![تصویر جلد کتاب رابرت هوک](https://img.taaghche.com/frontCover/220851.jpg?w=200)
کتاب رابرت هوک
معرفی کتاب رابرت هوک
کتاب رابرت هوک نوشتهٔ مایکل برگن و ترجمهٔ شهربانو صارمی است. گروه انتشاراتی ققنوس این ناداستان را روانهٔ بازار کرده است. این اثر دربردارندهٔ زندگینامهٔ رابرت هوک، فیلسوف علوم طبیعی و محقق علمی است. این اثر از مجموعهٔ «شخصیتهای تأثیرگذار» است.
درباره کتاب رابرت هوک
کتاب رابرت هوک حاوی ناداستان است. این کتاب زندگینامهٔ رابرت هوک (۱۷۰۳ - ۱۶۳۵) فیلسوف طبیعی، معمار، مخترع و دانشمند انگلیسی است. هوک یکی از دانشمندان کلاسیک اروپا در دوران انقلاب علمی است که با توجه به دانش فراگیر و همهجانبهٔ خود، دستاوردهای پایهای برای رشد علمی در سدههای آینده برجا گذاشته است. مطالعات او در باب دیافگرام در دوربین تا ستارهشناسی، نقشهبرداری شهر لندن و زیستشناسی است. این اثر زندگی رابرت هوک را از دوران کودکی تا سالهای واپسین زندگی دنبال میکند.
در یک تقسیمبندی میتوان ادبیات را به دو گونهٔ داستانی و غیرداستانی تقسیم کرد. ناداستان (nonfiction) معمولاً به مجموعه نوشتههایی که باید جزو ادبیات غیرداستانی قرار بگیرد، اطلاق میشود. در این گونه، نویسنده با نیت خیر، برای توسعهٔ حقیقت، تشریح وقایع، معرفی اشخاص یا ارائهٔ اطلاعات و بهدلایلی دیگر شروع به نوشتن میکند. در مقابل، در نوشتههای غیرواقعیتمحور (داستان)، خالق اثر صریحاً یا تلویحاً از واقعیت سر باز میزند و این گونه بهعنوان ادبیات داستانی (غیرواقعیتمحور) طبقهبندی میشود. هدف ادبیات غیرداستانی تعلیم همنوعان است (البته نه بهمعنای آموزش کلاسیک و کاملاً علمی و تخصصی که عاری از ملاحظات زیباشناختی است)؛ همچنین تغییر و اصلاح نگرش، رشد افکار، ترغیب یا بیان تجارب و واقعیات از طریق مکاشفهٔ مبتنی بر واقعیت، از هدفهای دیگر ناداستاننویسی است. ژانر ادبیات غیرداستانی به مضمونهای بیشماری میپردازد و فرمهای گوناگونی دارد. انواع ادبی غیرداستانی میتواند شامل اینها باشند: جستارها، زندگینامهها، کتابهای تاریخی، کتابهای علمی - آموزشی، گزارشهای ویژه، یادداشتها، گفتوگوها، یادداشتهای روزانه، سفرنامهها، نامهها، سندها، خاطرهها و نقدهای ادبی.
خواندن کتاب رابرت هوک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ناداستان و قالب زندگینامه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب رابرت هوک
«هوک بهسرعت یک ساعتساز ماهر پیدا کرد که میتوانست طرح او را عملی کند. به این ترتیب هوک برای ساخت ساعتی که ارزش امتیازنامۀ شاه چارلز دوم را داشته باشد با هویگنس وارد رقابت شد. در ماه آوریل مدلی از ساعت را نزد شاه برد. هوک نوشت شاه «با لطف و محبتِ تمام آن را پسندید و بسیار فراتر از [صناعت] زولیخمز [زادگاه خاندان هویگنس در هلند] دانست و تحسین کرد». اما این ساعت و ساعتهای دیگری که بعدها ساخته شد عقب میافتادند و مشکلات دیگری داشتند، همین امر هوک را واداشت به بهبود بخشیدن طرح خود ادامه دهد. سرانجام هیچ یک از دو دانشمند موفق نشدند امتیازنامه به دست آورند، گرچه هوک برای دوستانش ساعتهایی ساخت که بهظاهر خوب کار میکردهاند. بهعلاوه، نه او و نه هویگنس نتوانستند مشکل طول جغرافیایی را حل کنند. تقریباً صد سال دیگر طول کشید تا اولین ساعت دقیق برای سفر دریایی به دست جان هریسون طراحی شود.
هوک برخی از جزئیات مربوط به ساعت خود را در یادداشتهایش که از سال ۱۶۷۲ م شروع به نوشتن آنها کرد ثبت کرده است. تا آن هنگام، نظرات اجمالی در مورد زندگی او در خارج از آزمایشگاه بیشتر حاصل نوشتههای دیگران بود. از آن پس، هوک مشاهداتش در بارۀ کار و تجربیات خصوصی خود را شخصاً مینوشت. او در بارۀ آب و هوا، سلامتی خود و رژیم غذاییاش مینوشت. غذاهایی که میخورد عبارت بود از تخم مرغ، گوشت کبوتر و پنیر، و نوشیدنیهای مطلوبش را شیر جوشیده، شکلات داغ و قهوه تشکیل میداد. هوک یادداشتهای بسیاری در بارۀ دیدار از قهوهخانههای محلی ثبت کرده است، جایی که با دوستانش ساعتها به بحثهای علمی میپرداخت.»
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
نظرات کاربران
کتاب خوبی هست و در مورد پیدایش نظریات و کشف مباحث علمی مختلف نوشته شده که رابرت هوک مطرحشون کرده و دانستن این مطالب واقعا زیباست ولی خواندن کتاب آنچنان هیجان انگیز نیست