کتاب امثال و حکم دهخدا (جلد اول)
معرفی کتاب امثال و حکم دهخدا (جلد اول)
کتاب امثال و حکم دهخدا (جلد اول) نوشتهٔ علی اکبر دهخدا است. انتشارات جیحون | نشر ارس این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب امثال و حکم است.
درباره کتاب امثال و حکم دهخدا (جلد اول)
کتاب امثال و حکم دهخدا (جلد اول) حروف «الف» تا «ت» را در بر گرفته است. این اثر برابر است با کتابی چهار جلدی به قلم علی اکبر دهخدا است که در سال ۱۳۱۰ در تهران منتشر شد. این مجموعه دارای نزدیک به ۵۰هزار امثال و حکم (ضربالمثل) و کلمات قصار و ابیات متفرقه است. مطالب بهترتیب حروف الفبا تنظیم و ضربالمثلها شرح و تفسیر شده است و بین سالهای ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۰ جمعآوری و منتشر شده است. با دقت و بررسی در این مجموعه بهخوبی آشکار میشود که دهخدا امثال و حکم، آیات و اخبار و کلمات قصار بزرگان را بدون توجه به اینکه آیا در میان مردم رایج و متداولند یا نه، گردآوردی کرده و در کنار هم قرار داده است.
خواندن کتاب امثال و حکم دهخدا (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب امثال و حکم پیشنهاد میکنیم.
درباره علی اکبر دهخدا
علی اکبر دهخدا در سال ۱۲۵۷ در تهران متولد شد. او ادیب، لغتشناس، سیاستمدار، شاعر، مؤلف و بنیانگذار لغتنامهٔ دهخدا بود. دهخدا جزو اولین فارغالتحصیلان مدرسهٔ سیاسی بود. طی این دوره با مبانی علوم جدید و زبان فرانسوی آشنا شد. معلم ادبیات فارسی آن مدرسه، «محمدحسین فروغی» بود و گاه تدریس ادبیات کلاس را بر عهدهٔ دهخدا میگذاشت. او مدتی را در وزارت امور خارجه مشغول به کار بود و به همین دلیل چندسالی در وین زندگی کرد و در آنجا آموختن زبان فرانسویاش را کامل کرد. همزمان با آغاز دوران مشروطیت به ایران بازگشت و نقش بسیار مهمی در پیشبردن اهداف جنبش مشروطه اجرا کرد. کمی بعد به روزنامهٔ صوراسرافیل پیوست و مقالات طنزی را با امضای «دخو» در آن به چاپ رساند. مجموع آن مقالات، کتاب «چرند و پرند» نام گرفته است. برخی از نوشتههای او چنان تند و صریح بود که بسیاری از طرفداران استبداد حکم به تکفیر او دادند. یکی دیگر از کارهای بزرگ و ارزشمند علیاکبر دهخدا، تألیف فرهنگنامهٔ ارزشمند دهخدا است که در آن لغات علمی، تاریخی، ادبی، جغرافیایی و طبی و معادلهای دقیق آنها همراه با شاهدهای بسیار آمده است. ریاست ادارهٔ لغتنامه تا پیش از آنکه به «محمد معین» واگذار شود، با دهخدا بود. کتاب «امثال و حکم» در چهار جلد، شامل۵۰ هزار امثال و حکم (ضربالمثل) و کلمات قصار و ابیات متفرقه، نوشتهٔ او است. مطالب این کتاب، بهترتیب الفبا تنظیم شده و ضربالمثلها شرح و تفسیر شده است. شرح دیوان بسیاری از شاعران بزرگ مانند منوچهری، حافظ، مسعود سعد سلمان و فرخی سیستانی از فعالیتهای دیگر این نویسنده و پژوهشگر ایرانی است. علی اکبر دهخدا در ۷ اسفند ۱۳۳۴ و در تهران، چشم از جهان فروبست.
حجم
۸٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۷۱۰ صفحه
حجم
۸٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۷۱۰ صفحه