تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب یک روز عجیب
معرفی کتاب یک روز عجیب
معرفی کتاب یک روز عجیب
کتاب الکترونیکی «یک روز عجیب» (ماجراهای من و نقاشیهایم؛ ۳) نوشتهٔ ابراهیم حسنبیگی و با تصویرگری امیر نساجی، توسط انتشارات بهنشر (آستان قدس رضوی) منتشر شده است. این کتاب در قالب داستانی کوتاه برای گروه کودک و نوجوان نوشته شده و به وقایع انقلاب اسلامی ایران از زاویه نگاه یک کودک میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب یک روز عجیب
«یک روز عجیب» داستانی است که در بستر روزهای پرالتهاب انقلاب اسلامی روایت میشود. نویسنده با انتخاب زاویه دید یک کودک، تلاش کرده است تا فضای آن دوران را از نگاه نسل جوانتر به تصویر بکشد. کتاب در مجموعهای با عنوان «ماجراهای من و نقاشیهایم» قرار دارد و به نظر میرسد هدف آن آشناکردن کودکان و نوجوانان با مفاهیم تاریخی و اجتماعی از طریق داستان باشد. تصویرگریهای امیر نساجی نیز به روایت داستان کمک میکند و فضای بصری مناسبی برای مخاطب نوجوان فراهم میآورد. این اثر در سال ۱۴۰۱ منتشر شده و بخشی از مجموعهای است که به موضوعات اجتماعی و تاریخی میپردازد. نویسنده در این کتاب، بدون ورود به جزئیات پیچیده، سعی دارد حس و حال آن روزها را با زبانی کودکانه و ملموس منتقل کند.
خلاصه کتاب یک روز عجیب
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با دختری نوجوان آغاز میشود که نقاشی دختری همسن خود به نام «سارا» را کشیده است. ناگهان نقاشی جان میگیرد و سارا با او وارد گفتگو میشود. سارا غمگین است و دلیل ناراحتیاش را توضیح میدهد: خانوادهاش اجازه ندادهاند به راهپیمایی برود چون خطرناک است و ممکن است سربازان شاه به مردم شلیک کنند. صدای تیراندازی و شلوغی خیابان از پنجره شنیده میشود. دختر و سارا تصمیم میگیرند با هم به خیابان بروند و از نزدیک شاهد راهپیمایی باشند. آنها در میان جمعیت شعار میدهند و با فضای پرتنش و خطرناک انقلاب روبهرو میشوند. حضور چرخبال، تیراندازی و زخمیشدن مردم، ترس و شجاعت را همزمان در دل شخصیتها مینشاند. سارا و دوستش تلاش میکنند به بیمارستان بروند تا خون بدهند، اما با ممانعت سربازان روبهرو میشوند. در نهایت، سارا با شجاعت به جمعیت میپیوندد و در میان درگیریها زخمی میشود. داستان با بازگشت دختر به خانه و مواجهه دوباره با نقاشیاش به پایان میرسد، در حالی که تجربهای متفاوت و تلخ از انقلاب را لمس کرده است.
چرا باید کتاب یک روز عجیب را خواند؟
این کتاب با روایت داستانی از زاویه دید یک کودک، تجربهای متفاوت از روزهای انقلاب را به تصویر میکشد. مخاطب با خواندن این اثر، میتواند فضای پرتنش و احساسات متضاد آن دوران را از نگاه نسل نوجوان لمس کند. همچنین، کتاب به موضوعاتی مانند شجاعت، همدلی و مسئولیتپذیری در شرایط دشوار میپردازد و فرصتی برای آشنایی با بخشی از تاریخ معاصر ایران فراهم میکند.
خواندن کتاب یک روز عجیب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان و نوجوانانی مناسب است که به داستانهای تاریخی و اجتماعی علاقه دارند یا میخواهند با وقایع انقلاب اسلامی ایران آشنا شوند. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال معرفی مفاهیم مهم تاریخی به زبان ساده برای نسل جوان هستند، گزینهٔ مناسبی است.
بخشی از کتاب یک روز عجیب
«نقاشیام تمام شد. صورت دختری را کشیده بودم. همسن و سال خودم. کنار پنجره ایستاده بود و به بیرون نگاه میکرد. اسمش را گذاشتم سارا. دفتر نقاشیام را جلو صورتم گرفتم. خوب نگاهش کردم. سارا بزرگ و بزرگتر شد؛ شد هماندازهی من. غمگین بود. انگار داشت گریه میکرد. دلم میخواست بدانم چرا؟ پرسیدم: «چی شده سارا؟ چرا این همه ناراحتی؟» سارا برگشت و نگاهم کرد. گفت: «میخواستم امروز با مادرم به راهپیمایی بروم. اما نبردهاند!» پرسیدم: «چرا؟» سارا آهی کشید و گفت: «میگویند خطرناک است. ممکن است سربازان شاه تو را بکشند. گوش کن! صدای تیراندازیشان میآید.» بعد پنجره را باز کرد. خیابان شلوغ بود. صدای آژیر آمبولانس. فریاد مردم و صدای تیراندازی به گوش میرسید. فوری پنجره را بستم و پرسیدم: «آن بیرون جنگ است؟» گفت: «این که جنگ نیست. انقلاب است. انگار تو هنوز به راهپیمایی نرفتهای؟» گفتم: «مادرم دربارهی راهپیمایی و انقلاب حرف زده است. در کتابهای درسیمان هم چیزهایی خواندهام؛ اما خودم انقلاب را ندیدهام.» سارا دستم را گرفت و گفت: «پس بیا با هم برویم.»