کتاب به آسمون کی برف و بارون داده؟ شکل های خندون داده؟
معرفی کتاب به آسمون کی برف و بارون داده؟ شکل های خندون داده؟
کتاب به آسمون کی برف و بارون داده؟ شکل های خندون داده؟ سرودهٔ مصطفی رحماندوست است. نشر افق این مجموعه شعر کودک را روانهٔ بازار کرده است. این اثر از مجموعهٔ «ترانههای نیایش» است.
درباره کتاب به آسمون کی برف و بارون داده؟ شکل های خندون داده؟
کتاب به آسمون کی برف و بارون داده؟ شکل های خندون داده؟ که با تصویرسازیهای «نیلوفر میرمحمدی» منتشر شده، مجموعهشعری برای کودکان است. عنوان شعرهای این مجموعه عبارت است از «خندهٔ مادربزگ»، «قلک من»، «به به به، چه دستی؟»، «پارک ما جای نازیه»، «هفتسین»، «آرزوی زنبور»، «مورچهای که عزیزه»، «عینک»، «غصهٔ درخت»، «ببر و پلنگ ابری» و «شیر خوشمزه».
شعر کودک و نوجوان، شعری است که با تخیل و درک کودکان و نوجوانان تناسب داشته باشد و در یک جمله اینکه برای این گروههای سنی قابلفهم باشد. شعر دریافتهای تازهای به کودکان از جهان پیرامونشان میدهد و به آنها کمک میکند تا از زاویهای نو و با احساسات عالی به جهان بنگرند؛ در واقع شعر ارتباط کودکان را با جهان عمیقتر، عاطفیتر و دلچسبتر میکند. برخی معتقد هستند که شعر کودک و نوجوان در ایران که در آغاز دههٔ ۱۳۶۰ از رشد نسبتاً خوبی برخوردار بود، در سالهای اخیر به ورطهٔ تکرار افتاده است. برخی نیز باور دارند که این گونهٔ شعری چنان در حیطههای زبانی، تخیل و موسیقی منحصربهفرد شده است که میتوان آن را موج پنجم شعر ایران نامید. موج اول تا چهارم عبارتند از «سبک خراسانی»، «سبک عراقی»، «سبک هندی» و «شعر نیمایی»؛ زیرا شعر کودک و نوجوان تمام ویژگیهای یک سبک مجزا را دارد. از شاعران معاصر که برای کودکان و نوجوانان سرودهاند، میتوان به «محمود کیانوش»، «پروین دولتآبادی»، «عباس یمینیشریف»، «مصطفی رحماندوست»، «شکوه قاسمنیا»، «ناصر کشاورز» و «افسانه شعباننژاد» نام برد. شعرهای کودک و نوجوان معمولاً بر اساس گروههای سنی آنها تقسیمبندی میشود:
الف- خردسال/ پیش دبستانی
ب- کودک/ سال اول و دوم دبستان
ج- کودک/ سوم و چهارم و پنجم دبستان
د- نوجوان/ راهنمایی
ه- جوان/ دانشگاه به بالا
خواندن کتاب به آسمون کی برف و بارون داده؟ شکل های خندون داده؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان گروههای سنی «الف» و «ب» پیشنهاد میکنیم.
درباره مصطفی رحماندوست
مصطفی رحماندوست متولد یک تیر ۱۳۲۹ در همدان است. او شاعر، نویسنده و مترجم کتابهای کودکان و نوجوانان است. بعد از دریافت مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، بهعنوان کارشناس کتابهای خطی در کتابخانهٔ مجلس مشغول به کار شد و سپس بهعنوان مدیر مرکز نشریات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیر مسئول نشریات رشد، سردبیر رشد دانشآموز، سردبیر و پدیدآورندهٔ سروش کودکان و نوجوانان، سردبیر مجلهٔ شهرزاد قصهگو به فعالیت خود ادامه داد. رحماندوست ۳ سال مدیر کل دفتر مجامع و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران بوده است. او در سال ۱۳۷۱ در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی ادامه تحصیل داد و پس از دورهٔ کارشناسیارشد، موفق به دریافت نشان درجهٔ یک هنری شد. او پس از بازنشستگی از سمتهای دولتی، مدیر گروه شکوفه (بخش کودکان و نوجوانان) انتشارات امیرکبیر و مشاور رئیس کتابخانه ملی ایران شد. مصطفی رحماندوست پایگاه اینترنتی «کتابخانهٔ ملی کودک و نوجوان ایران» را تأسیس کرد و توانست تا دهمین سال شروع به کار این پایگاه متن کامل بیش از ۲۴۰۰۰ عنوان کتاب کودک و نوجوان را برای پژوهشگران قابل دسترس کند. از آثار او میتوان به کتابهای «فرهنگ آسان: دانشنامه ویژه کودکان و نوجوانان»، «ترانههای نوازش»، «سفید بود، سفید تنها بود»، «این تریزی، آن تریزی»، «یک مسابقه و این همه ماجرا» و «قصه گویی، اهمیت و راهورسم آن» اشاره کرد.
حجم
۳۷٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۶ صفحه
حجم
۳۷٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۶ صفحه