کتاب اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی
معرفی کتاب اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی
کتاب «اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی» نوشتۀ راجر پرمن، یو ما و جیمز مک گیل ری و ترجمۀ حمیدرضا ارباب است و نشر نی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی
فعالیتهای اقتصادی که تولید و عرضۀ کالاها و خدمات مختلف را به دنبال دارد، از طریق بهرهبرداری، استخراج و تخلیۀ منابع طبیعی ممکن میشود. به همین دلیل است که ارتباط جداییناپذیر میان اقتصاد و منابع طبیعی زیستمحیطی وجود دارد؛ بنابراین برای اقتصاددانان استفادۀ درست، بهینه و کارآمد از منابع طبیعی زیستمحیطی اهمیت زیادی دارد. کار مهمی که آنها انجام میدهند این است که علاوه بر تأمین توسعۀ اقتصادی مناسب به حفظ پایدار و همیشگی منابع طبیعی میپردازند.
امروز منازعه بر سر منابع نفت و گاز طبیعی که پایانپذیر هستند و همچنین منابع طبیعی پایانپذیر تجدیدشدنی به یکی از مهمترین موضوعات چالشبرانگیز تبدیل شده است. کتاب اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی در واقع یک کتاب علمی جامع است که قابلیت استفاده ادر دورههای کارشناسی و کارشناسیارشد اقتصاد را دارد.
کتاب اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی تمام موضوعات مربوط به منابع طبیعی و اقتصاد محیطزیست را در بر میگیرد. نویسندگان تلاش کرده است تا این موضوعات را در تحلیلهای اقتصادی بادقت زیادی بررسی کند به همین دلیل بین تئوری، کاربردها و مثالها تعادل برقرار شده است. یکی از ویژگیهای کتاب این است که موضوعات و مطالب مربوط به بومشناسی، علوم فیزیکی و محیطزیست و تأثیرشان را در گسترش اقتصاد محیطزیست نوین بررسی و تفسیر میکند.
کتاب اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی همچنین مبانی اخلاقی اقتصاد و مقایسۀ اخلاق مطلوبیت گرایان سنتی و رقبایشان را به طور کامل ارائه میکند و اقتصاد رفاه کاربردی را بهعنوان یک اصل سازماندهنده به کار میبرد و پیامدها و نتایج ناشی از رشد جمعیت، پایداری منابع طبیعی و پیشرفت در حوزۀ فناوری موردتوجه قرار میدهد.
خواندن کتاب اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به اقتصاددانان و همچنین دانشجویان کارشناسی و کارشناسی رشتۀ اقتصاد پیشنهاد می کنیم.
بخشی از کتاب اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی
«اصل اساسی هر نظریۀ اقتصادی، این است که ما با مسئلۀ کمیابی منابع اقتصادی روبهرو هستیم. این منابع اقتصادی فقط هنگام بهرهبرداری، مقادیر محدود و کمیاب بهحساب میآیند،زیرا عدهای معتقدند که با تقریب قابلقبولی این منابع نامحدود و بینهایت هستند؛ لذا کمیابی منابع طبیعی به این معناست که استفاده و بهرهبرداری از آنها هزینه داشته و هزینۀ فرصت استفاده از یک نهاده برابر است با سایر منافع ازدسترفته (منافعی که میتوانستیم با بهکارگیری این نهادهها در سایر تولیدات به دست آوریم، هزینۀ فرصت تولیدات اولیه است).»