
کتاب تعدیل گرهای تحول سازمانی
معرفی کتاب تعدیل گرهای تحول سازمانی
کتاب تعدیل گرهای تحول سازمانی نوشتهٔ هیرش مرادی در انتشارات طاهریان منتشر شده است. نویسنده در این اثر عوامل تسهیلگر و بازدارنده در تحول سازمانی را شناسایی و اولویتبندی کرده است. کتاب حاضر یکی از آثار مجموعهٔ «کتابهای بهسوی موفقیت» است. شعار نویسنده در این اثر «هیچ چیز در دنیا ثابت نیست، مگر تغییر» است. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تعدیل گرهای تحول سازمانی
تغییر و تحول یکی از پدیدههای بنیادین هستی است که از ابتدای شکلگیری زمین به اشکال گوناگون خود را نشان داده است. با این حال، تحولات قرن اخیر، بهویژه در اواخر آن، با ظهور فناوریهای نوین و گسترش ارتباطات بینالمللی، نشان داد که سرعت این تغییرات به طور فزایندهای در حال افزایش است. این امر هیرش مرادی بر آن داشت تا در سازمان خود، که امکان جمعآوری دادههای دقیق در آن وجود داشت، به شناسایی و اولویتبندی عوامل تسهیلکننده و بازدارنده تغییر و تحول بپردازد. کتاب حاضر دربردارندهٔ یک تحقیق است. این تحقیق از نظر هدف و ماهیت مسئله، کاربردی، از نظر روش جمعآوری دادهها، پیمایشی و از نظر روش تحقیق، توصیفی است. جامعهٔ آماری تحقیق شامل کلیهٔ معاونان، مدیران میانی و رؤسای شرکت «ساپکو» در سال ۱۳۹۶ به تعداد حدود ۱۳۰ نفر است. حجم نمونه برابر با حجم جامعهٔ آماری (۱۳۰ نفر) است که با استفاده از روش سرشماری انتخاب شدهاند. ابزار جمعآوری دادهها شامل مصاحبه (با یکی از قائم مقامهای مدیر عامل، چهار تن از معاونتها و بیش از ۱۰ نفر از مدیران و رؤسای خبره) و پرسشنامه محققساخته بود که روایی آن با استفاده از اعتبار صوری و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تأیید شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داده است که عوامل زنجیرهٔ تأمین، عوامل اجتماعی و فرهنگی، عوامل دانشی و فناوری، عوامل فردی، عوامل درونسازمانی، استراتژی و راهبردها از عوامل تسهیلگر و عوامل سیاسی و اقتصادی، عوامل مربوط به رقبا، قوانین و مقررات و عوامل ساختاری از عوامل بازدارنده تحول سازمانی هستند.
در طول تاریخ، سازمانهای متعددی با هدف رفع نیازهای متنوع جوامع شکل گرفتهاند. با این حال، بسیاری از این سازمانها به دلیل پیشرفتهای تکنولوژیکی، تغییر سلایق مصرفکنندگان و تحولات فرهنگی، از صحنه رقابت محو شدهاند. بقای سازمانها در گرو انعطافپذیری و سازگاری با تغییرات محیطی و نیازهای جامعه است. پویایی سازمانی، کلید موفقیت در دنیای پرتحول امروز است.
عوامل متعددی، هم در داخل و هم در خارج سازمان، موجب تحول میشوند. عوامل بیرونی شامل سیاستهای تحمیلی، تغییرات بازار، فشارهای اجتماعی و سیاسی و پیشرفتهای فنی است. عوامل درونی نیز شامل چشمانداز سازمان، رفتار کارکنان، نگرشها، ارزشها و فناوریهای مورد استفاده است. رهبری و مدیریت تحول، نقش محوری در این فرآیند ایفا میکنند. رهبران باید با اتخاذ رویکردهای مناسب، عملکرد سازمان را به طور مداوم بهبود بخشند و با نیروهای بیرونی و درونی تغییر، به طور موثر مقابله کنند. این کتاب، حاصل پژوهشی در قالب پایاننامهٔ کارشناسیارشد، به بررسی و اولویتبندی عوامل تسهیلگر و بازدارندهٔ تحول سازمانی در شرکت ساپکو میپردازد.
