کتاب داشناک - خویبون
معرفی کتاب داشناک - خویبون
کتاب الکترونیکی داشناک - خویبون نوشتۀ جهانگیر اندجانی و کارو ساسونی و ترجمۀ کاوه بیات است و انتشارات شیرازه کتاب ما آن را منتشر کرده است. آنچه در کتاب داشناک - خویبون، ارائه میشود، یک گزارش و یک سند، هم از چگونگی شکلگیری همپیمانی عملی و نظری ارمنیها و کُردها در یک ائتلاف جدید است و هم از برداشت اولیۀ تُرکها از این دگرگونی و تلاشی که در نقد آن بهکار بردند تصویری ارائه میدهد.
درباره کتاب داشناک - خویبون
در دورۀ تحولات کردی که از یک دورۀ بیشتر عشایری و مذهبی به شکلی بیشتر سیاسی و ناسیونالیستی تبدیل شد، شورش آرارات بهعنوان یک نقطۀ عطف بسیار مهم قابلتوجه است. این شورش توسط گروهی از کردهای ترکیه تحت رهبری سیاسی سازمان خویبون و فرماندهی نظامی احسان نوری پاشا، در مخالفت با دولت آنکارا در فاصلۀ سالهای ۱۳۰۷ تا ۱۳۰۹ شمسی در اطراف ارتفاعات آرارات بروز یافت.
کتاب داشناک - خویبون گزارشی دقیق و سندی مهم ارائه میدهد که چگونگی شکلگیری این تخالف عملی و نظری بین ارمنیها و کردها در این مبارزه را به تصویر میکشد. همچنین، نگاهی به دیدگاه اولیۀ ترکها نسبت به این تغییر و تلاشهایی که برای نقد و ارزیابی آن انجام دادند نیز دارد. این مجموعه معتبر به تجزیهوتحلیل این دوران تاریخی پیچیده و اهمیت آن در تحولات منطقهای و ملی پرداخته و درک عمیقتری از ریشهها و پیامدهای این شورش را ارائه میدهد.
خواندن کتاب داشناک - خویبون
این کتاب برای دوستداران مطالعات تاریخی مناسب است.
بخشی از کتاب داشناک - خویبون
«تحرکاتی چون قیام شیخ سعید پیران در سال 1304 شمسی برضد جمهوری نوپای تّرک که از نظر نیروهای سنتگرا غاصبِ کُرسی خلافت محسوب میشد و همزمان با آن تلاشهای شیخ محمود برزنجی در حوزههای کُردنشین بینالنهرین برای تشکیل یک حکومت خودمختار و حتی مستقل.
در پی شکست این رشته تحرکات، پارهای از فعالین کُرد در مقام نقد و ارزیابی آنچه گذشت به این نتیجه رسیدند که وجه عشایری این تلاش و تکاپو با تبعاتی چون رقابت و تقابل اجتنابناپذیر واحدهای گوناگون ایلی با یکدیگر، یک نظام رهبری غیرمنعطف و سنتی و دیگر خصوصیات غالب بر جوامع کُرد، از عوامل مهم آن شکست و ناکامی بوده و برای جلوگیری از بروز ناکامیهایی مشابه به یک سازمان سیاسیِ متفاوت یا به عبارت دقیقتر یک سازمان ِ بیشتر سیاسی و کمتر ایلی نیاز است...»
حجم
۵٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۵٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه