دانلود و خرید کتاب علیه مزخرفات جوین وست ترجمه عرفانه محبی جهرمی
تصویر جلد کتاب علیه مزخرفات

کتاب علیه مزخرفات

معرفی کتاب علیه مزخرفات

کتاب علیه مزخرفات نوشتهٔ جوین وست و کارل تی. برگستروم و ترجمهٔ عرفانه محبی جهرمی است. انتشارات ترجمان علوم انسانی این کتاب را منتشر کرده است. نویسندگان در این اثر از هنر شکاک بودن در دنیای داده‌محور سخن

گفته‌اند.

درباره کتاب علیه مزخرفات

جوین وست و کارل تی. برگستروم در کتاب علیه مزخرفات بیان کر‌ده‌اند که از بارزترین ویژگی‌های فرهنگ امروزی در جهان، وجود خیل عظیم مزخرفات است. همه این را می‌دانند و هر کسی سهم خود را در آن دارد. بااین‌حال فکر می‌کنیم که باید این وضعیت را بی‌چون‌وچرا بپذیریم. حال‌آنکه هیچ‌یک از ما درک روشنی از اینکه مزخرفات چیست، چرا این‌چنین رایج است یا چه کارکردهایی دارد نداریم. همچنین نسبت به معنی آن درک درستی نداریم. به بیان دیگر، هیچ نظریه‌ای نداریم. به عقیدهٔ نویسندگان برای ریشه‌کن‌کردن مزخرفات بهتر است بفهمیم که مزخرفات دقیقاً چیست. پیش از هر چیز، باید بدانیم که واژهٔ bullshit [که به مزخرفات ترجمه شده است] هم اسم است و هم فعل. نه‌تنها می‌توانم از گوش‌دادن به bullshit (به‌عنوان اسم) شما خسته شوم، بلکه می‌توانم خودم هم شروع به bullshit (به‌عنوان فعل) کنم. این مفهوم کاملاً روشن است. مزخرف‌گفتن تقریباً یعنی عمل تولید مزخرفات. واژهٔ «مزخرفات» به چه چیزی اشاره دارد؟ نابخردانه است که بکوشیم، همانند بسیاری از تلاش‌های بی‌ثمری که برآن‌اند مفاهیم فلسفی را با زبان روزمره تطبیق دهند، تعریفی ارائه دهیم که هرآنچه باید را در بر گیرد و هرآنچه نباید را کنار بزند. نویسندگان در این اثر مثال‌هایی برای تعریف مزخرفات بیان کرده و راهکارهایی برای برطرف کردن آن‌ها ارائه داده‌اند.

خواندن کتاب علیه مزخرفات را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب جامعه‌شناسی و فلسفهٔ علم پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب علیه مزخرفات

«در بخش زیادی از ایالات متحدهٔ آمریکا، غیرنظامیان این حق قانونی را دارند که زمانی که تهدید می‌شوند -یا حتی احساس می‌کنند که ممکن است مورد تهدید قرار بگیرند- مهاجم را به قتل برسانند. بر اساس قوانین «حق دفاع»۱۹۵، شخص هیچ وظیفه‌ای ندارد که در برابر تهدید خشونت‌آمیز عقب‌نشینی کند. درعوض، او مجاز است از هر میزان نیروی لازم برای خنثی‌کردن وضعیت خطر استفاده کند، حتی اگر این به معنای کشتن مهاجم باشد. به‌عنوان مثال، قوانین فلوریدا درخصوص استفادهٔ موجه از زور، استفاده از خشونت مرگ‌بار را برای جلوگیری از تهدید به مرگ، آسیب شدید بدنی، یا حتی جنایت‌های خشونت‌باری چون دستبرد یا دزدی مجاز دانسته است.

منتقدان قوانین «حق دفاع» به نابرابری‌های نژادی در اجرای این قوانین اشاره می‌کنند و ابراز نگرانی می‌کنند که این قوانین ادعای دفاع از خود را برای کسانی که دست به اسلحه می‌شوند آسان می‌کند. حامیان قوانین حق دفاع با این حرف مخالف‌اند و بر این باورند که این قوانین از حقوق قربانیانِ جنایت، در برابر مجرمان، محافظت و به‌طور کلی از جرایم خشونت‌آمیز جلوگیری می‌کند. اما مشخص نیست که قوانین حق دفاع چنین تأثیری داشته باشند. پژوهش‌ها داده‌های مربوط به جرایم خشونت‌آمیز را در هر ایالت و در سراسر ایالت‌ها بررسی کرده و به نتایج ناهمسانی رسیده‌اند. برخی دریافته‌اند که پس از تصویب چنین قوانینی، جرایم مالی مانند سرقت از منزل کاهش یافته است، اما برخی دیگر افزایش چشمگیری در میزان قتل مشاهده کرده‌اند.

در چارچوب همین بحث بود که خبرگزاری رویترز داده‌های مصوری شبیه به آنچه در صفحهٔ بعد می‌بینید منتشر کرد. این نمودار تعداد قتل‌ها در ایالت فلوریدا را در طی یک دورهٔ بیست‌ودوساله نشان می‌دهد.»