خواندن کتاب تعدیل گرهای تحول سازمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مدیران و رهبران سازمانها، کارشناسان و مشاوران مدیریت، دانشجویان و پژوهشگران حوزه مدیریت، کارآفرینان و صاحبان کسب کار و علاقهمندان به مباحث توسعهٔ فردی و سازمانی، مخاطب این کتاب هستند.
فهرست کتاب تعدیل گرهای تحول سازمانی
فصل اول: کلیات تحقیق شامل بیان مسئله، اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف، سوالات و فرضیههای تحقیق و تعریف مفاهیم و متغیرها.
فصل دوم: ادبیات و مبانی نظری تحقیق شامل تعریف تحول سازمانی، اهداف و ضرورت تحول، بررسی عوامل موثر بر تحول سازمانی و نتایج مطالعات و پژوهشهای پیشین.
فصل سوم: روش تحقیق، جامعه آماری و حجم نمونه.
فصل چهارم: یافتههای تحقیق در دو بخش توصیفی و استنباطی.
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادات تحقیق.
بخشی از کتاب تعدیل گرهای تحول سازمانی
«نتایج تحقیق راتول (۲۰۱۱) نیز نشان داد که ساختار مؤثر ارتباطی رابطه معنیدار و مثبت با نوآوری دارد، سازمانها برای حفظ ثبات و پایداری خود، برای نمونه، فرآیند گزینش را به گونهای بنا کردهاند که افراد خاص به استخدام سازمان درآمده، همانهایی هستند که مناسب مشاغل موجود یا واجد شرایط لازم برای انجام کارها هستند و اشخاصی نیز که کیفیت کاری مورد نظر سازمان را از دست دادهاند، از سازمان میروند. افرادی که به استخدام در میآیند، از این رو به گونهای هدایت شدهاند که رفتارهایی خاص را در پیش گیرند و در هر زمینهای به گونهای خاص عمل کنند. اگر سازمان با پدیده تغییر روبه رو شود، این مکانیسم ساختاری به صورت عاملی بالقوه در میآید و حفظ ثبات ساختاری در برابر آن ایستادگی میکند.
نتایج آزمون فرضیه ششم: عوامل دانشی و فناوری از عوامل تسهیلگر تحول سازمانی در شرکت ساپکو میباشد، این یافته همسو با نتایج مطالعه پیشین دوگتری۶۵(۲۰۱۴) است که نشان داد تحول سازمانی همبستگی زیادی با دانش جدید در سازمان دارد. امروزه بیشتر تغییرات تکنولوژیک، در خصوص ارائه فناوریهای نوین در عرصه تولید دور میزند. این موضوع ایجاب میکند که عامل تغییر، روشهای عملی، ابزار یا دستگاههای جدید را عرضه کنند. با گسترش فناوری نو در طی سالهای اخیر، سازمانها شاهد تغییراتی وسیع و سریع در عرضه بازار هم از بُعد دستیابی به بازارهای جدید یا از دست رفتن بازارهای سنتی بودهاند.
نتایج آزمون فرضیه هفتم نشان داد عوامل فردی از عوامل تسهیلگر تحول سازمانی در شرکت ساپکو میباشد. در تبین این یافته میتوان گفت آخرین زمینهای که عامل تغییر به وسیله آن میتواند در سازمان به افراد و گروهها کمک کند تا کارها را به صورتی اثر بخش انجام دهند، این است که درصدد برآید در افراد تغییراتی ایجاد کند. این مقوله، در برگیرنده تغییراتی است که در نگرش و رفتار اعضای سازمان (از مجرای فرآیند ارتباطات تصمیمگیری و حل مسئله) رخ میدهد.
نتایج آزمون فرضیه هشتم نشان داد عوامل مربوط به رقبا از عوامل بازدارنده تحول سازمانی در شرکت ساپکو میباشد، در تبین این یافته میتوان گفت، رقبای شرکت ساپکو که ماهیتاً تأمین کننده قطعات هستند، جهت کنترل بازار و سهم بیشتر از تأمین قطعات خودرو، اقداماتی مانند تولید در کشورهایی که دارای مزیت رقابتی هستند را یا انجام داده و یا در دستور کار دارند، که این موضوع می تواند ریسک از دست دادن سهم بازار را در پی داشته باشد، لذا چابکی رقبا ممکن است باعث از دست رفتن جذابیت ها تغییر در راستای تأمین محصولات جدید گردد.»
حجم
۶۲۴٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۶۲۴٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه