که نویسنده سعی میکنه رازآلود ترش کنه گذشته های شخصیت