کتاب مقدمه کیمبریج بر شکسپیر
معرفی کتاب مقدمه کیمبریج بر شکسپیر
کتاب مقدمه کیمبریج بر شکسپیر با عنوان اصلی The Cambridge Introduction to Shakespeare نوشتهٔ اما اسمیت و ترجمهٔ هلن اولیائی نیا توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است. این اثر راهنمایی جامع و قابل فهم برای دانشجویان و علاقهمندان به آثار شکسپیر است که به تمامی جنبههای مهم نوشتههای او میپردازد. این کتاب با رویکردی روشن، به درک عمیقتر آثار شکسپیر و زمینههای شکلگیری آنها کمک میکند. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مقدمه کیمبریج بر شکسپیر
ویلیام شکسپیر متولد ۱۵۶۴ و درگذشتهٔ ۱۶۱۶، شاعر و نمایشنامهنویس انگلیسی، به عنوان بزرگترین نمایشنامهنویس تاریخ و برترین نویسنده انگلیسیزبان شناخته میشود. او به دلیل مشکلات مالی پدر در نوجوانی مجبور به ترک تحصیل شد. در سال ۱۵۸۵ به لندن رفت و در تئاتر مشغول به کار شد، ابتدا بهعنوان بازیگر و سپس بهعنوان نمایشنامهنویس. استعداد ذاتی او در نمایشنامهنویسی به سرعت مورد توجه قرار گرفت و ثروت و شهرت فراوانی برایش به ارمغان آورد. آثار او که شامل تراژدیهایی چون «هملت» و «رومئو و ژولیت»، کمدیهایی مانند «رؤیای شب نیمهٔ تابستان» و نمایشنامههای تاریخی نظیر «ژولیوس سزار» میشوند، جایگاه او را در تاریخ ادبیات تثبیت کردند. شکسپیر در سالهای پایانی عمر به استرانفورد بازگشت و در همانجا درگذشت. اما اسمیت، نویسندهٔ کتاب مقدمهٔ کیمبریج بر شکسپیر، مقدمهای جامع و راهنمایی روشنگر برای دانشجویان و پژوهشگران آثار شکسپیر فراهم آورده است. او در این کتاب از پرداختن به مباحث سنگین و صرفاً دانشگاهی که اغلب با فضلفروشی همراه است، پرهیز کرده و با گشودن و تبیین قابل فهم مسائل، اثری خلق کرده که نه تنها برای درک شکسپیر، بلکه برای هر خواننده و دانشآموختهی تئاتر، راهنمایی ارزشمند محسوب میشود.
شکسپیر بینشهای بیزمانی را در مورد وضعیت انسان ارائه میدهد. نمایشنامههای او به موضوعات جهانی مانند عشق، فقدان، جاهطلبی، حسادت، خیانت و پیچیدگیهای قدرت میپردازند. شخصیتهای او با انگیزههای پیچیده و دوراهیهای اخلاقیشان، با مخاطبان در طول قرنها ارتباط برقرار میکنند زیرا جنبههای پایدار طبیعت انسان را منعکس میکنند. با درگیر شدن با این شخصیتها و مبارزاتشان، ما درک عمیقتری از خود و دنیای اطرافمان به دست میآوریم و همدلی و تفکر انتقادی در مورد ارزشها و باورهای خود را تقویت میکنیم. شکسپیر تأثیر عمیق و پایداری بر زبان و ادبیات انگلیسی داشته است. او هزاران کلمه و عبارت را ابداع یا رایج کرد که هنوز در گفتار روزمره استفاده میشوند. استفاده نوآورانه او از زبان، از جمله استعارهها، تشبیهها و بازی با کلمات، همچنان نحوهی ارتباط ما را شکل میدهد و تواناییهای بیانی ما را غنیتر میکند. علاوه بر این، ساختارهای نمایشی، توسعه شخصیت و بررسی ژانرهای او استانداردی را تعیین کرد که نویسندگان و هنرمندان بیشماری را در طول تاریخ تحت تأثیر قرار داده و همچنان الهامبخش داستانسرایی مدرن در ادبیات، فیلم و تئاتر است. آثار شکسپیر همچنان از نظر فرهنگی مرتبط هستند و یک میراث ادبی مشترک را فراهم میکنند. مطالعهٔ آثار و زندگی او مبنایی برای قدردانی از حجم وسیعی از ادبیات انگلیسی و درک بسیاری از ارجاعات فرهنگی ارائه میدهد. نمایشنامههای او هنوز در سطح جهانی اجرا میشوند، به فیلم و سایر رسانهها اقتباس میشوند و در فرهنگ عامه به آنها اشاره میشود، که جذابیت پایدار و انطباقپذیری آنها را با زمینههای معاصر نشان میدهد. تعامل با شکسپیر به ما امکان میدهد در یک گفتگوی فرهنگی دیرینه شرکت کنیم و با ایدهها و داستانهایی ارتباط برقرار کنیم که قرنها مخاطبان را مجذوب خود کرده است. شکسپیر مهارتهای زبانی و تواناییهای شناختی ما را به چالش میکشد و ارتقا میبخشد. زبان پیچیده، طرحهای داستانی پرپیچوخم و مضامین چندلایه او نیازمند خواندن دقیق، تحلیل انتقادی و تفسیر است. درگیر شدن با آثار او میتواند به طور قابل توجهی دایره لغات، درک مطلب و مهارتهای تحلیلی را بهبود بخشد. این امر ما را تشویق میکند تا انتقادی فکر کنیم، بین گذشته و حال ارتباط برقرار کنیم و از قدرت و زیبایی زبان قدردانی کنیم. مطالعهی شکسپیر فرصتی برای کاوش در اعماق طبیعت انسان، درک تکامل زبان و فرهنگ ما و توسعهٔ مهارتهای تفکر و تحلیل حیاتی است که در دنیای مدرن بسیار مرتبط باقی ماندهاند. آثار او همچنان بینشهای عمیقی ارائه میدهند و گفتگوهای معناداری را در بین نسلها برمیانگیزند.
