کتاب قصههای نصرالدین
خواندن نظراتمعرفی کتاب قصههای نصرالدین
«اولین کسی که گریه کرد احتمالاً اولین آدمی بود که فهمید آدم است و برایش مسجّل شد که باید به زندگی ادامه دهد، امّا اولین کسی که خندید معلوم نیست چه کسی بود.»
«قصّههای نصرالدّین» نوشته سیدابراهیم نبوی(-۱۳۳۷) طنزپرداز و فعال سیاسی است. این کتاب تحقیقی است در خصوص مجموعه حکایات ملانصرالدین که در ادبیات فکاهی و طنز عامه وجود دارد.
نبوی در این کتاب ضمن پرداخت مختصری به کیستی ملانصرالدین، و اصالت او، لطایفی که با نام او در فرهنگ عامه جا افتاده است را بیان کند. او بر این باور است که میتوان در این لطیفهها، نمودی از روحیات، خواستها و احوالات عموم مردم در دوران تاریخی خاص خودش را مشاهده کرد.
در نمونهای از لطیفههای به جا مانده از ملانصرالدین میخوانیم:
شبی در حیاط خانه دید کسی ایستاده است. فکر کرد دزد است. تیر و کمان را برداشت و تیری به طرف او انداخت، اتفاقا تیر به هدف خورد. با خودش فکر کرد که دزد کشته شده و با خیال راحت به خانه رفت و خوابید. صبح که به حیاط رفت دید لباس خودش را زنش شسته و آویزان کرده بود تا خشک شود و دید که تیر درست به لباس خورده. سجده شکر به جا آورد. زنش که او را دیده بود، پرسید: چه جای شکر کردن است؟
نصرالدّین جواب داد: مگر نمیبینی چطور تیر به نشانه خورده و آن را سوراخ کرده، میدانی اگر من در میان آن لباس بودم الآن باید تابوت خبر میکردی؟
جنبش های نوپدید دینی ـ معنوی
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس