کتاب وهم حضور
معرفی کتاب وهم حضور
کتاب وهم حضور نوشتهٔ مجید نامدار است. انتشارات متخصصان این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر رباعیهایی عاشقانه را از یک شاعر معاصر ایرانی در بر گرفته است.
درباره کتاب وهم حضور
کتاب وهم حضور مجموعهای از اشعار شاعر ایرانی معاصر مجید نامدار را در بر دارد. در این اشعار با مضامین مختلفی روبهرو میشویم اما مضمون و درونمایهٔ غالب و شاخص آنها، «عشق» است که در حالتهای گوناگونش در این رباعیها به ظهور رسیده است. در این اشعار به «طبیعت» اشاره و از «تشبیه» استفاده شده است.
حال و هوای حاکم بر این چهارپارهها، انگار، بیان حدیث نَفْس، توصیف حالات درونی و شخصی و نیز انتقاد ملایم اجتماعی از اوضاع نابسامان عرصهٔ عاشقی دارد.
رباعی یا چهارگانه از قالبهای شعر فارسی است که به آن ترانه و چارانه نیز میگویند. رباعی تنها قالب کاملاً فارسی است و نوعی شعر است که در ۴ مصراع جز مصراع ۳ دیگر مصراعها هم قافیه و یا هکردیف هستند. این قالبِ شعر فارسی در زبانهای دیگری (مانند زبانهای عربی و اردو) هم مورد استفاده قرار گرفته است. بیشترین تعداد ابیات رباعی بهوسیلهٔ عطار نیشابوری در کتاب مختارنامه نوشته شده است؛ نزدیک ۴۷۰۰ بیت.
رباعی بهطور کلی ۳ گونه دارد: «رباعی عاشقانه»؛ همچون رباعیهای عاشقانهٔ رودکی؛ «رباعی صوفیانه»؛ همچون رباعیهای صوفیانهٔ ابوسعید ابوالخیر، عطار و مولوی و «رباعی فلسفی»؛ همچون رباعیهای خیام.
مجموعه شعر وهم حضور نوشتهٔ مجید نامدار بیش از ۲۰ رباعی را در خود گنجانده است.
خواندن کتاب وهم حضور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایران پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب وهم حضور
«غم فراق
از دوری تو حال جهان، سخت خراب است
لبهای تو آب خنکِ وَهم وُ سراب است
یاد تو وُ گیسوی بلند تو مرا کشت
گیسوی تو دارِ تنِ بالای طناب است»
«قاصدک خیال
ای عشق بیا دوباره آغاز کنیم
با قاصدک خیال پرواز کنیم
بیپرده تو لیلی بشو وُ من مجنون
بیپرده بیا دوباره اعجاز کنیم»
«موسیقی بیکلام گیسوهایت
آوای نی و سهتار و سنتور، خوش است
حال خوش و چنگ و تار و تنبور، خوش است
موسیقی بیکلام گیسوهایت،
با چنگ و رَباب و نغمهٔ شور خوش است»
«حاکم سرزمین عشق
بی تو شب من صفا ندارد عشقم
این خانه کمی هوا ندارد عشقم
تو حاکم خوب سرزمین عشقی
خوبی تو کودتا ندارد عشقم»