کتاب جزیره درختان گمشده
معرفی کتاب جزیره درختان گمشده
کتاب جزیره درختان گمشده نوشتهٔ الیف شافاک و ترجمهٔ ساحل حسینی است. انتشارات آتیسا این رمان آمریکایی را روانهٔ بازار کرده است. این اثر از از تعلق، هویت و عشق میگوید.
درباره کتاب جزیره درختان گمشده
در کتاب جزیره درختان گمشده، ۲ نوجوان (یک پسر مسیحی و یک دختر مسلمان) در میکدهای داخل جزیرهای که وطن مینامند، با هم ملاقات میکنند. «کوستاس» و «دفنه» در سایهٔ عشقشان رشد میکنند و بزرگ میشوند. درخت انجیری از شکافی در سقف این میکده سر برافراشته است که شاهد ملاقاتهای مخفیانه و سرخوشانهٔ آنها است. وقتی جنگ آغاز میشود و پایتخت به خاکسر و آوار بدل میشود، این ۲ دلداده ناپدید میشوند و درخت همانجا باقی میماند. سالها بعد، کوستاس بهدنبال عشق گمشدهاش به جزیره باز میگردد. کتاب «جزیرهٔ درختان گمشده» را رمانی تکاندهنده و شاعرانه دربارهٔ عشق، جدایی، تعالی، تاریخ و طبیعت دانستهاند. روایتهای داستان را میشود به ۳ بخش تقسیم کرد؛ آنچه از زبان درخت انجیر تعریف میشود و بهصورت راوی بیطرفی وقایع را روایت میکند، راوی سومشخص که روایتهای مربوط به حال (یعنی اواخر دههٔ ۲۰۱۰) را از لندن روایت میکند و راوی سومشخصی که وقایع سال ۱۹۷۴ را از قبرس تعریف میکند. روایتها در عین اینکه شیفت زمانی دارند، چنان در هم تنیدهاند که خواننده را سوار بر قایق در دریایی آرام به پیش میبرند.
خواندن کتاب جزیره درختان گمشده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر آمریکا و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره الیف شافاک
الیف شافاک در اکتبر ۱۹۷۱ در شهر استراسبورگ فرانسه به دنیا آمد. او نویسنده و رماننویس است. این نکته را نمیتوان کتمان کرد که زندگی شخصی الیف شافاک و جداشدن پدر و مادرش خودآگاه یا ناخودآگاه روی رمانهایش و تفاوتهای جنسیتی شخصیتهای داستانهایش تأثیر گذاشته است. او تحصیلات دورهٔ راهنمایی را در شهر مادرید و تحصیلات دبیرستانش را در دبیرستان آتاترک آنکارا به پایان برد. در دانشگاه خاورمیانهٔ آنکارا، مدرک کارشناسیاش را در رشتهٔ روابط بینالملل گرفت و پس از آن در همان دانشگاه در رشتهٔ حقوق زنان کارشناسیارشدش و در رشتهٔ علوم سیاسی دکترایش را گرفت. الیف شافاک در سال ۲۰۱۰ نشان شوالیهٔ ادبیات و هنر کشور فرانسه را از آنِ خود کرد. آثار این نویسنده به ۳۰ زبان ترجمه شده و از طرف ناشران معروفی مثل ویکینگ، پنگوئن، ریزولی و... به چاپ رسیده است.
با نوشتن اولین رمانش به نام «پنهان» (۱۹۹۸) توانست جایزهٔ بزرگ مولانا را دریافت کند. در سال ۱۹۹۹ «آینههای شهر» و در سال ۲۰۰۰ رمان «مَحرم» را نوشت که موفق به دریافت جایزهٔ کانون نویسندگان ترکیه شد. بهدنبال آن، ۲ کتاب «شپشپالاس» (۲۰۰۲) و «برزخ» (۲۰۰۴) را نوشت که جزو پرفروشترین کتابهای آن سالها محسوب میشدند. او در کتاب «جزر و مد» (۲۰۰۵) به جمعآوری گفتارهای خود دربارهٔ زن، موضوع هویت، تفاوتهای فرهنگی و زبان و ادبیات پرداخت. کتاب «پدر و حرامزاده» در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و بهعنوان پرفروشترین کتاب سال شناخته شد. در سال ۲۰۰۹ به نوشتن رمان «عشق» پرداخت که آن را نشر دوغانکتاب به چاپ رساند. کتاب عشق رکورد پرفروشترین کتاب چاپشده را در ترکیه به خود اختصاص داد. این کتاب توانست در مدتی کوتاه پرفروشترین کتاب کشور شود. در ادامهٔ آن سالها چند کتاب دیگر از این نویسنده به چاپ رسیده است. رمان «من و استادم» (۲۰۱۳) نمونهای از زندگی چندفرهنگی این نویسندهٔ چیرهدست است. نویسنده با بهرهگرفتن از زبانی که ترکیبی از روایت و گفتوگو است، شخصیتهای تاریخی را در کنار ۲ شخصیت خیالی این رمان، «جهان» (پسری از دیار هند) و فیل او قرار میدهد. کتاب «شیر سیاه» (روایتی طنزآلود از بحران هویت که این روزها ممکن است برای هر زنی در آستانهٔ مادرشدن رخ دهد) نیز اثر همین نویسنده است.
بخشی از کتاب جزیره درختان گمشده
«کاش میتوانستم به او بگویم که تنهایی اختراع انسانهاست. درختان هرگز تنها نیستند. انسانها فکر میکنند که میدانند به کجا میرسند. ریشههای آنها بههم گره خورده و در زیر زمین گرفتار شده و به قارچها و باکتریها متصل شده است، درختان چنین توهمی ندارند. برای ما همهچیز بههم متصل است.»
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه