کتاب اقتصاد سنجی
معرفی کتاب اقتصاد سنجی
کتاب اقتصادسنجی نوشتۀ بدی بالتاجی با ترجمۀ رضا طالبلو و شعله باقری پرمهر در نشر نی به چاپ رسیده است. این کتاب با بررسی و تحقیق تمام مفاهیم و موضوعات مرتبط با اقتصادسنجی، راهنمایی آموزشی در سطح عالی برای فهم این موضوع است که آن را برای مقاطع تحصیلی بالا مناسب میکند.
خواندن کتاب اقتصاد سنجی
کتاب اقتصادسنجی راهنمایی جامع برای بررسی و فهم مسائل و موضوعات مرتبط با اقتصادسنجی است. گرچه کتابهای زیادی در حوزۀ اقتصادسنجی نوشته شده است، نیاز به در دسترس بودن کتابی برای مقاطع بالای آموزشی احساس میشد. این کتاب مناسب دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشداست. بدی بالتاجی، یکی از متخصصان معروف اقتصادسنجی این کتاب را در راستای تحقق این هدف نوشته است. این کتاب تاکنون چندین بار بازنگری و ویرایش شده که آخرین ویرایش آن مربوط به سال ۲۰۱۱ است.
در رشتۀ اقتصاد نظریات مختلفی در حوزههای گوناگون این دانش مانند تجارت بینالملل، اقتصاد بخش عمومی و اقتصاد خرد و کلان مطرح هستند. اقتصادسنجی با مطالعهٔ نظاممند پدیدههای اقتصادی با استفاده از دادههای مشاهدهشده سروکار دارد؛ درواقع، اقتصادسنجی علم تحلیلهای آماری از مدلهای اقتصادی است.
کتاب اقتصادسنجی چند ویژگی خاص دارد: اول اینکه به آمارههای آزمون اصلی در اقتصادسنجی یعنی آمارهٔ والد، نسبت درستنمایی و ضریب لاگرانژ بهخوبی پرداخته است و بهلحاظ مفهومی و کاربردی در حالات مختلف رگرسیونی نیز پوشش مطالب این کتاب مطلوب است. دومین ویژگی این کتاب نیز مربوط به سؤالات و تمرینهای بسیاری است که در قالب اثبات، توضیح و تخمین ارائه شده است. این کتاب آمارهای اصلی اقتصادسنجی را بهشکل پایهای بیان و پس از آن در الگوهای عملی اقتصادسنجی از آنها استفاده میکند. «آماره والد»،«ضریب لاگرانژ»، «نسبت درستنمایی» مهمترین آمارههای آزمون در اقتصادسنجی در سطح پیشرفتهاند که در این کتاب به آنها توجه شده است.
کتاب اقتصادسنجی در ۲ بخش و ۱۴ فصل تدوین شده است و عنوان آنها عبارتاند از:
بخش اول :
فصل اول: اقتصادسنجی چيست؟
فصل دوم: مفاهيم پايهای آمار
فصل سوم: رگرسيون ساده خطی
فصل چهارم: تحليل رگرسيون مركب
فصل پنجم: نقض فروض كلاسیک
فصل ششم: الگوهای پويا و وقفههای توزيع شده
بخش دوم :
فصل هفتم: الگوی خطی عمومی: اصول
فصل هشتم: آزمونهای تصريح و عيبيابی رگرسيون
فصل دهم: رگرسيونهای به ظاهر نامرتبط
فصل يازدهم: الگوی معادلات همزمان
فصل دوازدهم: مدل تلفيقی دادههای سری زمانی و مقطعزمانی
فصل سيزدهم: متغيرهای وابسته محدودشده
فصل چهاردهم: تحليل سریهای زمانی
خواندن کتاب اقتصادسنجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دانشجویان مقاطع بالای رشتۀ اقتصاد پیشنهاد میکنیم.
حجم
۲۰٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۶۲۱ صفحه
حجم
۲۰٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۶۲۱ صفحه