
کتاب زخم بر زخم
معرفی کتاب زخم بر زخم
کتاب الکترونیکی زخم بر زخم نوشتۀ سحر ارغوان در انتشارات آراسبان چاپ شده است. این کتاب درباره تجربههای عاطفی و اجتماعی دختری است که تلاش میکند با عشق و اعتماد در میان بحرانهای خانوادگی و فشارهای اقتصادی دوام بیاورد.
درباره کتاب زخم بر زخم
زخم بر زخم رمانی اجتماعی با محوریت شخصیت نورا، دختری دستفروش و نیازمند دلبستگی است که در مسیر زندگیاش، میان خواستههای خواهر و پدر گرفتار تصمیمهایی میشود که هر بار او را از دیگری دور میکند. روایت داستان با استعارههای شاعرانه آغاز میشود: دخترک آرزوها و احساساتش را مثل چراغی در میان شب سیاه میبیند که هر چه جلوتر میرود، آن چراغها ناپدید میشوند. این فضا کنشی نمادین را نشان میدهد از تلاش انسان برای یافتن معنا و آرامش در میان تاریکی. نورا برای بهدست آوردن آرامش و امنیت عاطفی، قلبش را کف دستش میگیرد و به هر کسی که میرسد، ذرهای از احساسش را تقدیم میکند، اما کسی آن را نمیخرد؛ درست مانند دخترک گلفروشی که گلهایش زیر آفتاب پژمرده میشوند. این وضعیت، نمادی است از عشق نامتقابل، بیاعتمادی نسبت به دیگران و ناامیدی از ارزش احساس صادقانه. در فضای داستان، علاوه بر عشق توأم با امید و خطر خیانت، بحران اعتماد بین اعضای خانواده نیز شکل میگیرد.
نورا که در مسیر اطاعت یا وفاداری به خواهر و پدرش حرکت میکند، دچار شک درباره واقعی بودن احساسات دیگران میشود. این شک میان فردی، او را به گوشهای تنهایی و دیوارهایی سرد رهنمون میسازد، جایی که تنها انعکاس صدایش را میشنود و همدمش سکوت است. متن داستان سرشار از تصاویر نمادین و زبان شاعرانه است: سوسوی چراغها، تاریکی سیاه، اشک کنار زده و حرکت کورکورانه. این عبارات نشان میدهند که در زندگی اجتماعی و روابط خانوادگی، انسان گاهی احساس میکند که گم شده و در تاریکی گام بر میدارد تا شاید راهی برای جبران درد و زخمهای روحیاش بیابد. فضای داستان نگاهی واقعگرایانه به محدودیتهای اقتصادی و فشارهای اجتماعی دارد. شخصیت نورا بخشی از تجربههای دختران جوان شهر را نمایندگی میکند که برای بقا و زندهماندن از راههایی طاقتفرسا مثل دستفروشی استفاده میکنند و در این مسیر آسیبپذیر میشوند. ساختار روایت از ترکیب تکگوییهای روانی و رخدادهای بیرونی استفاده میکند؛ خواننده همزمان درون ذهن نورا را تجربه میکند و صحنههای بیرونی زندگی او را میبیند. در انتها، نورا تصمیم میگیرد دیگر در بازی دیگران گیر نکند؛ ناگهان تصمیمی سرشار از خودبازسازی و بازگشت قدرت میگیرد: «زمانی که مستانه به همه، حتی به او هم خواهم خندید.»
کتاب زخم بر زخم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای مخاطبانی مناسب است که به داستانهای اجتماعی-احساسی با تمرکز بر زنان طبقهکارگر یا جوانان آسیبپذیر، و روایتهایی درباره بحران اعتماد و عشق علاقه دارند. زخم بر زخم رمانی است درباره مسیر پیچیده اعتماد، عشق، رنج و بازسازی شخصیت در بستر اجتماع و خانواده؛ داستانی که در آن تجربه فردی، با سوالات بزرگ عاطفی و اجتماعی همراه میشود.
بخشی از کتاب زخم بر زخم
«فاصلهیمان به دو سه قدم که رسید، مشتش را برای کوبیدن بلند کرد. زانوهایم سُست شد. مچاله شدم و دستهایم را سایهبان سرم کردم. نخستین ضربهاش که روی سرم نشست از شدت درد گیج شدم. یک دستم به دیوار چسبید تا نیفتم و او باز هم زد. بیوقفه زد و من ناله وار صدایش کردم، ولی از شدت ضربههایش کم نشد. دیوار را رها کردم و پایش را گرفتم. از خودش به خودش پناه بردم. به کسی که باید تکیه گاهم میبود. به کسی که باید مثل کوهی پشتم میایستاد.
ضربهها متوقف شد. کوتاه اما متوقف شد. سر بلند کردم و به چهرهٔ سرخ و خیسش نگاه کردم. مانده بودم، چرا نمیشود گاهی به میل دل خودت زندگی کنی، این وسط یک سریها که حسابی برایت عزیز هستند و اسم خانواده و عشق را یدک میکشند با تو مخالفت میکنند، همچون مومی تو را بین پنجههایشان شکل میدهند. میخواهند تو را جوری بار بیاورند که دوست دارند، این طور وقتها همهچیز و همهکس مهم است، جز دل دیوانهٔ طرف که همچون شیشهای هزار تکه شده است.
چشمهایم را به سختی باز کردم و با دیدن مهتابیهای دراز و بد قوارهٔ سقف، بغضی به گلویم چنگ زد. با دقت اطرافم را نگاه کردم، جز یک سرم لعنتی و اتاقی بیروح چیزی نظرم را جلب نکرد.
بار دیگر چشمهایم را دور اتاق چرخاندم که روی قطرات سرم خیره ماندند، قطرهها به کندی و با فاصله از هم چکه میکردند و ریزش اشکهایم را در این مدت یادآوری میکردند. کاش با آخرین قطره این سرم جان من هم تمام میشد و برای همیشه با این دنیا و آدمهایش که تنها برایم درد بودند خداحافظی میکردم. بارها شنیدهام که میگویند: مرگ خیلی نزدیک است.»
حجم
۲۵۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۲۴ صفحه
حجم
۲۵۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۲۴ صفحه