کتاب موش ها و آدم ها جان استاین بک + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب موش ها و آدم ها

کتاب موش ها و آدم ها

معرفی کتاب موش ها و آدم ها

کتاب موش ها و آدم ها (Of Mice and Men) نوشته‌ی جان استاین‌بک، رمان کوتاهی درباره‌ی زندگی دو کارگر مهاجر است که در دوران رکود اقتصادی آمریکا، برای یافتن کار و تحقق رؤیای خود به مزرعه‌ای در کالیفرنیا می‌روند. استاین‌بک در این اثر تحسین‌شده، با نگاهی دقیق و انسانی روابط میان شخصیت‌ها و شرایط اجتماعی آن دوران را به تصویر کشیده است. این داستان را پرویز داریوش ترجمه کرده و نشر امیرکبیر به انتشار رسانده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب موش ها و آدم ها

کتاب موش ها و آدم ها اثر جان استاین‌بک، داستانی درباره‌ی دو مرد به نام‌های ژرژ و لنی است که در جست‌وجوی کار و زندگی بهتر، از شهری به شهری دیگر سفر می‌کنند. داستان در بستر مزرعه‌ای در کالیفرنیا شکل می‌گیرد و فضای آن، زندگی کارگران روزمزد و مهاجر را در دوران رکود اقتصادی آمریکا به تصویر می‌کشد. استاین‌بک در این کتاب، با زبانی صریح و بی‌پیرایه، دغدغه‌های انسانی مانند تنهایی، دوستی، رؤیاپردازی و ناامیدی را بررسی کرده است و به خواننده این امکان را می‌دهد که به عمق عواطف شخصیت‌ها پی ببرد و با آن‌ها همدلی کند. موش ها و آدم ها نشان می‌دهد که چگونه امیدها و آرزوها می‌توانند در برابر واقعیت‌های تلخ زندگی به آزمون گذاشته شوند. روابط میان شخصیت‌ها و چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه‌اند، موضوع‌هایی مهم را پیش می‌کشند و مطرح می‌کنند: این‌که آیا می‌توان در دنیای سخت و بی‌رحم به کسی اعتماد کرد؟ و آیا دوستی و محبت می‌تواند بر دشواری‌های زندگی غلبه کند؟

خلاصه داستان موش ها و آدم ها

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان موش ها و آدم ها با ورود ژرژ و لنی به کنار رودخانه‌ای در نزدیکی مزرعه‌ای آغاز می‌شود. این دو، پس از ترک محل کار قبلی به‌ دلیل دردسری که لنی ناخواسته ایجاد کرده، به امید شروعی تازه به مزرعه‌ای جدید می‌روند. ژرژ، مسئولیت مراقبت از لنی را برعهده دارد و همواره تلاش می‌کند او را از دردسر دور نگه دارد. رؤیای مشترک آن‌ها داشتن تکه‌زمینی کوچک و زندگی مستقل است؛ جایی که لنی بتواند خرگوش پرورش دهد و از آزار دیگران در امان باشد. در مزرعه، با شخصیت‌هایی مانند کاندی، اسلیم و کورلی روبه‌رو می‌شوند که هر کدام دغدغه‌ها و مشکلات خاص خود را دارند. فضای مزرعه پر از تنش، رقابت و بی‌اعتمادی است و حضور لنی، با رفتارهای کودکانه و قدرت بدنی زیادش، گاه باعث نگرانی دیگران می‌شود. در طول داستان، رؤیای ژرژ و لنی بارها به چالش کشیده می‌شود و حوادثی رخ می‌دهد که سرنوشت آن‌ها را به‌سمت انتخاب‌های دشوار سوق می‌دهد. روایت کتاب، با تمرکز بر روابط انسانی، امیدها و شکست‌ها، تصویری ملموس از زندگی کارگران مهاجر و آرزوهای دست‌نیافتنی آن‌ها ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب موش ها و آدم ها را بخوانیم؟

این کتاب، نه‌تنها داستانی درباره‌ی دوستی و وفاداری است، بلکه تصویری از جامعه‌ای را نشان می‌دهد که افرادش برای بقا و تحقق آرزوهای کوچک خود، با موانع بزرگ و گاه غیرقابل عبوری روبه‌رو هستند. استاین‌بک در این رمان به دغدغه‌هایی چون تنهایی، امید، ناامیدی و معنای واقعی انسانیت پرداخته است. موش ها و آدم ها فرصتی برای درک بهتر شرایط اجتماعی و روانی انسان‌هایی است که در حاشیه‌ی جامعه زندگی می‌کنند و رؤیاهایشان اغلب به واقعیت نمی‌پیوندد.

خواندن این رمان را به دوستداران ادبیات آمریکا، داستان‌های واقع‌گرایانه و کسانی که دغدغه‌ی روابط انسانی و تنهایی را دارند پیشنهاد می‌کنیم.

درباره جان استاین‌بک

جان استاین‌بک (John Steinbeck) (۱۹۰۲-۱۹۶۸)، نویسنده و داستان‌نویس آمریکاییِ برنده‌ی جوایز نوبل و پولیتزر و از تأثیرگذارترین چهره‌های مکتب ناتورالیسم ادبیات قرن بیستم بود. او که تجربیات زیسته‌ی فراوانی در مشاغل کارگری داشت، با نگاهی انسان‌دوستانه و واقع‌گرایانه، راوی رنج‌ها، امیدها و عدالت‌خواهی طبقه‌ی فرودست جامعه شد. شاهکارهای او نظیر «خوشه‌های خشم» و «موش ها و آدم ها» نه‌تنها وضعیت اجتماعی دوران رکود بزرگ آمریکا را با دقت به تصویر کشیدند، بلکه به دلیل عمق روان‌شناختی و پیوند با مضامین جاودانه‌ی انسانی، جایگاهی ممتاز در تاریخ ادبیات جهان یافتند. «شرق بهشت» و «مروارید» از دیگر آثار تحسین‌شده‌ی او به شمار می‌روند. استاین‌بک در آثارش تلاش می‌کرد صدای کسانی باشد که در ساختارهای قدرت نادیده گرفته می‌شوند و به خاطر همین نگاه همدلانه‌اش مدال آزادی ایالات متحده را به دست آورد.

اقتباس‌ها از کتاب موش ها و آدم ها

موش ها و آدم ها در چند دهه‌ی اخیر دست‌مایه‌ی اقتباس چندین فیلم و تئاتر بوده است. مهم‌ترین آثاری که برگرفته از این رمان بودند، این‌ها هستند:

• موش ها و آدم ها، ساخته‌ی لوئیس مایلستون، محصول سال ۱۹۳۹ که در آن لان چینی جونیور و بورگس مریدیت نقش‌های لنی و ژرژ را داشتند. این فیلم تحسین‌شده نامزد چهار جایزه‌ی اسکار از جمله بهترین فیلم شده بود.
  • گری سینایس هم در سال ۱۹۹۲ از رمان فیلمی به همین نام اقتباس کرد. در این فیلم خود او و جان مالکوویچ بازی می‌کردند.
  • سال ۲۰۱۴ تئاتری بر اساس این رمان در برادوی به روی صحنه رفت. کارگردان این نمایش آنا شاپیرو بود و در آن جیمز فرانکو و کریس اودوود حضور داشتند. این تئاتر محصول نشنال تئاتر لندن بود.

درباره پرویز داریوش

پرویز داریوش (۱۳۷۹-۱۳۰۱) نویسنده، شاعر و مترجم بود. او که در حوزه‌های ادبیات انگلیسی، روان‌شناسی و فلسفه تحصیل کرده بود، با بهره‌گیری از دانش خود و همکاری با بزرگانی چون جلال آل‌احمد، آثاری بزرگی نظیر «مائده‌های زمینی» را به فارسی برگرداند. داریوش با تمرکز بر نثر پیچیده‌ی نویسندگان پیشرویی همچون ویرجینیا وولف، جیمز جویس و ویلیام فاکنر، استانداردهای ترجمه‌ی فارسی را بالاتر برد و توانست مفاهیم عمیق فلسفی و سبک‌های نوین روایتگری را با وفاداری به متن اصلی در زبان فارسی بازآفرینی کند. کارنامه‌ی او شامل ترجمه‌ی طیف گسترده‌ای از آثار کلاسیک و مدرن، از «سیذارتا» اثر هرمان هسه تا تاریخ تمدن و متون روان‌شناختی است. داریوش علاوه بر ترجمه، در حوزه‌ی شعر و نقد نیز فعال بود و تألیفاتی همچون مجموعه‌شعر «مزامیر» را در کارنامه داشت.

نسخه‌های دیگر کتاب موش ها و آدم ها

از دیگر ترجمه‌های این رمان، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

• ترجمه‌ی سروش حبیبی، نشر ماهی
  • ترجمه‌ی رضا ستوده، نشر نگاه
  • ترجمه‌ی داریوش شاهین، نشر بدرقه جاویدان

بخشی از کتاب موش ها و آدم ها

«لنی که از بالای آتش او را می‌نگریست صبورانه گفت: "من لوبیا رو با رب گوجه‌فرنگی دوس دارم."

ژرژ خیال او را باطل ساخت: "خب، حالا که نداریم." و با خشم گفت: "هر چی که نداریم تو اونو می‌خوای. به خدا که اگه تنها بودم، راحت و آسوده زندگی می‌کردم. می‌تونسم برم یه کار پیدا کنم مشغولش شم، گرفتاری‌ام نداشته باشم. هیچ زحمتی نداشتم. وقتی هم آخر ماه می‌رسید، پولمو می‌گرفتم می‌رفتم شهر هر چی می‌خواستم می‌خریدم. می‌تونسم تموم شبو تو کاباره بخوابم. هر جا می‌خواسم چیز می‌خوردم. مهمون‌خونه بود، بود؛ جای دیگه بود، بود. هر چی می‌خواسم دستور می‌دادم. این کارو هر ماه می‌تونسم بکنم. اگه دلم می‌خواس یک مشک شراب می‌خریدم، یا می‌رفتم قمارخونه بازی می‌کردم." چهرهٔ لنی از وحشت گرفته بود. ژرژ با خشونت ادامه داد: "اون‌وقت حالا چی دارم. تو رو دارم! خودت نمی‌تونی کارتو نگر داری، کار منم از دستم می‌گیری. همین منو واداشتی دور مملکت بگردم. تازه این بدش نیست، تو واس من گرفتاری درس می‌کنی. کارای بد می‌کنی و من بایستی تو رو فرار بدم." صدایش فریادمانند شده بود: "مادرسگ بی‌شعور. تو مثل اینه که مجبوری منو تو هچل بندازی."»