تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران
معرفی کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران
معرفی کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران
کتاب الکترونیکی «بازخوانی گوشههایی از تاریخ معاصر ایران (مقاله - نقد - گفتوگو - ترجمه)» نوشتهٔ پرویز بابایی و منتشرشده توسط نشر روزآمد، مجموعهای از مقالات، نقدها، گفتوگوها و ترجمههایی دربارهٔ وقایع و شخصیتهای مهم تاریخ معاصر ایران است. این اثر به بررسی جنبشها، قیامها و تحولات سیاسی و اجتماعی ایران از دوران مشروطه تا پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ میپردازد و با نگاهی تحلیلی، رویدادهای مهمی چون نهضت جنگل، جنبش ملی شدن نفت و نقش احزاب و شخصیتهای تأثیرگذار را واکاوی میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران
این کتاب مجموعهای از نوشتههای «پرویز بابایی» است که در قالب مقاله، نقد، گفتوگو و ترجمه گردآوری شدهاند. مقالات کتاب عمدتاً در فاصلهٔ زمانی میان مشروطه تا دهههای میانی قرن چهاردهم هجری شمسی نوشته شدهاند و به بررسی وقایع مهمی چون انقلاب مشروطه، جنبش جنگل، کودتای اسفند ۱۲۹۹، کودتای مرداد ۱۳۳۲ و جنبش ملی شدن نفت میپردازند. نویسنده در مقدمه اشاره میکند که این نوشتهها صرفاً بازتاب مشاهدات و مطالعات شخصی اوست و هدفش از انتشار مجدد آنها، انتقال تجربهها و عبرتهای تاریخی به نسلهای جوانتر است. بخشهایی از کتاب به یادبود پیشگامان آزادیخواهی و مبارزان سیاسی اختصاص دارد و بخشهایی دیگر به ترجمهٔ مقالاتی در حوزهٔ سیاست، ادبیات و فلسفه. این اثر در فضایی انتقادی و تحلیلی، به بررسی نقش احزاب، شخصیتها و جریانهای فکری در تحولات معاصر ایران میپردازد و تلاش میکند تصویری چندلایه از روندهای سیاسی و اجتماعی این دوره ارائه دهد.
خلاصه کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران
کتاب «بازخوانی گوشههایی از تاریخ معاصر ایران» با مرور وقایع کلیدی تاریخ معاصر ایران، از انقلاب مشروطه تا دهههای پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، به تحلیل زمینهها، بازیگران و پیامدهای این تحولات میپردازد. نویسنده ابتدا با یادآوری نقش پیشگامان آزادیخواهی و مبارزان مشروطه، به بررسی فراز و نشیبهای انقلاب مشروطه و ناکامی آن در تحقق اهداف بنیادین خود میپردازد. سپس به سراغ جنبش جنگل و رهبری میرزا کوچکخان میرود و شرایط اجتماعی و سیاسی شکلگیری این جنبش، فراز و فرودها و سرانجام تراژیک آن را تحلیل میکند. بخشهایی از کتاب به بررسی کودتای اسفند ۱۲۹۹ و مرداد ۱۳۳۲ اختصاص دارد و نقش احزاب، بهویژه حزب توده و رهبران چپ و راست در این رویدادها مورد واکاوی قرار میگیرد. نویسنده با نگاهی انتقادی به اختلافات درونی جریانهای آزادیخواه و چالشهای ساختاری جامعه ایران، به این نکته اشاره میکند که بسیاری از جنبشها و قیامها به دلیل تفرقه، نفوذ بیگانگان و ضعف ساختاری، به اهداف خود نرسیدند. در بخشهایی از کتاب، ترجمههایی از مقالات سیاسی و فلسفی نیز آمده که به غنای تحلیلی اثر افزوده است. در مجموع، کتاب تلاش میکند با اتکا به اسناد، روایتهای تاریخی و تحلیلهای انتقادی، تصویری چندوجهی از تحولات معاصر ایران ارائه دهد.
چرا باید کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران را خواند؟
این کتاب برای کسانی که به دنبال فهم عمیقتر از روندهای سیاسی و اجتماعی ایران معاصر هستند، مجموعهای از تحلیلها و روایتهای تاریخی را فراهم میکند که از زاویهای شخصی و پژوهشگرانه به رویدادهای مهم مینگرد. ترکیب مقالات، نقدها و ترجمهها، امکان مقایسهٔ دیدگاههای داخلی و خارجی دربارهٔ تاریخ ایران را فراهم میآورد و خواننده را با پیچیدگیهای تحولات سیاسی، نقش احزاب و شخصیتها و تأثیر نیروهای خارجی آشنا میسازد. مطالعهٔ این اثر میتواند به درک بهتر زمینههای شکلگیری جنبشها و قیامها و همچنین چالشهای پیش روی جامعه ایران در مسیر دگرگونی سیاسی و اجتماعی کمک کند.
خواندن کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران، دانشجویان و پژوهشگران علوم انسانی، فعالان حوزهٔ سیاست و کسانی که دغدغهٔ شناخت ریشههای تحولات سیاسی و اجتماعی ایران را دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال تحلیل انتقادی و چندجانبه از وقایع مهمی چون مشروطه، نهضت جنگل و کودتای ۲۸ مرداد هستند، مطالعهٔ این اثر توصیه میشود.
فهرست کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران
- مقالهها و نقدها: این بخش به بررسی وقایع مهمی چون انقلاب مشروطه، نقش ستارخان، جنبش جنگل، صعود رضاخان به قدرت، اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران پس از سقوط رضاشاه، نقش حزب توده و تحلیل کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ میپردازد. هر مقاله با رویکردی تحلیلی، زمینهها و پیامدهای این رویدادها را بررسی میکند.- گفتوگوها: شامل مصاحبههایی دربارهٔ مسائل کارگری، نقش سندیکاها و شوراهای اسلامی و گفتوگو با پرویز بابایی دربارهٔ تجربههای شخصی و فعالیتهای سندیکایی و سیاسی.- یادنامهها: یادبودهایی از چهرههای ادبی و علمی معاصر مانند شاملو، محمدرضا سوداگر و پرویز شهریاری که نقش آنها در فرهنگ و اندیشهٔ معاصر ایران بررسی میشود.- ترجمهها: مقالاتی دربارهٔ مارکسیسم، فروپاشی اتحاد شوروی، نقد آثار ادبی مانند «محاکمه» کافکا، پیوند هنرمند با مردم، تراژدی در آثار شکسپیر و شیلر، گفتوگو با متفکرانی چون کورنلیوس کاستوریادیس و مباحثی دربارهٔ دیالکتیک هگل و مارکس و پرسشهای اساسی فلسفه. این بخش به خواننده امکان آشنایی با دیدگاههای بینالمللی دربارهٔ سیاست، ادبیات و فلسفه را میدهد.
بخشی از کتاب بازخوانی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران
«اینجانب همواره کوشیدهام شدت داوریهای گذشتهام را در میان آتش مباحثات تخفیف دهم. البته شرح اختلافاتم با کسانی که خودم از میان ایشان برخاستم و هرچه اکنون دارم نخست از آنان گرفتهام کار آسانی نبود؛ کسی اما حق ندارد نسل آینده را از انحرافاتی که در گذشته روی داده بیخبر گذارد و بدین گونه آنان را به گمراهی کشاند. در عین حال کسی هم حق ندارد کسانی را که مورد انتقاد قرار گرفتهاند به سوء نیت یا خیانت متهم کند و از این انتقادها سوء استفاده نماید. بدیهی است من انتظار ندارم همه با من موافق باشند. من این صفحات را برای جلب محبت اشخاص یا گروههای معینی سیاه نکردهام؛ فقط آنچه را که مشاهده و مطالعه کردهام لازم دانستهام یاد آوری کنم و کوشیدهام با خلوص نیت و بدون گزافه گوبی بنویسم.»