کتاب قتل عام
معرفی کتاب قتل عام
کتاب «قتل عام» نوشتۀ شبنم نادری و لیدا سلماسی است و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب قتل عام
هر جامعهٔ انسانی فرهنگ خاص خود را دارد و فرهنگ وجه تمایز جوامع مختلف با یکدیگر و اساس اندیشه و کنش افراد محسوب میشود؛ بنابراین حفاظت از فرهنگ جامعه یکی از مهمترین و بنیادیترین وظایف حکومتها و رهبران فکری و فرهنگی آن جامعه است. فرهنگ اسلامیِ مردم ایران در دورههای مختلف عامل حرکت و الهامبخش مبارزه با ظلم و جور و زیادهخواهیهای سلطهگران بوده که با پیروزی انقلاب اسلامی به نتیجه رسید.
میتوان گفت پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا، نتیجۀ دغدغهها و فعالیتهای فرهنگی روحانیت مبارز در تربیت مبارزان و همگامسازی آنان برای فعالیتهای سیاسی و اجتماعی بود، به همین دلیل امام خمینی از آغازین روزهای نهضت اسلامی در سال ۱۳۴۱ بر شناخت فرهنگ اسلامی و ضرورت پالایش و زدودن زنگارهای ناشی از حکومت پهلوی تأکید و اصرار میکردند.
حرکت اسلامی مردم ایران در کلام رهبری و یاران نزدیک ایشان با ماهیت فرهنگی شناخته میشد و بعد از پیروزی و استقرار نظام اسلامی نیز دغدغههای فرهنگی عمده و اساسی داشت که با تأسیس نهادها و مؤسسات مختلف کوشید تا آثار مخرّب فرهنگ غرب و غربگرایی را از ساحت فرهنگ ناب اسلامی پاک کند؛ اما استکبار جهانی که با پیروزی انقلاب اسلامی از کشور رانده شده در تلاش برای تخریب اساس نظام اسلامی بود؛ بنابراین پس از پایان جنگ ۸ ساله و شکست در عرصهٔ جنگ سخت، به تهاجم فرهنگی روی آورد و به روشهای مختلف کوشید تا نظام اسلامی را از ماهیت اصلی خویش دور کند. دشمنان نظام جمهوری اسلامی به کمک انواع رسانهها و ابزارهای مدرن به تبلیغ علیه نظام اسلامی پرداختند.
بدون تردید تهدیدات فرهنگی، مؤثرترین، خطرناکترین و پیچیدهترین نوع تهدید است زیرا فرهنگ اساس هویت هر ملت و مبنای تمام کنشها و واکنشها محسوب میشود. کتاب قتلعام با مروری بر معنا و تفکیک و دستهبندی انواع تهاجمها و تهدیدات فرهنگی در عرصههای مختلف به بررسی جایگاه سینما، رسانه و موسیقی در تخریب فرهنگ اسلامی جامعه و تبلیغات علیه ارزشهای نظام میپردازد. شبنم نادری و لیدا سلماسی تلاش کردهاند ضمن معرفی افراد و مؤسسات فعال در این عرصه، از ماهیت حقیقی فعالیت آنان پرده بردارند.
خواندن کتاب قتل عام را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به پژوهشگران، جامعهشناسان و علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه