کتاب پادشاهی ماد
معرفی کتاب پادشاهی ماد
کتاب «پادشاهی ماد» نوشتۀ اقرار علی یف و ترجمۀ کامبیز میربهاء است و گروه انتشاراتی ققنوس آن را منتشر کرده است. تمرکز کتاب پادشاهی ماد بر مسائل تاریخ ماد است.
درباره کتاب پادشاهی ماد
کتاب پادشاهی ماد، اولین و بزرگترین کتاب اقرار علییف، نتیجۀ پژوهشهایی است که اقرار علییف چندین سال در زمینۀ مطالعات تاریخ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگ و زبانهای اقوام ماد انجام داده است. پادشاهی ماد یکی از جامعترین و عمیقترین پژوهشهای علمی انجام شده در اتحاد شوروی در باب سرنوشت تاریخی اقوام و مردمی محسوب میشود که از قدیمیترین روزگار تا اواخر قرن ششم پیش از میلاد در مناطق غرب ایران و در سرزمینهایی که بعدها دولت ماد در آن تشکیل میشد، زندگی میکردند.
اقرار علییف، دانشمند واقعگرا، با سادهنویسی تاریخ برای درک تمام مردم و تحریف تاریخ بهخاطر هدفهای ایدئولوژیک مخالف بود و اعتقاد داشت تاریخنویسی فقط باید بر اساس واقعیتها و اسناد و مدارک باشد. به دلیل همین ویژگیها است که بسیاری از پژوهشگران آثار او را مورد استناد قرار میدهند. او در کتاب پادشاهی ماد قصد دارد محل تشکیل و استقرار دولت ماد را به طور مجدد و دقیقتر تعیین کند.
کتاب پادشاهی ماد ۱۱ فصل دارد؛ در فصل اول، گفتاری پیرامون منابع تاریخ ماد، اقرار علی یف براساس اطلاعاتی که از منابع روسی و شوروی دارد، تمامی منابع تاریخ ماد را مورد نقد و بررسی قرار داده است. فصل دوم وضعیت طبیعی و جغرافیایی ماد باستان است. فصل سوم به بررسی ماد و فلات ایران در عصر پارینه سنگی میپردازد. در فصل چهارم زبانها و خاستگاه قومی قدیمی ترن ساکنان فلات ایران و تا حدودی کل آسیای مقدم مورد بررسی قرار گرفته است. اقرار علی یف در این فصل منابع گستردۀ زبان شناختی، نام شناسی و جاینامشناسی اقوام را بررسی کرده و در نهایت نتیجه میگیرد که بخش عمدۀ ساکنان دیرین مناطق غربی فلات ایران از نظر زبان با عیلامیان قرابت داشتند. اقوام مادی یا بخش عمده ای از آنها ابتدا ایرانیزبان نبوده اند بلکه بعد از آمدن اقوام هند و ایرانی به فلات ایران زبانشان ایران شد.
در فصل پنجم کتاب پادشاهی ماد لایهها و دورههای تاریخی تپه سلک، تپه گیان، گوی تپه و همچنین آثار مربوط به اعصار مس و مفرغ که از سکونتگاهها و گورستانهای سوزیان، تپهحصار موردمطالعه و بررسی قرار میگیرد. این فصل همچنین پژوهشهای انجامشده بر روی ابزار کار، سلاح، نحوۀ پیدایش کشاورزی و دامداری را بررسی میکند. فصل ششم و هفتم دربارۀ ظهور جوامع طبقاتی اولیه در سرزمین ماد است و فصل هشتم به ظهور دولت ماد اختصاص دارد. فصل نهم و دهم به مطالعۀ تاریخ دولت ماد و جنگهای استیلاطلبانۀ مادها میپردازد و در آخرین فصل کتاب دلایل تشدید مبارزات طبقاتی در امپراتوری کوروش - کمبوجیه بررسی میشود. اقرار علییف در این فصل تلاش کرده ویژگی کودتای گئوماته و همچنین قیام ماد را که بعد از قتل گئوماته اتفاق افتاد مشخص و تحلیل کند.
خواندن کتاب پادشاهی ماد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران تاریخ پیش از اسلام و همچنین پژوهشگران حوزۀ تاریخ پیشنهاد میکنیم.
حجم
۹۰٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۷۰۱ صفحه
حجم
۹۰٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۷۰۱ صفحه
نظرات کاربران
هنوز این کتاب مطالعه نکرده ام