کتاب شخصیت، منشأ انگیزش و هیجان
معرفی کتاب شخصیت، منشأ انگیزش و هیجان
کتاب شخصیت، منشأ انگیزش و هیجان نوشتۀ علیرضا گل محمد است. این کتاب را انتشارات نمای علم منتشر کرده است.
درباره کتاب شخصیت، منشأ انگیزش و هیجان
مفهوم سلامت روانی در واقع جنبهای از مفهوم کلی سلامت است کارشناسان سازمان بهداشت جهانی سلامت فکر و روان را این طور تعریف می. کنند سلامت فکر عبارت است از قابلیت ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی به طور منطقی عادلانه و مناسب. در واقع اصطلاح سلامت روانی اصطلاحی است که از آن برای بیان و اظهارکردن هدف خاصی برای جامعه استفاده میشود. هر فرهنگی بر اساس معیارهای خود تلاش میکند برای افراد جامعه خود اعم از کودکان نوجوانان و بزرگسالان، سلامت روانی فراهم. کند در واقع هدف هر جامعه این است که شرایطی را که سلامت اعضای جامعه را تضمین میکند آماده نماید در سالهای اخیر گروهی از پژوهش حوزه سلامت، روانی از جمله روانشناسی مثبتنگر رویکرد نظری و پژوهشی متفاوتی برای تبیین و مطالعه این مفهوم برگزیدهاند آنان سلامت روانی را معادل کارکرد مثبت روانشناختی، تلقی و آن را در قالب اصطلاح بهزیستی روانشناختی مفهومسازی کردهاند. این گروه نداشتن بیماری را برای سلامت کافی نمیدانند؛ بلکه معتقدند که داشتن احساس رضایت از زندگی، پیشرفت بسنده، تعامل کارآمد و مؤثر با جهان و پیشرفت مثبت از مشخصههای فرد سالم است. تنظیم هیجان نقش مهم و اساسی در بهزیستی روانشناختی ایفا میکند. تنظیم هیجان بهعنوان یک فاکتور مهم جهت عملکرد سازگارانه لازم است و استفاده از راهبردهای ناسازگارانه منجر به نتایج منفی از جمله بهزیستی پایین می. شود هیجانها فرایندهای ایجاد نگهداری یا جداکننده روابط بینفردی و محیط درونی با بیرونی. اند وقتی این روابط برای فرد معنادار باشد. معناداری از هدفمندی ارتباط هیجانی با افراد مهم و وجود حالت لذت حاصل میشود و به حفظ پیوستگی خود در طول زندگی کمک میکند و این کار را از طریق حالتهای خلقوخو انجام میدهد. راهبردهای تنظیم شناختی هیجانها به افراد کمک میکند تا برانگیختگی و هیجانهای منفی را تنظیم نمایند این شیوه تنظیم با رشد پیشرفت یا بروز اختلالهای روانی رابطه مستقیم دارد.
خواندن کتاب شخصیت، منشأ انگیزش و هیجان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر میخواهید ساختار هیجانی مغز را بهتر بشناسید، این کتاب برای شماست.
بخشی از کتاب شخصیت، منشأ انگیزش و هیجان
«ساختار شخصیت
مفهوم ساختار به جنبههای پایدارتر و مقاومتر شخصیت اطلاق می. شود ساختارها یا اجزاء بدن و یا مفاهیمی مانند اتم و مولکول در فیزیک قابلمقایسه هستند مفاهیم ساختاری از قبیل پاسخ، عادت، صفات و تیپ ۴ مفاهیم رایجی هستند که در توصیف افراد به کار میروند.
مفهوم صفت به پایداری پاسخ فرد در موقعیتهای مختلف دلالت میکند و به مفهومی که مردم عادی برای توصیف دیگران به کار میبرند، نزدیکتر است. مانند زمانی که برای توصیف یک دوست خوب از صفات باهوش، اجتماعی، صادق بامزه و یا جدی استفاده میشود.
مفهوم تیپ با دستهبندی تعداد قابلتوجهی از صفات مختلف معنی میکند و در مقایسه با مفهوم صفت به نظم و عمومیت بیشتر در رفتار دلالت دارد. اگرچه افراد میتوانند درجات مختلفی از صفات را داشته باشند معمولاً از تیپ خاصی بهحساب میآیند مثل تقسیمبندی افراد به درونگرا و برونگرا و یا طبقهبندی افراد بر حسب این که به دیگران گرایش دارند از آنها دوری میکنند و یا با آنها مخالفت میورزند.
عوامل اثرگذار بر شخصیت
اگر شخصیت را مجموع ویژگیهای جسمی، روانی، عاطفی و اجتماعی در افراد توصیف کنیم، آنچه بهوجودآورنده این ویژگیها به شمار میآید شخصیت نامیده میشود. بخش اول این پس ویژگیها یعنی ویژگیهای جسمانی ساخته وراثت و بخش دیگر آن زاینده عوامل اجتماعی یا محیط است، تعیین اینکه کدامیک از این دو، عامل نقش مهمتری در ایجاد شخصیت دارند، کار غیرممکنی است. اما بدیهی است که شخصیت هر فرد حاصل تعامل و تأثیر متقابل هر دو عامل است. بدین معنی از یکسو عوامل، محیطی در چهارچوب امکانات و محدودیتهای فیزیولوژیکی و ساختار توارثی، فعالیت میکنند و از سوی دیگر تواناییهای بالقوهای که عمدتاً محصول توارثاند، هنگامی میتوانند شکوفا شوند و از قوه به فعل درآیند که محیط مناسبی برای شکوفاشدن داشته باشند.»
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه
نظرات کاربران
بسیار عالی و کاربردی