کتاب گتسبی بزرگ
خواندن نظراتمعرفی کتاب گتسبی بزرگ
«گتسبی بزرگ» نوشته اف. اسکات فیتز جرالد، نویسنده نامدار آمریکایی است که در سال ۱۸۹۶ متولد شد. در پرینستون تحصیل کرد و در سال ۱۹۱۷ به ارتش پیوست. اولین رمان او «این سوی بهشت» در سال ۱۹۲۰ چاپ شد. نقدهای توفندهای به آن شد و موفقیت اقتصادی برای او به ارمغان آورد. او «زیبا رویان و لعنت شدگان»، «گتسبی بزرگ» و «شب دلاویز است» را به همراه چندین جلد داستان کوتاه منتشر کرد. فیتس جرالد در سن ۴۴ سالگی در سال ۱۹۴۰ درگذشت و آخرین رمانش نیمهکاره ماند. ریموند چاندلر دربارهی فیتس جرالد چنین گفته: «او یکی از نایابترین ظرفیتهای موجود در کل ادبیات بود. فریبندگی متنش فقط یک اتفاق در زیبا نویسی و یا ساده نویسی نبود، بلکه نوعی تخیل ملایم، کنترل شده و بینظیر بود، چیزی شبیه آنچه که شما از یک قطعه موسیقی خوب دریافت میکنید».
رمان گتسبی بزرگ اثری فاخر از ادبیات کلاسیک امریکاست. تجدید چاپهای مکرر این کتاب در سراسر دنیا و قرار گرفتن آن در لیست صد کتاب برتر جهان گواه این ادعاست. به نقل از تایمز؛ «این اثر یکی از شاخصترین اثرات ادبیات امریکاست، خاطرهای جاویدان از هوس، هرزگی و تباهی و بیقیدی که همه و همه در ثروت نهفته است».
گتسبی قهرمان کتاب، مردیست خود ساخته و بزرگ که چون هر انسان دیگری مجموعهای از خوبیها و بدی هاست، اما خوبیهای او بر بدیهایش رجحان دارد و بزرگترین اشتباه او لجاجت و پافشاری بر روی یک آرزوی محال از دست رفته است. گاه باید با دنیا و ناملایمات و نا خراشیدگیهای آن سازگار شد و دنیا را دور زد! کاری که گتسبی نکرد و خواست از نزدیکترین راه به مقصدش برسد و حریف دنیا نشد و زمین خورد. این رمان چون هر رمان دیگری داستان زندگیست، همان زندگی مرسوم و جاری انسانی اما به نظر میرسد درسهای انسانی عمیقی میآموزد که ربطی به زمان و مکان ندارد و هر کسی در هر شرایطی میتواند از آن بیاموزد و درس بگیرد و اصلا راز جاودانگی و شهرت این اثر چیزی جز این آموزندگی نیست.
آدم و خاک
پیله انتزاع؛ فلات قاره ذهنستانفرشاد نظرآقایی
ورطه عدم؛ نیستستان، پوچستان، هیچستانفرشاد نظرآقایی
عقل سرخحسن موسوی
جان های شعله ورسمیه کاظمی حسنوند
این چند وقت تصمیم گرفتم چندتا از شاهکارای معروفو بخونم و ببینم چطورن، گتسبی بزرگ اولین کتاب بود که شروع کردم! --- یک تراژدی به معنای واقعی کلمه می شه گفت که داستان نقدی بود بر رویای آمریکایی و وضعیت آمریکا و نیویورک
دوستان عزیز چند تا نکته خواستم بگم برای دوستانی که میخوان این کتاب «شاهکار» خریداری کنن: این کتاب فیلمش هم ساخته شده با بازی لئوناردو دیکاپریو در نقش گتسبی که بسیار عالی بود. شخصیت گتسبی رو خیلی دوست داشتم واقعا باهاش ارتباط
(۴-۲۵-[۶۶]) یکی از نقاط قوت این کتاب فضاسازی و داستان پردازیشه، بخش های نخست تا حدودی خسته کننده ست؛ ولی از یه جایی به بعد داستان بهتر و جذاب تر میشه و پایان تراژیک و خیلی خوبی هم داره؛ با برنامه
چه قدر یه رمان میتونه عالی باشه؟ انقدر
کتاب قرن کتاب «گتسبی بزرگ» یکی از بزرگترین و ماندگارترین و همچنین پرفروشترین کتابهای آمریکاست، که تاکنون بیش از بیست و پنچ میلیون نسخه از آن به فروش رفته است. این کتاب اولین بار در سال 1925 منتشر شد. فتیتزجرالد در
ترجمه عالی بود. درمقایسه با ترجمه ی کریم امامی من این ترجمه رو بیشتر پسندیدم.
کتابی بسیار زیبا که آدمی رو به فکر وا میداره. برداشتم ازین کتاب این بود که" اگر چیزی از دست رفت باید رهایش کرد وگرنه میتواند منجر به از بین رفتن خود آدمی شود" شاید غمی مبهم هم سینه سوز فقرای بی
چقدر یه رمان میتونه خوب باشه؟ به معنای واقعی کلمه بینظیر بود. یکی از بهترین کتابهایی که تا حالا خوندم. شاید داستان در نگاه اول یک داستان سطحی و تا حدی شبیه سریال های ترکیهای به نظر برسه ولی وقتی
این کتاب واقعا شاهکار هستش .... اما متاسفانه به نظرم ترجمه کمی سنگین بود و اینکه متن هم خیلی روان نبود .
چند سال پیش فیلمشو دیده بودم که بنظرم قشنگ بود.البته ریتم داستان آروم پیش میره ولی آخرش غیر قابل پیشبینی تموم میشه.کتابش رو هم دیروز خوندم.با اینکه فیلمشو قبلا دیده بودم ولی برام کسل کننده نبود.هرچند آروم پیش رفتن داستان،اوایلش