چرا باید کتاب مقدمه کیمبریج بر شکسپیر را بخوانیم؟
خواندن کتاب مقدمهٔ کیمبریج بر شکسپیر، به دلایل متعددی میتواند برای علاقهمندان، دانشجویان و پژوهشگران ادبیات انگلیسی و به طور خاص آثار ویلیام شکسپیر بسیار مفید و ارزشمند باشد. این کتاب، آنطور که نویسندهاش، اما اسمیت، ادعا میکند، یک راهنمای جامع و در عین حال قابل فهم است که از رویکردهای صرفاً دانشگاهی و فضلفروشانه دوری جسته و به تمامی جنبههای مهم آثار شکسپیر میپردازد. اسمیت با باز کردن و توضیح مباحث به زبانی روشن، پلی بین پیچیدگیهای آکادمیک و درک عمومی آثار شکسپیر ایجاد میکند. یکی از مهمترین دلایل برای خواندن این کتاب، رویکرد جامع آن به آثار شکسپیر است. این کتاب تنها به تحلیل نمایشنامهها و اشعار مشهور او نمیپردازد، بلکه زمینههای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و تئاتریای که آثار شکسپیر در آن شکل گرفتهاند را نیز مورد بررسی قرار میدهد. این امر به خواننده کمک میکند تا درک عمیقتری از متنها پیدا کرده و آنها را در بستر اصلی خود ببیند. علاوه بر این، نویسنده با اجتناب از اصطلاحات تخصصی پیچیده، دسترسی به این اطلاعات را برای طیف وسیعتری از مخاطبان فراهم میکند. در نهایت، همانطور که ادعای نویسنده است، این کتاب نه تنها یک راهنمای ارزشمند برای درک شکسپیر به شمار میرود، بلکه میتواند برای هر خواننده و دانشآموختهی تئاتر نیز مفید باشد. روش تحلیلی و توضیحات قابل فهم ارائه شده در این کتاب، میتوانند به درک بهتر مفاهیم تئوریک و عملی تئاتر نیز کمک کنند. بنابراین، اگر به دنبال یک مقدمه جامع، روشنگر و در عین حال قابل دسترس بر آثار ویلیام شکسپیر هستید که شما را از پیچیدگیهای غیرضروری دور نگه دارد و درک عمیقتری از این نویسنده بزرگ و دنیای تئاتر به شما ببخشد، خواندن کتاب مقدمهٔ کیمبریج بر شکسپیر انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.
خواندن کتاب مقدمه کیمبریج بر شکسپیر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
دانشجویان رشتههای ادبیات انگلیسی و مطالعات تئاتر، علاقهمندان جدی به آثار ویلیام شکسپیر و دانشآموختگان تئاتر و فعالان این حوزه مخاطبان این کتاب هستند.
بخشی از کتاب مقدمه کیمبریج بر شکسپیر
«کلادیو : مرگ چیز دهشتناکی است.
ایزابلا. : و زندگیِ شرمآور نفرتانگیز.
کلادیو : آری، اما مردن، و رفتن به جایی که نمیدانیم کجاست،
و محبوس شدن در بادهای نامرئی،
و با خشونتی بیامان پرتابشده پیرامونِ
عالمی آویخته و یا بدتر از بدترین
بودن از زمرۀ آنان که اندیشۀ بیقانون و نامطمئن
در حال ضجه زدن تصور میکند؛ بس وحشتناک است.
ملالآورترین و منفورترین حیات دنیوی
که پیری، درد، تنگدستی، و حبس
میتواند بر طبیعت بشر تحمیل کند، بهشت است
نسبت به آنچه ما را از مرگ میهراساند (۳.۱.۱۱۶-۱۳۲)
این هستۀ کوچک در دل نمایشنامه قطعهای است از نمایشنامۀ معاصر هملت؛ کلادیو، منزوی از دنیای اجتماعی کمیک در سلول زندان خود (به خاطر بیاورید عبارت هملت را که «دانمارک یک زندان است» (۲.۲.۲۳۴)؟)، به ژرفای تراژدی خیره شده است. تلاش در آنقدر تراژیک بودن -- او هملتی است بدون بنیه -- شخصیت کلادیو وی را خسته کرده، گرچه دیگر او را نمیبینیم که در نمایشنامه صحبتی کند. آگاهی از مرگ -- و مفهومی کاملاً غیرمسیحی و آزاردهنده از مرگ -- که نمیتواند از وی باز پس گرفته شود: نمایشنامه، مانند کلادیو، هرگز از این آگاهی دهشتناک بهبود نمییابد و این میتواند یکی از دلایلی باشد که نمایشنامه خارج از گروه کمدی که فولیو بدان نسبت میدهد، قرار داده شده با نامگذاری جدید «نمایشنامۀ مشکل»=. کمدیها به نظر میرسد بویی از مرگ نبردهاند، و شخصیتهای کمیک که بدان نزدیک میشوند -- سباستین در شب دوازدهم، اگیون در کمدی خطاها=، هیرو در هیاهوی بسیار برای هیچ -- از آن قسر در میروند.»